O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Odgovori

08 tra 2007, 20:56

:up

super je, danas samo printam recept :mrgreen:

08 tra 2007, 22:31

ja nisam skuzila.... jel to ujutro miksamo onaj slag u kojem smo otopili cokoladu? i taj slag se istuce???
ideja s narancom mi je super. obavezno cu napraviti!

08 tra 2007, 22:53

Nincka, ja sam ujutru istopila cokoladu u vrhnju i ostavila sve to u frizider. Posle podne sam izmiksala to u slag i to ti je sve!
Pise da treba ostaviti preko noci u frizideru - verovatno je fora da sto duze stoji kako bi se bolje ohladilo, ne znam, ali meni je i ovako, posle par sati u frizideru ispalo super!

09 tra 2007, 17:07

Adorabla, klanjam se do poda!

Torta je prefina, čak ju je i ovaj mali /vidi dolje kod tickera/ probao.

Podijelila sam jedno 6 recepata! :3srca

10 tra 2007, 16:48

Jel se i to treba ostaviti u frizideru pa izmiksati???

obavezno se mora dobro ohladiti da bi se moglo izmiksati u slag. Ako ste knap s vremenom mozete i u skrinju na naglo hladjenje (sat ili maks dva) ali mora biti ohladjeno na frizidersku tempeturu.

Bas mi je drago da vam se svidja :up
Inace kazem to je origigi tijesto za macje oci samo onda kada se pece se pece na velikom plehu da ispadne biskvit cca 40x40 cm i onda se zarola u mokroj krpi pa se dodaju banane na sredinu i krema i sve se zarola. I ostatak kreme okolo za ukras.

20 tra 2007, 09:07

Da li u fil umesto cokolade za kuvanje moze obicna mlecna cokolada? Nesto me strah da 300gr cokolade za kuvanje ne izazove mom malisi zatvor?

20 tra 2007, 11:54

Jos jedno pitanje u vezi narandzi, prokuvati samo filete (onako bez kozice) ili moze u multipraktik sa kozicama?

20 tra 2007, 12:49

ako stavis obicnu cokoladu krema nece uspjeti. Kada punu cokoladu, ovu za kuhanje, mijesas s vrhnjem dobivas ustvari mlijecnu cokoladu tako da ne vjerujem da bi klinac od 3 i vise godina mogao imati ikakve nuspojave na ovu tortu :mrgreen:
I naranca odnosno narancin sok ili mlijeko ili rum (stagod ti se cini interesantnim) koriste se samo da bi omeksali biskvit i dali mu malo drugacijeg interesantnijeg tona (ono malo prekinuli cokoladu). Tako da mozes i npr staviti sok od malina ili visanja ili naranci sto god ti pase.

Ja narance ocijedim ali kod cijedjenja ne pazim da mi pulpa udje u sok odnosno svu pulpu koja je ostala u cjediljki ubacim u taj sok i kratko prokuham.

20 tra 2007, 14:18

ako stavis obicnu cokoladu krema nece uspjeti.

adorabla, radila ja i sa kinder cokoladom, bilo je odlicno!

26 tra 2007, 10:45

Mislite da bi kuharica s dvije lijeve ruke uspjela ovo napraviti djetetu za reprizu rodjendana? Ha?

I Ina, kako zaboga, od kreme uspijes napraviti kuglice? Ubacis jos nesto u smjesu (mljevene orahe/cokoladu/blah) prije valjanja kuglica ili sam ja ipak beznadezan slucaj? :lol

26 tra 2007, 14:05

kad se krema ohladi u frižideru, onda se stisne pa se tako rade kuglice, ali ako želiš biti 100% sigurna da će uspjeti, onda možeš dodati malo poprženih mljevenih lješnjaka
i pazi - krema mora biti baš dobro ohlađena i moraš raditi brzo, inače se topi od topline ruku. najbolje bi bilo kad bi smjesu grabila malom žličicom, samo ovlaš oblikovala dlanovima i odmah zavaljala u kakao ili mljevene lješnjake

26 tra 2007, 14:13

Bas mi je super torta. Jedino nisam s narančom namočila nego s mlijekom. Pekla sam je u četvrtastoj većoj tepsiji, debljina je bila taman za jedan sloj torte. Ovaj recept ide u moju kuharicu :papica

26 tra 2007, 14:17

Radim po slicnom receptu i u fil umjesto cokse za kuhanje stavim cokoladu u prahu (300 gr). Blazeg je okusa.

