O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Tema je zaključana

Re: K. istraživači - BRBLJAONICA :)

01 lis 2013, 12:42

a moderatorice uvijek imaju manevra doraditi temu ako je potreba. a grčka je zvučala super stvarno :dunno

da, sjetimo se one božicne fantasticne epizode. tako je ova bila nikakava.

01 lis 2013, 13:09

Imam ja nakih tema u rezervi.

A, ako bi nastavili igrati (i dalje umoljavam da nastavimo), samo bih zamolila da nikome ne pada na pamet neka kestenjasta tema :mrgreen .

01 lis 2013, 13:09

bilo bi mi zbilja žao da se kuharsko natjecanje završi, bez obzira što sama vrlo vrlo rijetko sudjelujem
moja primjedba bi išla na izbor teme
trebalo bi malo povesti računa o vremenu, godišnjem dobu, praznicima, recesiji itd.

sjetite se teme salate u božićnom prosincu, bilo je svega par prijava, a sjetite se tog istog mjeseca s temom božićni kolači ;)

dalje, treba biti fleksibilan - ako je tema malo teža, da ne kažem eksluzivnija - a grčka kuhinja to jest jer nam to ipak nisu svakidašnja jela, onda ne treba biti zahtjevan i očekivati veliki broj prijava
da je tema preko ljeta bila - lupam bezveze sada, kolači s voćem, ili povrće kao glavno jelo, ili tako nešto jednostavno, što maltene svaki dan doma kuhamo i čega ima u izobilju u tom godišnjem dobu, vjerujem da bi bilo puno više prijava
svaka tema ima svoje izazove, definitivno

ja sam za to da se ide dalje, ne odustajte samo tako, ovo je baš jedna lijepa igrica na našem forumu :dada

01 lis 2013, 14:03

nema ukidanja, sta vam je :lol
ja sam imala fantastiko recept za grcku kuhinju, ali sam plavusa imala 30. kao deadline u glavi.
ali zato necu reci sta je bilo,pa cu samo negdje ispaliti :cool

mene jako privlace oni recepti gdje su zadane 3-4-5 namirnica, pa onda svatko nesto drugo osmisli
(s tim da se osnovne namirnice ne racunaju, tipa zacini, brasno, jaja...)

01 lis 2013, 18:11

pa nismo mi tu da kvarimo veselje :lol :p

ali istina je da je igrica zamrla, da se već neko vrijeme (ne samo ovu grčku temu) vrti par istih sudionica. pa i na brblji je već dugo dosta tiho... :dunno

slažem se da je puno i do izbora teme, i slažem se da su tijekom igre neke teme bile loš izbor ili postavljene u krivo vrijeme ali nekako se ne mogu složiti da je ova zadnja bila takva :nata

ako mislite da ima smisla nastaviti s igrom, ok, to valjda znači da ste voljne i aktivno se uključiti u nju ;)
mislite li da možemo igricu nekako osvježiti a ne odmah ukinuti, ok, dajte ideje.

sviđa mi se ovo
mozda da prijedloge za novu temu stavimo na glasanje?

mislim, predlozimo dva-tri prijedloga pa vidimo koji ima najvise glasova?

01 lis 2013, 18:12

i ja sam da sve mi predlažemo temu

01 lis 2013, 18:42

ivana7997 je napisao/la:
folne je napisao/la:Mislim da se jednostavno s ovom temom sve nekako nezgodno poklopilo.
Ajmo dat igri jos jednu sansu pa ako i sljedeci mjesec bude isto tek onda odustati.

x

mozda da prijedloge za novu temu stavimo na glasanje?

mislim, predlozimo dva-tri prijedloga pa vidimo koji ima najvise glasova?

ili da o nastavku igre glasamo?

nisam puno sudjelovala, ali zao mi igre :(

X :dada

01 lis 2013, 18:47

ja stalno pratim ali sam na dijeti i ne želim kuhati :ajme
bilo je super aktivno kad su bili božićni keksi. treba neka takva, ne nužno slatka, tema s kojom se može svašta

01 lis 2013, 19:12

mi predlažemo, ako se ima inspiracija a pobjednica bira tri koje onda idu na anketu? prijedlog

01 lis 2013, 20:40

bem ti, vi ko da ste iz finske :lol sunka se moze jesti samo za bozic, kuhana jaja samo za uskrs, a cetvrtkom spinat corba
a ja sam, opet, vrlo fleksibilan tip :nata , jedem i kuham i kad nekoj namirnici nije sezona (pa tako jedem salate i uoci bozica :p ) i ispunjavam cudne zelje ovoj mojoj celjadi ...

najte ukidat igru :( , ja je volEm, em mi je super k'o inspiracija, em pronadjem genijalnih jela koja mi inace ne bi pala na pamet :gladan

02 lis 2013, 08:12

I, koja je tema?

Neve, halo ba, nema izvlacenja. Pravi dijetalnu verziju :mrgreen .

02 lis 2013, 08:35

Meni je grčka kuhinja trenutno malo prezahtjevna tema. Sviđa mi se prijedlog da pobjednica predloži nekoliko tema od kojih se glasanjem izabere jedna.
Bilo bi šteta da ne nastavimo kuhati.

