O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Tema je zaključana

Re: KUHARSKI ISTRAŽIVAČI - brbljaonica

27 lis 2011, 22:07

predivno, sole :up

28 lis 2011, 09:10

Lena čestitam!
A najviše si se bunila na temu. :kisichagic

28 lis 2011, 09:32

kranjica, oće to tako :lol

meni su i zlevanke zanimljive. nikad nisam jela ni slanu ni slatku :mrgreen

28 lis 2011, 09:37

Solea, moram ti samo napisati kako ti šnita ovog tvog kukuruznog kruha izgleda jako sočno, pomalo vlažno, onako kako su kukuruzni kruhovi nekada izgledali u mojoj mladosti. :dada

28 lis 2011, 09:48

pa je, ovaj omjer kojeg sam stavila daje kruhu težinu i punoću i samo je za ljubitelje kukuruznog kruha.
a za one koji vole kukuruzni kakav se prodaje u većini pekarnica, dovoljno će biti samo ga malo obojati kukuruznim brašnom a ostatak sve bijelo :lol

uh, kako si ovu mladost spomenula, kao da si 43. godište :znoj

28 lis 2011, 09:52

jutros sam zamijesala novi kruh :cool

moze li stajati manje od 12-16 sati? mislim, pokrila sam ga u 7.30, mogu li ga izvaditi oko 17 pa peci oko 19?

28 lis 2011, 10:09

ivana, može.

28 lis 2011, 10:13

kranjica je napisao/la:Lena čestitam!
A najviše si se bunila na temu. :kisichagic

a znaš mene. :hahaha

mislim, kakva nova tema? pa ne gori, kaj ne? piše u pravilima da se treba odrediti do zadnjeg u mjesecu. :mrgreen

28 lis 2011, 10:14

Solea je napisao/la:ivana, može.

hvala!

28 lis 2011, 10:51

Lena je napisao/la:mislim, kakva nova tema? pa ne gori, kaj ne? piše u pravilima da se treba odrediti do zadnjeg u mjesecu. :mrgreen

kako ne, gori itekako nama koje se svaki mjesec opako spremamo sudjelovati pa do kraja mjeseca na koncu ne napravimo ništa na temu. :ajme :mrgreen :bidan

28 lis 2011, 11:02

ajmo folne!!!! :hrvatska
btw, imam spram tebe velika očekivanja ;)

28 lis 2011, 11:45

Solea jedno pitanjce za kruh .
Nakon stajanja, kad se rastanji i preklapa, treba preklopiti više puta pa opet tanjiti i preklapati ili je dovoljno jednom i odmah staviti peči.
Poklopac je obavezan?

28 lis 2011, 11:52

Solea je napisao/la:
bubi, ne, tu ne igra ono pravilo kao s klasičnim kruhom. samo jednom preklopiš u svim smjerovima i ostaviš zamotano.
ja još zarežem preklopljeno tijesto na vrhu u križ, tako, osim što meni kruh kasnije ljepše izgleda, mislim i da se bolje digne.

nemaš baš nikakvu vatrostalnu s poklopcem?

samo jednom ispreklapaš, zamotaš, ostaviš tako 2 sata pa onda pečeš.
i treba biti baš posuda s poklopcem.

pisala sam već gore, imaš i par fotki.

28 lis 2011, 11:54

:oops: hvala :mah

28 lis 2011, 11:56

ma sve oke ;) :zivili

28 lis 2011, 12:52

folne je napisao/la:
Lena je napisao/la:mislim, kakva nova tema? pa ne gori, kaj ne? piše u pravilima da se treba odrediti do zadnjeg u mjesecu. :mrgreen

kako ne, gori itekako nama koje se svaki mjesec opako spremamo sudjelovati pa do kraja mjeseca na koncu ne napravimo ništa na temu. :ajme :mrgreen :bidan

apsolutno te razumijem. :lol

28 lis 2011, 13:04

folne, o kako mi je ovo poznato :lol :ajme

28 lis 2011, 19:26

Čestitke pobjednici :zivili
Solea, kruh izgleda mrak !! Obavezno moram probati recept !!

