O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Tema je zaključana

Re: Danas kuhamo...

11 vel 2014, 10:22

U nedjelju je bila juha, faširanci i uz njih riža s porilukom i zelena salata.
Jučer bolonjez i opet zelena salata.
Za danas je mmama poslala kiselog kupusa, tako da će familija to jesti, a ja ću samo gustu povrtnu juhu.

11 vel 2014, 12:11

pil.file+povrce na grilu+pire+salata ako se opere :dunno

11 vel 2014, 12:27

ja sam jučer paradajz juhu, frigane inćune i krumpir salatu.
danas ćemo bolonjez. nemam ideja.
sutra ću vjerojatno mahune, a preksutra svinjski gulaš ili piletinu na bijelo. u petak paštu i tunu ili maneštricu od ječma i leće.

valjda :nesvist

11 vel 2014, 16:03

Pohovana soja, supa, punjeni sampinjoni, zelena salata, strudla sa eurokremom.

12 vel 2014, 09:04

pon- složenac
utorak-škampići na buzaru
danas- lungić na naglo, brokula zapečena s vrhnjem i parmezanom, zelena salata

12 vel 2014, 19:04

Goveđa juha s mesnim okruglicama, krmenadl dinstan na luku, cikla

12 vel 2014, 19:09

teutonija je napisao/la:pon- složenac

Kakav složenac? Sa čim složen? :)
Kod mene je složenac svaki put drugačiji, zato imam potrebu pisati (i pitati) tu :)

Mi smo danas ručali opet faširance i uz njih pečene krumpire (djeca) i varivo od leće (mm).
I zelenu salatu.

12 vel 2014, 19:11

sarma za danas i sutra

13 vel 2014, 12:21

Kelj i faširano

13 vel 2014, 13:53

danas riža i Sparov kiselo slatki umak s piletinom
jučer tortilje suize i juha i salata itd
ostalo se ne sjećam

13 vel 2014, 14:55

lazanje s gljivama, salata

14 vel 2014, 10:55

Kuham lonac juhe od junetine i povrća, s taranom ću zakuhati za ručak, a navečer idemo na bratov rođendan: lazanje i banana torta

14 vel 2014, 11:39

Jucer bio kasni ručak - domaći njoki zapečeni s umakom od paradajza i malo pancete i naribanim sirom odozgo.
Za danas kockice puretine, brokula, karfiol i mrkva zaliveni vrhnjem za kuhanje i zapečeni u pećnici.

14 vel 2014, 16:08

a ovu puretinu si prvo naglo propekla/dinstala/nešto ili sirovu s povrćem zafitiljila?
Kod nas :dunno Danas još ne znam. Vjerovatno juha i njoke 4 sira sa salatom.

14 vel 2014, 16:16

dinstala, da, jer je u suprotnom niko ne bi mogao sažvakati valjda.
ovako su se kockice poprilično raspale i pokvarile mi koncepciju ali je svakako jako ukusno tako da nema veze što se ne naziru kockice onako kako sam ja to zamislila :)

14 vel 2014, 19:21

sad već čeznem za svježim povrćem...iz vrta :( dost mi je zimske hrane. danas lignje s krumpirom u rolu i crveni radič.
sutra ću ossobuco a u nedjelju odoh na grunt bacit nešto na roštilj :mrgreen i pivu.

15 vel 2014, 15:22

Imala sam ostatke makarona s bolonjezom pa sam ih zapekla prelivene vrhnjem i posipane ribanim sirom. Uz to smo jeli umak od svježeg špinata, neki su jeli i pileća jetrica na naglo te salatu - zelenu i od ribane svježe cikle.

Sutra će biti pileća juha, lički šnicli i valjda kuhani krumpir ili riža.

15 vel 2014, 15:37

Ja danas napravila zelenu pastu sa porilukom i moscarponeom- prema onom linku od Adorable. Meni je bilo njami za prste polizati, MM-u se svidjelo, aliiiii nema mesa, njih dvije jeeeedva pojele- ne svida im se. Kako imamo nova pravila u kuci (nema vise demokracije kad je hrana u pitanju) onda sam im rekla bolje da se priviknu na zelenjavu raznu jer ce ostati gladni.
Za sutra musaka od mljevenog, tikvica i krumpira. Mislila sam uvaliti i poriluk, ali su toliko prigovarali svi troje da sam odustala i staviti cu samo tikvice. Malim koracima... :mrgreen

15 vel 2014, 15:57

Vidiš, moji poriluk nikada ne osjete u jelu :dunno
Tj. ne žale se :mrgreen
Tikvicu u musaki jedino katkad po boji primijete, inače nema nikakav poseban ukus. Korabicu nikad do sad nisu otkrili da su jeli :lol
A nju sam stavljala i u juhe i u složence, musaka samo s korabicom umjesto krumpira npr.- nemaju pojma da su je ikada probali i jeli :)

Za danas mama opet poslala sarme :nesvist a ja sam jela ostatke od jučer.

