O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
08 tra 2007, 20:56
super je, danas samo printam recept
08 tra 2007, 22:31
ja nisam skuzila.... jel to ujutro miksamo onaj slag u kojem smo otopili cokoladu? i taj slag se istuce???
ideja s narancom mi je super. obavezno cu napraviti!
08 tra 2007, 22:53
Nincka, ja sam ujutru istopila cokoladu u vrhnju i ostavila sve to u frizider. Posle podne sam izmiksala to u slag i to ti je sve!
Pise da treba ostaviti preko noci u frizideru - verovatno je fora da sto duze stoji kako bi se bolje ohladilo, ne znam, ali meni je i ovako, posle par sati u frizideru ispalo super!
09 tra 2007, 17:07
Adorabla, klanjam se do poda!
Torta je prefina, čak ju je i ovaj mali /vidi dolje kod tickera/ probao.
Podijelila sam jedno 6 recepata!
10 tra 2007, 16:48
Jel se i to treba ostaviti u frizideru pa izmiksati???
obavezno se mora dobro ohladiti da bi se moglo izmiksati u slag. Ako ste knap s vremenom mozete i u skrinju na naglo hladjenje (sat ili maks dva) ali mora biti ohladjeno na frizidersku tempeturu.
Bas mi je drago da vam se svidja
Inace kazem to je origigi tijesto za macje oci samo onda kada se pece se pece na velikom plehu da ispadne biskvit cca 40x40 cm i onda se zarola u mokroj krpi pa se dodaju banane na sredinu i krema i sve se zarola. I ostatak kreme okolo za ukras.
20 tra 2007, 09:07
Da li u fil umesto cokolade za kuvanje moze obicna mlecna cokolada? Nesto me strah da 300gr cokolade za kuvanje ne izazove mom malisi zatvor?
20 tra 2007, 11:54
Jos jedno pitanje u vezi narandzi, prokuvati samo filete (onako bez kozice) ili moze u multipraktik sa kozicama?
20 tra 2007, 12:49
ako stavis obicnu cokoladu krema nece uspjeti. Kada punu cokoladu, ovu za kuhanje, mijesas s vrhnjem dobivas ustvari mlijecnu cokoladu tako da ne vjerujem da bi klinac od 3 i vise godina mogao imati ikakve nuspojave na ovu tortu
I naranca odnosno narancin sok ili mlijeko ili rum (stagod ti se cini interesantnim) koriste se samo da bi omeksali biskvit i dali mu malo drugacijeg interesantnijeg tona (ono malo prekinuli cokoladu). Tako da mozes i npr staviti sok od malina ili visanja ili naranci sto god ti pase.
Ja narance ocijedim ali kod cijedjenja ne pazim da mi pulpa udje u sok odnosno svu pulpu koja je ostala u cjediljki ubacim u taj sok i kratko prokuham.
20 tra 2007, 14:18
ako stavis obicnu cokoladu krema nece uspjeti.
adorabla, radila ja i sa kinder cokoladom, bilo je odlicno!
26 tra 2007, 10:45
Mislite da bi kuharica
s dvije lijeve ruke uspjela ovo napraviti djetetu za reprizu rodjendana? Ha?
I Ina, kako zaboga, od kreme uspijes napraviti kuglice? Ubacis jos nesto u smjesu (mljevene orahe/cokoladu/blah) prije valjanja kuglica ili sam ja ipak beznadezan slucaj?
26 tra 2007, 14:05
kad se krema ohladi u frižideru, onda se stisne pa se tako rade kuglice, ali ako želiš biti 100% sigurna da će uspjeti, onda možeš dodati malo poprženih mljevenih lješnjaka
i pazi - krema mora biti baš dobro ohlađena i moraš raditi brzo, inače se topi od topline ruku. najbolje bi bilo kad bi smjesu grabila malom žličicom, samo ovlaš oblikovala dlanovima i odmah zavaljala u kakao ili mljevene lješnjake
26 tra 2007, 14:13
Bas mi je super torta. Jedino nisam s narančom namočila nego s mlijekom. Pekla sam je u četvrtastoj većoj tepsiji, debljina je bila taman za jedan sloj torte. Ovaj recept ide u moju kuharicu :papica
26 tra 2007, 14:17
Radim po slicnom receptu i u fil umjesto cokse za kuhanje stavim cokoladu u prahu (300 gr). Blazeg je okusa.
Torta je za 5! :papica
26 tra 2007, 14:40
piko, ja sam jednom radila sa čokoladom u prahu i kad se ohladilo nije mi se htjela krema stisnut pa sam odustala
jel se tebi stisne krema?
27 tra 2007, 09:51
Isto se miksa ohladjena smjesa vrhnja i cokolade (ostavim preko noci) i onda se doda 10 dkg prethodno izmucenog maslaca. :papica
27 tra 2007, 13:17
a da, vidiš da ipak ide još i maslac, jer bez njega krema ostaje tekuća, bar je meni tako bilo, ali onda to nije isto
27 tra 2007, 21:08
Krema se stisnula, ali kad sam je sljedeci dan tukla u slag (jesam ja to uopce skuzila dobro

