O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Tema je zaključana

Re: Kuhamo u siječnju

27 sij 2015, 09:58

bome hvala :zivili
pjena me baš osvježila

Danas kako sam rekla varivo od bundeve, poriluka i slanutka samo sam opet premalo napravila a bilo mi glupo dokuhavati. A nis onaj zadnji ce morat pojacavati rucak smrznutom pizzom.

27 sij 2015, 10:16

neplanski ostalo od jučer
za večeru će biti homemade pizza

27 sij 2015, 10:18

adorabla, kak praviš to varivo, baš mi se čini zanimljiva kombinacija!

mi danas dalmatinske šnicle i rizi bizi i zelena salata. to su mi zadnji šnicli od fine junetine u zamrzivaču pa da to potrošimo.

sutra i prekosutra juha francais!

27 sij 2015, 10:18

ostaci rižote s piletinom, ostaci pizze, karfiol kuhan na pari, domaći humus

27 sij 2015, 10:27

Latice izdinstam na maloj vatri narezani poriluk (sol i poklopac su obavezni :lol ) dodam bundevu i jednu šalicu dobro namočenog slanutka (ostavim i po 24 sata da što kraće kuham).
Sve kuham na laganoj vatri uz dolijevanje vode (kocka, temeljac i sve ostalo može ako imaš viška :nata ) i na kraju smiksam štapnim mikserom onako do pola tak da slanutak malo i zgusne, dodam dva trokuta sira ili vrhnja za kuhanje, puno muškatnog oraščića, malo djumbira i bibera.
Cure jako vole. Uz to obično napravim i popečke od prosa ili libum ali sam danas rekla da si ispeku jaja.

Jel radio tko od vas pohani karfiol? Sjetila me Hajdi. Kako je to finooooo

27 sij 2015, 10:41

UUUU KAKO DOSADA NISAM VIDILA OVU TEMU??!!
CURE POZDRAVLJAM VAS SVE.....spas...volim kuhat ali mi je agonija smislit šta ću...

ja sam pohala cvjetaču...

27 sij 2015, 11:16

baš ću to probat sljedeći tjedan adorabla. imam budeve za potrošit, a ne jede mi se ni juha ni rižoto. samo bez trokut sira, to više ne kupujem od kad sam čula od čega ga rade :mrgreen

ja sam radila prošli tjedan čips od karfiola, to je tako fino da smo mm i ja jedva ostavili djeci koji komadić i onda smo bili jaaaako razočarani kad oni nisu htjeli jest, moš mislit razočaranja :lol
radila sam po ovom receptu: http://whatsfordinner-momwhatsfordinner.blogspot.com/2014/02/caulifower-ranch-chips.html ne stignem sad svoju sliku tražit!
uglavnom, stavi se koliko karfiola (nariban na ribež ko za jabuke), toliko i parmezana, plus začini - ja sam stavila peršin i mažuran, to sam imala pri ruci. i onda na papir za pečenje stavljaš po žlicu smjese, malo je oblikuješ i pečeš na 200 stupnjeva - kad se zapeče s jedne strane okreneš špatulicom i još malo zapečeš s druge. jednostavno jako fino :liza

27 sij 2015, 11:20

Pečeno meso u marinadi od peršina i češnjaka, riža, cikla

27 sij 2015, 11:21

olja je napisao/la:Sve je počelo ovako:
viewtopic.php?f=63&t=53974&hilit=henri*#p1931400
...and the rest is history :)

Kod nas danas kiseli kupus. Ja ću jesti proju.

:lol

s guštom sam cijelu temu pregledala :le

danas ajngemahtec i zeljanica

27 sij 2015, 12:26

Latice jel se karfiol prije prokuha ili se riba sirovi. nisam sad išla na link.
Morat ću probati ovo varivo s bundevom i slanutkom. Jel to butternut ili hokaido ili svejedno?

mi danas juneći saft iz frizera.
sutra su u planu špageti s cherry rajčicama
prekosutra varivo od mješanih grahorica.

27 sij 2015, 12:32

snow, karfiol bude sirovi. brzo se to smućka, brzo se i ispeče, samo je pipkavo malo kod okretanja, ali ide i to, posebno kad se ispraksaš. možeš stavit i parmezan iz vrećice, ja sam stavila pola toga, pola sam ribala parmezan iz komada!

ja sam mislila za sutra miješane grahorice, pa sam ih jutros išla namoćit da popodne skuham i skužila da nemam, onda sam odlučla juhu francais za sutra - to isto možemo 2 dana i isto je prefino!

