O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Odgovori

Re: mikrovalna

01 ožu 2006, 20:01

da i ja isto pitanje kao i Bubidea, moja mikrovalka nema gril. To znaci da samo izbodete krumpire i ubacite unutra i podesite na 10 minuta?<
> <
><
><
><
><i></i>

01 ožu 2006, 20:12

da, samo na normalno kuhanje, ne na grill <
><i></i>

01 ožu 2006, 23:41

ni moja mikrovalna nema gril<
>znači, samo na obično L.97<
>A.00<i></i>

01 ožu 2006, 23:56

ja imam gril, el mogu na to staviti<
><
>a kaj je sa mesom........... Bomboncic<
><i></i>

02 ožu 2006, 00:57

dancika, iskreno, ne znam. moja nema grill pa nisam nikad ni probala. <
><i></i>

03 ožu 2006, 01:34

Ja sam krumpire stavila pod zvono od plastike - ono koje se koristi kod podgrijavanja, da ti jelo slučajno ne zaprska pećnicu. Pa je sva para koja je izašla iz krumpira ostala pod zvonom. Zato se
že završe (što više vode, to veća temperatura). AM - 02/2000<
><
><
><i></i>

03 ožu 2006, 16:25

MamaiAM Quote:zvono od plastike kak to izgleda, gdje si kupila, pošto????<
>Ja sam si ju kupila prije dva-tri tjedna. Za sada podgrijavamo, pečemo kokice, kuhamo kakao, kapučino i sl. i pomalo eksperimentiramo.<
>Moja kuma kaže da pile začini, stavi u vatrostalnu zdjelu s poklopcem (staklenu) bez vode, ulja i sl. i stavi peči i da je Ja još nisam probala, al' se spremam. Mi smo pekli gotovu smrznutu pizzu i bila je OK - imam crusty cook funkciju (ne znam da li sam to do
o napisala). Pileća krilca mikrovalovi + grill isto super. Sendviči mi nisu baš nešto, jer se zgnjeca kruh odozdola. <
><i></i>

04 ožu 2006, 18:06

Budem ga fotkala, samo da uhvatim vremena za stavljanje na server. To su zvono kupili prijatelji sebi, (oduševili se kad su ga našli), pa su odmah kupili i nama. To je jedan običan proziran poklopac od plastike sa malim čepom da otpusti višak pare. Do
o, nije baš sasma običan, jer ga vrućina ne neformira.<
><
>Baš sam danas ispod tog zvona stavila
okulu, netom opranu u vodi (da ostane vlažna). I stavila na 4 minute na 900 W. Bilo je super! Uopće se nije posušilo povrće, samo se omeškalo. Ali nije bilo gnjecavo, nego "al dente". <i></i>

04 ožu 2006, 19:13

mamaIAM, molim te reci gdje ste nabavili taj poklopac. Znam o čemu se radi i jako bi rado to htjela imati. Hvala <
><
><
><i></i>

05 ožu 2006, 01:14

Pitat ću prijateljicu gdje mi je to kupila, pa vam javim.<
>Ona i muž su bili baš sretni kad su to upecali, valjda nema baš posvuda. AM - 02/2000<
><
><
><i></i>

05 ožu 2006, 15:14

i mene zanima.... L.97<
>A.00<i></i>

05 ožu 2006, 20:31

danas sam napravila musaku u mikrovalnoj ( nema gril)<
><
>stavila sam u vatrostalnu zdjelu red krumpira, pa red mrkve, pa red
okule i opet red krumpira, posolila, zalijala sa jajima umućenima u mlijeku i stavila na 20-ak minuta<
><
>ispalo je fenomenalno - kao u pećnici se lijepo zapeklo, iako nemam grill<
><
>inače ovu musaku radim još sa paradajzom i karfiolom, tj. sa kakvim god povrćem imam doma, no do sada sam radila u pećnici<
><
>od sada ću raditi u mikrovalnoj L.97<
>A.00<i></i>

06 ožu 2006, 13:20

Cure evo našla sam nešto ako vam to odgovara iz neckermanna<
><
><
><
>Mikro-poklopci<
>35,00 Kn<
><
>Mikro-poklopci. Sigurno Vam je poznato: kod grijanja u mikrovalnoj pećnici jelo prska na sve strane. Ako to želite izbjeći koristite u budućnosti redovito ove mikro-poklopce! Izrađeni su od postojane plastike, lagani su i praktični. Možete ih stavljati jedne na druge. Ż pribl. 18, 21 i 24 cm. Mikro-poklopci - i Vaša će mikrovalna pećnica ostati čista. <
><
> Anamarija 18.07.2001.<
>Ivan 31.12.2003.<i></i>

06 ožu 2006, 18:01

E, da ovo moje je slično. Ovo crveno je za regulaciju - ima malu rupu kroz koju para ide van.<
>Kupila mi prijateljica u Mercatoneu prošlo ljeto za 55 kn.<
><
> <i>Edited by: mamaiAM at: 6/3/06 17:03<
></i>

06 ožu 2006, 20:50

Mi konacno kupili mokrotalasnu. Ja se jos nisam nesto oprobala na njoj sem sto sa radoscu kuvam kafu bez dzezve i razmiljanja kome koliko secera, pravim tople sendvice i sl jednostavne stvari.<
><
>Medjutim, moja carica majka krenula u istrazivenje i sada nam svasta u njoj pravi. Trazi zena recepte po netu i pravi nam fenomenalne ruckove. Na samo iz mikrotalasne - da se pogresno ne shvati <
><i></i>

07 ožu 2006, 19:23

giami, mamaiAm, hvala! L.97<
>A.00<i></i>

09 ožu 2006, 14:45

Cure, hvala za info o poklopcima.<
>Probala samo "ispikani krumpir" i bio je i kuhala rižu po sestrinim uputama isto je super ispala, jedino što mi je malo tekućine iscurilo po mikrovalnoj. <
><i></i>

