O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Tema je zaključana

Re: Danas kuhamo...

08 lip 2013, 08:25

Danas mm ima rođendan pa mu pravim pileću juhu, pečeno pile i krumpire okolo, zel. salatu a za desert sam ispekla tortu sa čokoladom i lješnjacima

09 lip 2013, 11:21

Pileća juha, pohano, flekice s kupusom, ostaci rođendanske torte

09 lip 2013, 11:36

juha od bundeve, pohane šnicle, riža i paradajz/krastavac salata

09 lip 2013, 13:16

pileca juhica,svinjski kotleti,pire i krastavci za salatu.desert kolac od griza i visanja :liza
mrava ajd please napisi mi recept za torticu,moze i u pp :kiss

09 lip 2013, 13:20

puretina s tikvicama i zelena salata

09 lip 2013, 15:20

gaga, stavila sam ju na coolinariku ali napisat ću ti recept i ovdje:

Torta od čokolade i lješnjaka

Biskvit:
6 jaja
6 žlica šećera
10 dag mljevenih lješnjaka (poprženih)
2 žlice kakaa
1/2 praška za pecivo

Posebno izmiksati bjelanjke u snijeg. Žumanjke miješati sa šećerom, dodati lješnjake, prašak za pecivo i na kraju snijeg od bjelanjaka. Peći u okruglom kalupu na 180°C 30-35 minuta, probati čačkalicom. Ohlađeno prerezati da se dobiju 3 kore.

Krema:
0,5 l slatkog vrhnja
20 dag čokolade za kuhanje

Otopiti čokoladu u slatkom vrhnju na slaboj vatri. Ohladiti u hladnjaku nekoliko sati pa izmiksati.
Kremu podijeliti na 3 dijela, dva dijela namazati između kora, a trećim ukrasiti izvana tortu. Odozgo ukrasiti Giotto kuglicama s lješnjacima. Tortu je bolje praviti dan prije.

:mah

10 lip 2013, 12:07

Rižoto s vrganjima i lisičarkama, zelena salata

10 lip 2013, 12:18

Ja sam jučer pekla rebra, carsko meso. Prvo na visokoj temperaturi 30 minuta, pa još 2,5 sata na 150. pred kraj sam upalila gril. Dakle, tako fino i mekano meso nisam dugo jela, sama sebi se klanjam :lol

10 lip 2013, 14:05

U subotu kod mojih, kokošja juha, kuhano povrće na pari, ribena roštilju, blitva i krumpir, torta od jagoda.
Nedjelja pečeni picek s mladim krumpirima, zelena salata. Maline jagode i dinja sa šlagom.
Danas odmrzavama lazanje curama, mi ćemo krvavice i tikvice na naglo, mladi luk i paradajz na salatu.

11 lip 2013, 19:20

Jučer - dinstane mahune s ostacima nedjeljnog roštilja i kuhanim krumpirom. Uz to zelena salata i rikula iz maminog vrta (jedini je bed što sam bolesna i ne osjećam niti okus, niti miris :/ ). Za večeru kukuruzna zlevanka sa svježim sirom i vrhnjem.

Danas - ispekla sam luk i narezanu crvenu papriku, na to razbila jaja u koja sam umiješala nasjeckani vlasac, a odozgo sve obilato posipala peršinom. Uz to mamina salata :luv (makar niti danas ne osjećam okuse niti mirise, doduše - osjetila sam blagi okus češnjaka iz salate).

11 lip 2013, 22:45

danas bili pohani patlidzani, bulgur s povrcem i salata od paradjza, krastavaca, paprike i luka

11 lip 2013, 22:51

olja je napisao/la:danas bili pohani patlidzani, bulgur s povrcem i salata od paradjza, krastavaca, paprike i luka

mmmm, danas bih ti rado bila gošća ;)

11 lip 2013, 22:54

anytime :buket

u brasno za pohanje (pohanje u pecnici, da se razumijemo :nokti ) sam greskom dodala ljutu alevu papriku :ajme ali to mojoj djeci nije ni najmanje smetalo. dapace ;)

11 lip 2013, 22:59

o, dobre su curke :lol naravno, ni meni ne bi smetalo :lol

12 lip 2013, 09:19

Uh nama bi, kod nas samo MM voli malo ljuće.