27 sij 2015, 13:07

ah ja se više uopće ne zamaram od čega šta rade i baš me briga. Ionako moram jesti voće i povrće s placa i iz supermarketa tretirano ko zna čime pa je onda jednako svejedno i to što jednom u dva mjeseca pojedemo jednu kutiju trokutića sira :gata

Jel to butternut ili hokaido ili svejedno?

ja stavljam i jednu i drugu kako imam. Češće butternut jer mi je jeftinija.

27 sij 2015, 14:33

Kod mene grah sa suhim mesom.
Jučer juha iz vrećice, špageti bolonjez i zelje na salatu.
Prekjučer pileća juha, prasetina s krumpirima ispod peke, endivia salata (moja B kaže da je ta salata za gusjenice a ne za ljude :hahaha)

27 sij 2015, 15:10

Pileći rižot i fažoleti s krumpirom ;)

27 sij 2015, 15:39

Žabac u rupi, zelena salata

28 sij 2015, 08:31

Bučnica, jogurt

28 sij 2015, 08:53

ričet s grahom

28 sij 2015, 09:30

kaže dijete: leća

i ostaci od pizze koju sam sinoć radila

28 sij 2015, 10:31

Jućer pileća juha s povrćem, svinjska jetrica na naglo, kuhana brokula i matovilac, radič salata.

28 sij 2015, 11:16

Olja ti si kriva što će moja djeca danas žapca jesti :nata Planirala sam raditi varivo od tikvica i placke od krumpira al sam sinoć shvatila da je to previše posla pa sam kupila pečenice.
Osim toga friška cikla salata i zelena salata kako ko voli, juha od mrkvice i celera i tarane i možemi i to biti posljednji ručak :nata

28 sij 2015, 12:22

kod nas danas juha od paradajza i oradice pečene u foliji :)
uz ribu ću vjerojatno napraviti krumpir s blitvom ili salatu od krumpira s matovilcem.

28 sij 2015, 17:43

promjena kod mene, nisam išla na plac pa nisam kupila ni ribe ni blitvu a ni matovilac :nata

skuhala juhu od paradajza, napravila bolonjez i skuhala špagete :)

28 sij 2015, 19:41

Ručali kod tete, jer je čuvala IPa dok sam ja bila kod dr. :liza
Za sutra kuham sarmu i pileću juhu. Bar jedan dan ću bit bez nakuhavanja.. :znoj :mrgreen :yess

28 sij 2015, 20:57

Danas varivo od piletine i graska.
Sutra musaka i salata od zelenog i crvenog kupusa i mrkve.
Prekosutra piletina na kineski.

28 sij 2015, 21:02

Večera na brzinu, duge zelene mahune i basmati riža.

29 sij 2015, 09:21

Jučer marinirani lungić (sol, papar, maslinovo ulje i kapari) pa na naglo, špinat s vrhnjem i friška cikla na salatu.
Danas mladi grah na čušpajz, ima i kaše pa ko želi može i ričet (cure) i kuhane kobasice.

Sjetile ste me žapca i kineske pa ćemo to vjerojatno za vikend. Moram potražiti rižine rezance.
Zadnja izmjena: teutonija; 29 sij 2015, 09:24; ukupno mijenjano 1 put/a.

29 sij 2015, 09:23

ostalo malo leće od jučer
uz to možda ispoham pileće filete i neku salatu nabacim
nisam sigurna još

29 sij 2015, 10:11

Povrtna juha, polpete u toću, pire krumpir i cikla na salatu (po sinkovoj želji - koliko taj može pojest cikle :shock :p )

29 sij 2015, 10:24

jučer goveđi gulaš, tijesto, crveno zelje na salatu, i štrudla od jabuka za večeru
danas krmići na naglo, kelj lešo, cikla
a ima i gulaša još

29 sij 2015, 10:30

koliko taj može pojest cikle

taj ne bi mogao u moju familiju al bi mozda mogli organizirati neko natjecanje :nata . I moja mladja i ja tamanimo ciklu ko blesave. Jucer je ona pola tegle cikle za ručak smazala a ja sam drugu polovicu kad sam doma došla. Baka ne može napraviti toliko cikle koliko mi možemo pojesti tako da sad već kupujemo jednu staklenku tjedno u Lidlu.

Kod nas danas totalno neplanirano ispala opet piletina sa slanutkom i chillijem i pura.
I ja ću za vikend kinesko. Samo još ne mogu odlučiti da li bih tofu i brokulu ili neki stir u woku.
Tema je zaključana