Torta je za 5! :papica

26 tra 2007, 14:40

piko, ja sam jednom radila sa čokoladom u prahu i kad se ohladilo nije mi se htjela krema stisnut pa sam odustala

jel se tebi stisne krema?

27 tra 2007, 09:51

Isto se miksa ohladjena smjesa vrhnja i cokolade (ostavim preko noci) i onda se doda 10 dkg prethodno izmucenog maslaca. :papica

27 tra 2007, 13:17

a da, vidiš da ipak ide još i maslac, jer bez njega krema ostaje tekuća, bar je meni tako bilo, ali onda to nije isto

27 tra 2007, 21:08

Krema se stisnula, ali kad sam je sljedeci dan tukla u slag (jesam ja to uopce skuzila dobro :lol) se opet malo razmeksala. Ali torta je uspjela, izgleda pristojno. Ema na srecu nije htjela kuglice na vrhu, spasila me, vec cokoladna srca uokolo.

Tati sam kupila marcipan i boje i on ce pokusati napraviti iznenadjenje sutra - ekipu Sponge Boba.. mozda i budu licili na nesto :lol
Javim sutra kako se klincima svidjela. Kad smo imali kupovnu, za pravi rodjendan (koji se pretvorio u kozica party jer je dan prije dobila koze), klinci nisu htjeli uopce pojesti tortu jer je bila odvratna.

27 tra 2007, 23:33

MZ laže sve dok sutra ja ne dokažem suprotno kad probam tortu

27 tra 2007, 23:47

cekamo izvjestaj :juhu

28 tra 2007, 15:41

izvrsna je bila torta, lagana, ukusna i lijepa. čestitke, i ja ću je pravit

28 tra 2007, 17:12

:cool idem uploadat sliku

28 tra 2007, 17:17

Gotova... malo sam se zanjela s "pijeskom" .. klinci su se malo ustrucavali probati jer su coksu u prahu skuzili kao pijesak :lol
slika

I ukrasena marcipanom (za prvi put cak i nije lose... moj omiljeni ukras je skoljka bisernica pri vrhu slike):

slika

29 tra 2007, 08:54

super je :3srca :3srca :3srca

29 tra 2007, 10:19

Suuper je!! A skoljka je stvarno :5!!

02 svi 2007, 13:54

MZ :up

Ja sam tortu radila za Uskrs, ali sam u tijesto stavila orahe. Bilo je za prste oblizat. Krema se stisnula i istukla izvrsno (iako me je malo bilo strah, priznajem...)

Istu sam kremu radila još jednom, sa drugačijim biskvitom, i opet je bilo super.

Sve pohvale receptu, to nam je sad favorit!

02 svi 2007, 15:22

:up

07 svi 2007, 17:21

Ja se spremam raditi ovu tortu u cetvrtak, jer moja K u petak slavi rodjendan. Ovo mi je prvi put da radim tortu za rodjendan, uvijek sam prije kupovala, jer je uvijek bilo puno djece, a sad samo 4 njene prijateljice, tako da sam se odlucila raditi sama. Ova torta se cini jednostavna i za ovakve kao sto sam ja :gigl i jako ukusna. ako imate jos kakvih savjeta, pliz dajte :mah

08 svi 2007, 10:24

Ako sam ja uspjela, i ti ćeš, vjeruj mi.

Ja sam napravila još pola kreem više, za svaki slučaj, da imam dosta i za unutra i za vani.

09 svi 2007, 00:53

MZ, super izgleda i torta i ekipa iz SpuzvaBoba :) Jos da mi je komadic gricnut...
Morat cu se i ja koji dan dati na posao :cool

Re: cokoladna torta koja uvijek uspije

09 stu 2009, 11:30

Pravila sam juce i ispalo je odlicno! :gladan

Definitivno je belezim u recepte koje cemo stalno praviti.

Nisam imala narandze, pa sam malo soka od narandze iz tetrapaka i marmelade od marelica zagrejala to homogenog tecnog stanja i time mazala kore.

Kore su vrlo socne.

Zafalilo mi je kreme za dekoraciju, tako da sledeci put malo uvecavam 500ml slatkog vrhnja, na 650ml recimo (ako i bude viska nece se baciti, imam uvek musterije za malo fila ;) ).

Na vrtickim otvorenim vratima nestala je cela i to odmah. Svi su se jedni drugima hvalili kako je super ukusna i dobro je da su uhvatili parce, a bio je pun sto torti. :proljece

Hvala za recept.
Odgovori