02 lis 2013, 09:31

i ja sam za nastavak igre.
manje igram jer ja radim a mm je doma pa on kuha. al potrudit ću se.
i ja sam za prijedlog tema ali opet ne bi trebali imati ni previše ponuđenih tema jer će se i to raspršiti. max 3 teme i onda odabir glasanjem

02 lis 2013, 09:51

mrava je napisao/la:i ja sam da sve mi predlažemo temu

X

i sviđa mi se ovo kaj je dunja napisala.
recimo, trenutno mi pada na pamet sezonska namirnica....kesteni :joy ...dobro, gljive su prošle....onda zelje :mrgreen (zagorkau meni se neda)...i tak. ma na ći ćemo mi ideja. :)

02 lis 2013, 09:59

nisu ideje problem ;)
kuhati treba, fotkati, napisati recept i tako to :nokti

02 lis 2013, 10:06

Slazem se s curama.
Meni grcka preko ljeta nije sjela. Prvo na moru nemam ni namirnica ni alata za neko vece kuhanje, a rujan iskreno nisam imala vremena skoro pa za nikakvo kuhanje. Inace volim istrazivati, pa i kad je tema bila francuska kuhinja sam vecinu recepata tada radila prvi put. Hocu reci ne pase svakome sve. Nisam sudjelovala ni kad je bio svjezi sir jer taj doma iz objektivnih razloga ne jedemo (MM intolerantan).

Ako idemo na prijedloge i glasanje ja si vec duze vremena zelim vise recepata za kolace koji se ne peku (to mi je bitno ljeti jer na moru nemam pecnicu). Pa eto to moze biti jedan prijedlog.

Od majinih prijedloga svidjaju mi se gljive.

02 lis 2013, 10:09

malamaja je napisao/la:....kesteni

Halo ba. Nema toga :basnecu . Gljive jos ko i eto moze, ali kesteni. Neeeema toga ovdje ni u snovima, a kamoli za kupiti.

02 lis 2013, 10:11

Solea je napisao/la:nisu ideje problem ;)
kuhati treba, fotkati, napisati recept i tako to :nokti

aaaa treba :lol :nokti ma kad skuham, onda mi je fotkanje pis of kejk :mrgreen a kuham, skoro svaki dan (mislim, i većina nas :) pa onda mogu neku tmurnu nedjelju posvetit nekom "kerefeku".... :lol
dolazi zima, imat ćemo više vremena ;)

02 lis 2013, 10:13

Kaya071 je napisao/la:
malamaja je napisao/la:....kesteni

Halo ba. Nema toga :basnecu . Gljive jos ko i eto moze, ali kesteni. Neeeema toga ovdje ni u snovima, a kamoli za kupiti.

gdi si ti to ?! :lol jel ima ledo :mrgreen ono smrznuti, gotovi kesten :cool
istina, ove godine na medvednici će biti jako slabo kestena, ja bila u izvidnici....al za neki kolač/tortu/ će biti

02 lis 2013, 10:14

Ovaj Tanjin prijedlog za kolace koji se ne peku mi je super.

02 lis 2013, 10:18

kolaci koji se ne peku su super ideja!

a mislim da nije problem ni ako se tema ponovi, odnosno ako se pojavi neka tema koje je djelomicno vec postojala, tipa rucak za manje love ili sl. mislim da bi svima koristile dodatne ideje za npr ruckove koji se mogu skuhati dan prije, ili jela koja se mogu spremiti u posudicu pa da dijete koje ima nastavu popodne moze samo podgrijati. pri cemu mislim da mi je dosta variva i jusnatih stvari :zub pa mozda neke sendvice koji su pomalo salata/sendvici li takvo sto.... znam da je i to bilo, ali neke varijacije....

02 lis 2013, 10:21

Slažem se s Ivanom, zasto ne ponoviti neke teme, a Tanjin prijedlog mi je super :)

02 lis 2013, 10:23

malamaja, Uganda. Nema cak ni uvoznih zaledjenih. Nikakvih. Ne znaju ni sta je to :gaah .

Al' eto, vidis da i kod vas nije bas godina cemu, pa daj da ih zaobidjemo.

Teme se definitivno mogu ponoviti. Sada mi padaju na pamet neke stvari koje sam, kad je bila neka tema, mogla skuhati.

02 lis 2013, 10:24

Kaya071 je napisao/la:malamaja, Uganda. Nema cak ni uvoznih zaledjenih. Nikakvih. Ne znaju ni sta je to :gaah .

Al' eto, vidis da i kod vas nije bas godina cemu, pa daj da ih zaobidjemo.

Teme se definitivno mogu ponoviti. Sada mi padaju na pamet neke stvari koje sam, kad je bila neka tema, mogla skuhati.

:shock :lol sad razumijem.
ja ću za svoj gušt kestene.

reciklaža je uvijek in :5

02 lis 2013, 10:24

rucak za skolarce mi je isto super ideja
ili skolska uzina (nesto sto mogu odnjeti sa sobom u skolu; jesmo to vec imali?? :da? )

02 lis 2013, 10:26

tanjabb je napisao/la:ili skolska uzina (nesto sto mogu odnjeti sa sobom u skolu; jesmo to vec imali?? :da? )

mislim da nismo i to mi je :up

02 lis 2013, 10:30

Skolska uzina. Super!

02 lis 2013, 10:34

ima odličnih tema koje nismo imali :dada

ne sjećam se jesmo li imali jabuke kao temu, to mi je baš jesenski termin

02 lis 2013, 10:48

eto super ideja. bit će nešto od istraživača :joy

02 lis 2013, 10:58

I meni bi školska užina bila tema broj 1.
Tema je zaključana