) se opet malo razmeksala. Ali torta je uspjela, izgleda pristojno. Ema na srecu nije htjela kuglice na vrhu, spasila me, vec cokoladna srca uokolo.
Tati sam kupila marcipan i boje i on ce pokusati napraviti iznenadjenje sutra - ekipu Sponge Boba.. mozda i budu licili na nesto
Javim sutra kako se klincima svidjela. Kad smo imali kupovnu, za pravi rodjendan (koji se pretvorio u kozica party jer je dan prije dobila koze), klinci nisu htjeli uopce pojesti tortu jer je bila odvratna.
27 tra 2007, 23:33
MZ laže sve dok sutra ja ne dokažem suprotno kad probam tortu
27 tra 2007, 23:47
cekamo izvjestaj :juhu
28 tra 2007, 15:41
izvrsna je bila torta, lagana, ukusna i lijepa. čestitke, i ja ću je pravit
28 tra 2007, 17:12

idem uploadat sliku
28 tra 2007, 17:17
Gotova... malo sam se zanjela s "pijeskom" .. klinci su se malo ustrucavali probati jer su coksu u prahu skuzili kao pijesak
I ukrasena marcipanom (za prvi put cak i nije lose... moj omiljeni ukras je skoljka bisernica pri vrhu slike):
29 tra 2007, 10:19
Suuper je!! A skoljka je stvarno

!!
02 svi 2007, 13:54
MZ
Ja sam tortu radila za Uskrs, ali sam u tijesto stavila orahe. Bilo je za prste oblizat. Krema se stisnula i istukla izvrsno (iako me je malo bilo strah, priznajem...)
Istu sam kremu radila još jednom, sa drugačijim biskvitom, i opet je bilo super.
Sve pohvale receptu, to nam je sad favorit!
07 svi 2007, 17:21
Ja se spremam raditi ovu tortu u cetvrtak, jer moja K u petak slavi rodjendan. Ovo mi je prvi put da radim tortu za rodjendan, uvijek sam prije kupovala, jer je uvijek bilo puno djece, a sad samo 4 njene prijateljice, tako da sam se odlucila raditi sama. Ova torta se cini jednostavna i za ovakve kao sto sam ja

i jako ukusna. ako imate jos kakvih savjeta, pliz dajte
08 svi 2007, 10:24
Ako sam ja uspjela, i ti ćeš, vjeruj mi.
Ja sam napravila još pola kreem više, za svaki slučaj, da imam dosta i za unutra i za vani.
09 svi 2007, 00:53
MZ, super izgleda i torta i ekipa iz SpuzvaBoba

Jos da mi je komadic gricnut...
Morat cu se i ja koji dan dati na posao
09 stu 2009, 11:30
Pravila sam juce i ispalo je odlicno!
Definitivno je belezim u recepte koje cemo stalno praviti.
Nisam imala narandze, pa sam malo soka od narandze iz tetrapaka i marmelade od marelica zagrejala to homogenog tecnog stanja i time mazala kore.
Kore su vrlo socne.
Zafalilo mi je kreme za dekoraciju, tako da sledeci put malo uvecavam 500ml slatkog vrhnja, na 650ml recimo (ako i bude viska nece se baciti, imam uvek musterije za malo fila

).
Na vrtickim otvorenim vratima nestala je cela i to odmah. Svi su se jedni drugima hvalili kako je super ukusna i dobro je da su uhvatili parce, a bio je pun sto torti.
Hvala za recept.