Mi jučer, juneći gulaš s krumpirom i burek od sira za večeru.
Danas će biti biftek na naglo (kupila previše junetine pa ju stavila u pac :liza ) i zelena salata. Imam i tikvica pa ću valjda i njih.
Sutra saft od povrća i graška s rižom.

12 lip 2013, 20:28

Skuhala sam samo paradajz juhu, a jeli smo sendviče s kajzericama i salamom (boli me glava cijeli dan, nesposobna sam za išta)

13 lip 2013, 06:27

Fiš paprikaš, pečeni šaran - svježe jučer ulovljen by mm :joy

13 lip 2013, 09:34

Vidio muž da se sam mora pobrinuti za ručak. :lol
Nikad nisam jela fiš. :nesvist

13 lip 2013, 12:40

Čušpajz ( poriluk) i faširanci

13 lip 2013, 14:24

slatki kupus :bis
nismo odavno :zub

14 lip 2013, 09:09

mi jucer pileci paprikas i siroke rezance
danas cemo file sa sirom i tikvicama, salata (imam zelenu, ali ne znam hoce li se htjeti oprati, ako ne onda rajcica ili krastavac)

14 lip 2013, 10:51

danas ću dalmatinske šnicle, kuhani mladi krumpir i kupus salatu

14 lip 2013, 11:50

Danas riblja juha, frigani moli, blitva i krumpiri s malo maslinovog ulja (povrće iz našeg vrtla i naše maslinovo ulje :yess - obožavam kad jedemo sve naše, netretirano i svježe ubrano), a sinoć sam ispekla Dobar jutarnji kruh (po LCHF-u) i odličan mi je (kruh ne jedem uz ručak, nego onako sa svježim sirom i šalicom čaja za marendu).
Sutra planiram raditi onaj isto po LCHF-u sa orasima! :liza

15 lip 2013, 22:22

kuhani kupus i meso, s tim da je bio kineski kupus s karijem

16 lip 2013, 08:04

Jučer: grašak varivo, roštilj, paradajz i krastavci
Danas: goveđa juha, paradajz sos, kuhano, ostaci roštilja, pečeni krumpir, miješ.salata, savijača sa sirom

16 lip 2013, 13:00

mrava :kiss
jucer rostiljska kobasica pecena u tavici
danas peceno carsko meso,mladi krumpirici i salata od rajcice i krastavaca.desert pijesak torta

16 lip 2013, 14:05

Juha s puno mladog povrća, pečeni svinjski but u pećnici zajedno s krumpirima, tikvicama, šampinjonima, paprikom, lukom i porilukom, rikula i rajčica na salatu, a za desert brzinska pita od jabuka, zobenih pahuljica i lješnjaka.

Za sutra sam skuhala varivo od mladog kelja.

16 lip 2013, 14:52

povrtna juha, lazanje i šopska salata

17 lip 2013, 09:33

Subota- pečeni picek, miješano kuhano povrće, paradajz salata i beze s jagodama( iz slastičarnice :lol )
Jučer- goveđa juhica s povrćem, kuhana govedina, krumpir pire, paradajz i hren umak.
Danas lovački, M je kod bake pa će jesti tam, K je u eng. kampu pa jede tam, :proljece a mi ćemo po frižideru. Izgledna su jaja. :lol
Moram smisliti neš za sutra. :znoj

17 lip 2013, 10:38

punjene paprike + pire je danas
za sutra planiram bolonjez ako ga uspijem danas napraviti ;)
Tema je zaključana