15 vel 2014, 16:15

Anamija je napisao/la:Ja danas napravila zelenu pastu sa porilukom i moscarponeom- prema onom linku od Adorable. Meni je bilo njami za prste polizati, MM-u se svidjelo, aliiiii nema mesa, njih dvije jeeeedva pojele- ne svida im se. Kako imamo nova pravila u kuci (nema vise demokracije kad je hrana u pitanju) onda sam im rekla bolje da se priviknu na zelenjavu raznu jer ce ostati gladni.
Za sutra musaka od mljevenog, tikvica i krumpira. Mislila sam uvaliti i poriluk, ali su toliko prigovarali svi troje da sam odustala i staviti cu samo tikvice. Malim koracima... :mrgreen

Mene malac već danima pila - kad ću mu napraviti taj poriluk s mascarponeom (kladila bih se da je to neki dan bilo na telki kod J. Olivera i tamo je vidio pa je rekao da bi htio probati makar poriluk baš ne ljubi pa moram iskoristiti priliku dok to želi :mrgreen ).

15 vel 2014, 16:31

Teleca supa, piletina sa gljivama i vrhnjem, sarena salata.

16 vel 2014, 09:14

Jučer smo imali juneću juhu, kuhano meso, pire i paradajz sos

Danas idemo kod šogice na rođendanski ručak

17 vel 2014, 10:44

MalaSirena je napisao/la:Mene malac već danima pila - kad ću mu napraviti taj poriluk s mascarponeom (kladila bih se da je to neki dan bilo na telki kod J. Olivera i tamo je vidio pa je rekao da bi htio probati makar poriluk baš ne ljubi pa moram iskoristiti priliku dok to želi :mrgreen ).

je to ti je Oliverov recept

Anamija to stvarno mozda je puno poriluka ako ga ne vole, ali mozes npr napraviti piletinu s porilukom (tu uopce se poriluk ne osjeti) ili spagete s povrcem (porilukom, mrkvicom, tikvicama, spinatom itd) ili npr varivo za bebe (ja samt ako svoje ucila na poriluk; izdinstam poriluk ali tanko narezan, zalijem s vodom i onda pred kraj umijesam u to varivo pire krumpir - to su mlatile sve u sesnaest a i MM je tako zavolio poriluk :lol)

Kod nas danas opet fensišemensi jelo (ha Folnička di si mi sad :nesvist ) La viande flamande ali ne s kruhom nego s njokama :nata Uz to standardno juha i salata.

17 vel 2014, 10:48

Adorabla je napisao/la:La viande flamande

:nesvist
opet moram guglati :basnecu

kod nas složenac od mljevenog, tikvica, korabe, poriluka i krumpira. otprilike musaka vulgaris :lol
Adorabla je napisao/la: Uz to standardno juha i salata.

x

17 vel 2014, 10:56

To ti je meso koljenice (u originalu teleća koljenica al je meni sad malo preskupa pa radim s čistim mesom juneće koljenice). Meso očistiš onako fino da ostane u takoj opnici, mišić po mišić i onda ga narežeš uzdužno (nipošto okomito da presječeš vlakna mišića) na komade debljine cca 0,5 cm i duljine 3-5 cm. Uvaljaš to meso u mješavinu brašna, papra, soli, kajanskog papra, crvene paprike (malo kajenskog papra, ostalo puno) i onda kratko zapečeš u loncu na svinjskoj masti sa svih strana da se stvori korica (peces u tri puta tako da se fino ispece). Kad ispeces meso maknes ga sastrane, dodas jos malo masti pa sljedecu rundu.
Na kraju kad si svo meso ispekla, u vruc lonac ulijes pola litre crnog piva, dodaš žlicu smeđeg šećera i pustiš da zakuha (ako nemas smeđeg možeš pola žlice bijelog). Dodaš dinstani luk (ili sitno narezani ne dinstani ako si lijena), jednu jušnu žlicu timijana, 2-3 lista lovora, malo kima
U tu juhu vratiš meso u lonac i sve skupa pečeš u rerni na 150 cca 1,5 - 2 sata
Zadnjih pola sata izrežeš šnite kruha. Jednu stranu kruha premažeš maslacem, drugu putrom i poredaš po vrhu tako kruh (maslac je gore) i zapečeš do kraja.
Super klopa
Mislim da sam čak našla da i Oliver ima sličnu varijantu nekog variva (možda nekakvo Newcastle varivo :dunno) ali on to varivo kuha na šparetu i na kraju zakuha unutra nekakve okruglice.

17 vel 2014, 11:47

:nesvist
imam u kući sve potrebne sastojke osim mesa i piva :lol
hvala za recept, isprobaću :buket
mislim da bi se mm ovo jako svidjelo :dada

17 vel 2014, 12:36

Juneća juha, sarma

17 vel 2014, 14:22

sebi i mužu sam napravila torteline (iz vrećice) s vrhnjem i malo vrganja.
dečkima ću sirnicu navečer.

18 vel 2014, 09:59

evo danas, jelo da me svet razume, mahune varivo :lol
meso ništa, juha ništa, salata ništa
Za večeru ako budu dobri i gladni će dobiti sirnicu

18 vel 2014, 10:08

jao, pa kako mahune bez salate? :nesvist
mislim, to ja ne ljubim mahune pa mi treba mnogo svega ostalog da bih ih progutala :lol

ja još ne znam šta ću danas. lijena sam pa će djeca po svoj prilici dobiti omiljene im torteline sa sirom :)
Tema je zaključana