O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Tema je zaključana

Re: Što ćemo danas kuhati?

25 lis 2011, 12:48

mirbi je napisao/la:Blitva ne može? :lol

Zašto ne bi mogla?

Meni je, osim pirea, uz mesnu štrucu fini restani krumpir, krumpir salata ili grah salata.

25 lis 2011, 12:51

Ma, pitam. NIsam baš neka kuharica, pa moram dobro ispitat teren prije nego krenem u proizvodnju. ;)

Hvala.

25 lis 2011, 13:55

mirbi je napisao/la:Blitva ne može? :lol

Ma, može kaj god (ili ča god) hoćeš? Ja zadnje radila s mlincima, možeš rizi-bizi, krumpir kakav god..... patliđane i tikvice sa gril tave......
Meni nekak pire ide na nekakva saftna jela ili špinat.
Rima, sa špekom veliš :liza Tak ti tm nikad ne bu smršavil, 'ko bi odolio oblizekima koje spremaš Šampinjone oko štruce, onak ko kad pečeš krumpir i pečenje?
Baš bih mogla jednom tako. Zvuči ok

25 lis 2011, 14:13

danas riba s krumpirom i salatom,
sutra bih pijetla. ima li tko dobar recept? :mah

25 lis 2011, 17:29

Jučer juneće šnicle u saftu, dinstani grašak i pire. Danas slatki kupus varivo i piletina na naglo. Sutra jota. :yess

25 lis 2011, 20:53

Hvala mrava na objašnjenju ;)
Danas je bio kiseli kupus dinstan sa kobasama i patatama. Ali to je samo zato jer su djeca jela objed u moje mame i vrtiću. Oni to neće ni primirisati :roll

26 lis 2011, 08:30

Zapečene tortilje (unutra piletina na kockice ,luk ,paprika ,paradajz, slanutak i kukuruz, pa ribani tvrdi sir i vrhnje) i zelena salata.

26 lis 2011, 08:32

Grah s kobasicom i slaninom

26 lis 2011, 12:10

kod nas danas piletina s medom i narančom, na to smagam još od kad sam tu pročitala da netko spominje i prilog riža/amarant/quinoa kombinacija - čisto da nije samo riža :lol

da još nadodam za mesnu štrucu. ja je znam napravit od vidijine mljevene puretine. a po istom principu pravim i smjesu za faširke - meso, jaje, sol, možda malo crvene paprike, zobene pahuljice i ako imam, povrće iz juhe koje ne bi inače pojeli (npr. stabljike od brokule, ali i celer, mrkva, koraba ...) - to samo zdrobim vilicom i ubacim u smjesu, zobene upiju višak tekućine ako treba i meni to bude prefino :dada

26 lis 2011, 12:14

prekjučer-juha, faširanci i blitva
jučer-koljenica i brokula s krumpirom
danas-špageti i gorgonzola
sutra-kelj varivo i kobasice

26 lis 2011, 12:15

prekjučer juha, pohano, salata - kopirana nedjelja
jučer raštika varivo
danas bolonjez

26 lis 2011, 12:27

Jucer nismo jeli raviole vec su ostali za danas (mm je danas na putu pa djeca i ja uzivamo ;) ), a jucer je bila lazna pita (sa starim kruhom) s piletinom, sampinjonima i porilukom :liza

26 lis 2011, 23:36

Mješancija leće, pasta šuta, salata od rikule, špinata, zelene salate i alfa-alfa klica :cool

27 lis 2011, 08:56

I danas grah, maybe palačinke

27 lis 2011, 09:01

Prisiljeno zelje i pire

27 lis 2011, 09:30

nama jučer sveki donjela ručak za danas :shock yes, my sveki can cook too :mrgreen - ne znam kak se to zove, ali meni je jako fino - kiseli kupus, mljevena puretina i riža, sve zapečeno u rerni, mi samo podgrijemo!

a sutra rižoto od budeve i graška, buba će za prvi ručak ribu i salatu!

27 lis 2011, 09:42

Jučer je mm radio varivo od kelja sa suhim mesom koje inače nitko od nas ne voli, u čemu je tajna nemam pojma, ali svi smo bili ful ugodno iznenađeni kak je bilo ukusno.

27 lis 2011, 13:23

Danas maneštra od bobići, sutra rižoto od liganja i zelena salata. :mah

27 lis 2011, 14:07

danas još ima pijetla u vinu, samo promijenim prilog.
sutra sekeli gulaš.

27 lis 2011, 14:35

Probala mesnu štrucu. :) OK je i jednostavno, ali i mogla ukinit kapulu i luk. :mrgreen

27 lis 2011, 22:54

Domace pljeskavice, restani krompir, pileca krilca u saftu i pire. Cupavci za dezert.
Sutra pravim girice u ulju sa limunom, blitvu i krompir kao prilog, i nadam se da ce koji kolac ostati :D

28 lis 2011, 07:20

Gulaš i tijesto, usput, pripremanje biksvitnih kora za sinov rođendan

28 lis 2011, 07:29

Jučer i prekjučer čufte u paradajz sosu i pire krumpir,danas juha od povrća,panirane pećene ribice,pečeni krumpir,cikla :)

28 lis 2011, 08:42

juha od povrća, lazanje, radič salata

28 lis 2011, 14:28

grah i monte kolac za desert

28 lis 2011, 14:38

ćufte su skuhane :D

28 lis 2011, 15:31

Juha iz vrećice, ali dorađena s malo mrkvice, graška, paprike, vlasca.
Lungić mariniran u senfu s umakom od šampinjona i s basmati rižom.
Salata - cikla ili miješana kupovna.
Desert - nula bodova :(

28 lis 2011, 16:23

Peceni oslic kasnije preliven cesnjakom, limunom i persinom, poriluk varivo s vrhnjem, cikla, ajvar

28 lis 2011, 21:54

U srijedu gulas i pasta. Jucer manestra od mahuna. Danas pohano bijelo meso i krumpirici. Za sutra ne znam- skupljam ideje- cure bi OPET lazanje, a ja bi mozda neku ribu :dunno

30 lis 2011, 11:54

Jučer ,flamanski gulaš s junetinom , lovački knedli od kruha tj žemljica ,zelena salata i tapioka puding od kokosa ,naranče i nutele za desert.

Danas ,od jučer, :mrgreen plus gusta juha od brokule na kokošjem temeljcu.
Tema je zaključana