O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
09 vel 2012, 14:43
Hvala na odgovoru! ovo predobro izgleda, mljac

je, tako slično i moja mama radi, jedino što meni baš ne idu te odokativne metode...
09 vel 2012, 16:41
teutonija je napisao/la:List po list, slažeš ,a između punjenje ili? I kakva ti je smjesa za punjenje?
Za burek s mesom: dinstam 1 luk, 0,5 kg mljevenog mesa, začinim. Svaku koru nafilam time pa zarolam. Ako pravim okrugli burek, onda slažem list, nadjev, list, nadjev... Prelijem sve odozgo smjesom vrhnja i jogurta. Pečem 20-25 minuta na 200°C.
Za sirnicu: 0,5 kg-70 dag svježeg sira, 2-3 jaja, 1 čaša kiselog vrhnja, sol. Isti postupak kao s mesom.
09 vel 2012, 17:05
danas:
cevapi za djecaka i po njegovoj zelji sa punooo luka
za nas riza i pljeskavice
plus tarhana na pilecoj supi
09 vel 2012, 18:44
mrava je napisao/la:teutonija je napisao/la:List po list, slažeš ,a između punjenje ili? I kakva ti je smjesa za punjenje?
Za burek s mesom: dinstam 1 luk, 0,5 kg mljevenog mesa, začinim. Svaku koru nafilam time pa zarolam. Ako pravim okrugli burek, onda slažem list, nadjev, list, nadjev... Prelijem sve odozgo smjesom vrhnja i jogurta. Pečem 20-25 minuta na 200°C.
Za sirnicu: 0,5 kg-70 dag svježeg sira, 2-3 jaja, 1 čaša kiselog vrhnja, sol. Isti postupak kao s mesom.
Tako i ja, samo što u preliv odozgo u vrhnje stavim i jedno jaje.
A mi volimo i mješani burek tj meso i krumpir zajedno. Njam
09 vel 2012, 23:10
Musaku od krompira i fasiranog mesa.
10 vel 2012, 09:23
Hvala, no tak i ja radim, al mi nije ko kupovni
Danas juneća juha s mrkvom, pečena piletina, riža, kuhani grašak i friška kuhana cikla na salatu.
10 vel 2012, 09:30
Rizoto s morskim plodovima za mene,za ekipu jos neko meso i juhica od koke;) salata je upitna
10 vel 2012, 09:37
Skuhala sam grah varivo. Bez mesa je pa si tko želi može skuhati kobasice.
10 vel 2012, 09:45
Teutonija, probaj ovaj recept. Jako brzo i meni najsličnije kupovnom.
http://www.coolinarika.com/recept/burek ... a-brzaka-/
10 vel 2012, 09:51
Folne hvala na receptu . Nikad nisam radila mesni burek, nije mi dobar ,niti kupovni, uvijek radim samo sa sirom ,no nikak skužiti koja je razlika između štrudle i bureka, po ovome svemu nikakva.
No kad kupim u pekari ,štrudla od sira i burek od sira nisu isto ,okus i izgled je brugačiji ,a meni doma svaki burek ispadne ko štrudla.
Vjerojatno i zato što ga i radim ko štrudlu pa očekujem da će bit drugačiji jer ga radim da bude burek.
Ima neka caka, al ju nigdje ne nalazim.
10 vel 2012, 10:02
strudlu od sira u pekari rade sa drugacijim tijestom nego burek.
tijesto za strudlu je onakvo kakvo mi kupimo u ducanu ( kore ), a burek se radi sa debljim, razvucenim tijestom.
tebi je doma to isto ako ne razvlacis kore nego strudlu/burek radis sa kupovnim korama
10 vel 2012, 10:04
srusit ces mi taoriju ako ispadne da razvlacis kore doma

.
10 vel 2012, 10:07
Meni je i ona smjesa sira potpuno drugačija u bureku nego u štrudlama i lisnatom, domaćem ili kupovnom.
10 vel 2012, 10:12
E to te pitam folne ,koja ti je razlika?
JiA nekad kupim nekad razvlačim doma, ispadne isto. Sorry sruših ti teoriju ,

jedino što bi po tome za burek mogla ne razvuči kore jako, da ostanu deblje. Probat ću ,pa skombinirati s folninim punjenjem.

Makar u zadnje vrijeme većinom koristim gotove kore.

al zato mijesim tjesteninu

to kak me uhvati.
10 vel 2012, 10:18
Nemam pojma Teutonija. Ja to o okusu, a ne svom iskustvu.
Nikad se nisam ni upuštala u pravljenje bureka sa sirom. Smjesa iz kupovnih mi djeluje prozračnije, kao da je sir miješan s jogurtom ili ko zna čime. U svakom slučaju nema one zrnatosti, gustoće, a ni kiselosti.
10 vel 2012, 10:33
Folne

opet sam na početku
10 vel 2012, 10:38
burek,burecki...
joj ja sam pozelila cevape,one prave,socne,u lepini sa polivom ali ipak res
obilazim redom cevapdzinice u blizini Frankfurta ali nije ni nalik...cevapi puni sode pa izduvaju ko baloni a lepine ko pogace
on-
kupus corba
domaci polucrni hljeb
kolac bienenstich(ubod pcele

)
10 vel 2012, 10:43
OLja

kore u sredini se gužvaju i ide samo sir, bez jaja i vrhnja. i još se poljea smjesom vode i masti. Baš ću probati jedan dan.
10 vel 2012, 11:41
Evo koji link nađoh jučer na soleinom blogu
http://foodforthought-jelena.blogspot.c ... -mala.htmlIzgleda da je tajna u fajtanju. Sad na kondicijske pripreme pa u borbu
10 vel 2012, 11:59
juha i neko meso s povrćem
10 vel 2012, 12:58
Jučer navečer sam još pravila i zlevanku sa džemom i vrhnjem
Danas: papaline i krumpir salata
10 vel 2012, 14:15
ja sam burek od sira pravila po ovom receptu s coolinarike i bio je odličan:
http://www.coolinarika.com/recept/domaci-burek-kao-iz-pekare/MD, praviš li ćevape sama ili kupuješ gotove?
moj L. obožava ćevape ali meni su ovi kupovni ogavni, tko zna što sve stavljaju u njih. znala sam kupiti u Intersparu tzv. sarajevske ćevape, od junetine, a ono sami loj u njima. bljak.
10 vel 2012, 14:33
Pileca supica sa griz knedlama, przeni batak/karabatak.
10 vel 2012, 15:02
salata od tune i tjestenine. gotovo za 10 min. pregladna sam za ista drugo.
10 vel 2012, 15:02
pileca supica
pileci stek i povrce sa rizom
10 vel 2012, 23:58
Danas se brzinski kuhalo, petak pa se pekle papalinei pomfri
11 vel 2012, 08:50
jucer za danas: junece snicle u saftu. nekom riza, nekom njoki a nekom siroki rezanci uz to.
11 vel 2012, 10:42
Junetina kuhana u juhi s puno povrća pa naravno i juneća juha, kuhana cvjetača i hren sos.
11 vel 2012, 12:55
juneća juha, riža, meso na saft, cikla