28 lis 2011, 20:52

nije me bilo par dana pa sam mašila pripetavanje.

čestitke leni :zivili

meni su tortilje i oljin složenac mmmmmmm :5

28 lis 2011, 20:56

Kruh još uvijek samo zagledam i planiram, još se nisam usudila praviti ga.
Pitu :liza sam radila, ali sam umjesto tikvica stavila poriluk. Još jednom: :liza

A što se tiče ovog složenca, meni, mm i starijoj je to apsolutno savršeno jelo, dok se mlađoj ne dopada nikako iako joj ta tri sloja, kada bih joj ih zasebno poslužila, spadaju u omiljenu hranu :dunno Valjda ne voli sve pomiješano :dunno

28 lis 2011, 21:18

i meni se sviđa olja tvoj složenac (samo bih ja još naribala malo sira gore :ajme )

28 lis 2011, 21:38

solea, mora da ti se stuca, spominjem te nonstop :klanja drugi je kruh ispao jos bolji.

a opet sam bila sumnjicava jer sam stavila pola-pola brasna, i bio je straaasno mlitav, prakticki sam ga ulila u posudu.

ali tako je mmmmmmmmm

29 lis 2011, 16:36

da folne ne bi bila u cajtnotu, odluka je pala. :znoj
vegetarijanska jela - to je tema za idući mjesec.
vjerujem da svi imate u okolini i među prijateljima (ili ste se sami odlučili na taj način prehrane) vegetarijance. ja se svaki put i iznova iznenadim koliko ta jela mogu biti maštovita i krasna kad mi u goste dolazi obitelj vegetarijanaca pa onda smišljam što bi kuhala da odgovara djeci i da zadovolji uvjete njihove prehrane.
uvjeti su slijedeći:
1. jelo ne smije sadržavati meso ili ribu
2. mora biti pogodno da se posluži kao glavno jelo (što bi reklo da to jelo ne bude pire krumpir pa da ispadne da je to vegetarijansko jelo :mrgreen ), dakle i deserti su isključeni. ;)

nadam se da ćete uživati u istraživanju :dada
:zivili

30 lis 2011, 09:38

:up

obavezno jedan dan u tjednu jedemo bezmesno, što se mene tiče mogli bismo i puno češće (što ja i radim :lol), mm je skroz ok s tim al kod tinejdžera jedva, jedvice taj jedan ima prolaz, on je izraziti mesojed, hrga mesa + brdo salate njegov je obrok iz snova :mrgreen

31 lis 2011, 13:35

jaja i mliječno znači dolaze u obzir?

01 stu 2011, 20:13

auuu, eee, ovo mene uopce nimalo ne inspirira i najteza mi je tema dosad. Ajde, mozda me povuce kao izazov, pojma nemam :dunno. Nadam se da ce nam se javiti ovaj put i prave vegetarijanke sa svojim recepticima da nas necemu i nauce

01 stu 2011, 20:16

i ja se nadam :dada

01 stu 2011, 20:45

Lijecena vegetarijanka!
Za sad mi na pamet pada jedino pasta s pomadorama :mrgreen

01 stu 2011, 21:10

:lol
meni je prva reakcija bila ok, al onda sam zabrijala da ne možemo koristiti ništa životinjskog porijekla :ajme a onda se javila folne pa sam skužila da sam zabrijala :lol

ta veganska bi bila još veći izazov, iako, meni je i ovaj dovoljno velik :mrgreen

02 stu 2011, 11:17

folne je napisao/la:jaja i mliječno znači dolaze u obzir?

da.
razmatrala sam da izbacim i jaja, ali mislim da bi tek onda nastao ršum. :mrgreen
dopisala sam na topik s temom. :dada
Tema je zaključana