09 ožu 2006, 15:32

Quote:ispikani krumpir<
> ovo moram muzu reci <
><i></i>

10 ožu 2006, 14:22

dajte cure jos neki recept u mikrovalnoj, jel netko spomenuo da rizu sprema u mikrovalnoj <
><
><
><
><i></i>

21 ožu 2006, 14:03

Riza iz mikrovalne . Uopce se ne slijepi, nikad mi tako do
o nije na stednjaku ispala. Ne znam sad na pamet koliko dugo se kuha jer imam u tabeli u uputama za upotrebu od mikrovalke. <
>Moram se pozaliti: kupila sam u Dioni one plasticne posude s poklopcem za mikrovalnu i od jedne mi se poklopac rastopio , a kao bas je za mikrovalnu - jos ima na njemu onaj "kotacic" koji se okrene pa se otvore rupice - da moze, valjda, para izlaziti iz poklopljene posude. Kaj je najgore mm me je cijelo vrijeme ispitivao na koliko wati smije u mikrovalku, na što bih ja , pa valjda najjace kad nista ne pise. <
><i></i>

21 ožu 2006, 17:33

beammama ajde molim te proveri kako se kuha riza, i koliko na to ide voda?<
> <
><
><
><
><i></i>

21 ožu 2006, 18:54

Quote:Moram se pozaliti: kupila sam u Dioni one plasticne posude s poklopcem za mikrovalnu i od jedne mi se poklopac rastopio <
>A jesi je mozda koristila za odmrzavanje hrane, kod grijanja je jedno al za odmrzavanje se nebi smjela koristit plastika. <
><
><
><i></i>

21 ožu 2006, 19:36

ja rižu u mikrovalnoj kuham u omjerima istim kao i na šparetu<
><
>stavim vodu, malo ulja, soli, na 15 minuta u mikrovalnu na 800 W i onda ostavim u vrućoj vodi<
><
> L.97<
>A.00<i></i>

22 ožu 2006, 12:18

Već sam negdje pisala, ja u mikrovalnoj radim filove za kolače-žutanjci lupani na pari-sad ih do
o izmiksam i 1-2min. u mikrovalnu i gotovo <i></i>

31 ožu 2006, 23:09

Quote:A jesi je mozda koristila za odmrzavanje hrane<
>Ne, mm stavio na neki program za podgrijavanje, a ja poslije skužila da za podgrijavanje koristi kombinaciju mikrovalovi + grill i izgleda da ga je grill istopio. <
>Za kuhanje riže koristim omjer 1 naprama 3, kao i kad klasično kuham. <
><i></i>

07 stu 2007, 14:09

Mi smo sinoć kupili prvu mikrovalnu, 8oo W, gril. Evo, čitala sam ovdje vaše recepte i sad mi se kuha krumpir. Ali sinoć smo imali nezgodu; htjeli smo je isprobati kad smo došli kući i ja stavila grijati kruh (fetu) na tanjur od arkopala (bila sam uvjerena da nema problema ako on ide u mikrovalnu). Grijala sam nekoliko puta jer su nam objašnjavali (telefonski) kako što ide i onda se dogodilo... :oops: :oops: :oops:
Kruh se skamenio i djelomično pocrnio i zalijepio za tanjur, a dno pećnice požutilo. i grozno smrdi po izgorenom. Sinoć i danas sam prala to žutilo i ne mogu ga nikako oprati (mekanom stranom spužve) a ne usuđujem se upotrijebiti neko jače sredstvo.
Imate li kakav savjet da se to žutilo konačno može oprati i da ne smrdi više (evo sad smrdi a kuhala sam samo krumpire)? :oops:

07 stu 2007, 14:25

Moja je skoro pet godina stajala u špajzi-neraspakirana :oops:
Kao nemam mjesta za nju da je koristim samo za podgrijavanje :cool
Onda smo je odnjeli na more a ja otkrila kokice :cool
Sad bi je ja nazad al MM ne da :lol

07 stu 2007, 14:46

Mi smo kupili knjigu "100 recepata iz mikrovalne" i gotovo sve smo pravili u njoj - od podgrijavanja kave pa do kuhanja graha i pečenja ribe. MOj duboki naklon.

Nažalost, ne znam recepte napamet, a knjiga je na posudbi jer nam se mikrovalna pokvarila (vjerojatno je samo osigurač, jedva čekam da popravimo).

Nama vrlo isplativ predmet u kuhinji.

Evo još jedan recept za krompire:

oguliti krompire, izrezati na ploške i staviti u vatrostalnu posudu za mikrovalnu. Posuti uljem i vegetom, promiješati prstima. Staviti na 10 minuta, s tim da svake tri minute treba izvaditi i promiješati (da se masnoća ravnomjerno rasporedi).

Bude onako hrskav a kuhan, ma savršeno.

07 stu 2007, 17:48

A u čemu grijete mlijeko? :oops: Žao mi je da postavljam ovakva pitanja, al mi smo dobili prilično štura uputstva bez ikakvih recepata pa mi je ovo pravo mjesto za postavljat pitanja u vezi nedoumica.
:3srca

07 stu 2007, 17:53

Ovisi koliko mlijeka griješ, ja obično u šalici. Najbolje ti je da malo isprobavaš tako da se naučiš, i ja sam tako. Prvo staviš pola šalice mlijeka i na 20 s, pa vidiš koliko se zgrijalo, ako nije dodaj još 20 s, i tako , moraš se malo s njom igrati da naučiš koliko dugo ti treba za šta. Mi smo se bome naigrali.
Odgovori