O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
12 lis 2007, 11:37

Bubi, i ja sam radila kosaricu, slicna je tvojoj, doma mi je slika, kad mi je moji posalju mailom odmah cu je staviti.
Meni je ispalo dosta dobro, ali sam namjerno napravila tvrdje tijesto i premalazala ga bjelanjkom da se na raspadne. Kiflice su bile unutra .... mali je odnio u skolu i vratio kosaru doma s rijecima da mu je bilo zao ostaviti u skoli. A meni je zao sto je vratio jer je pretvrda za jesti

onda nas je dida spasio i uzeo kosaru sebi.
12 lis 2007, 11:42
trini, ivana, drzim vas za rijec, da cete staviti slike...jedva cekam da dobijem jos neku ideju
12 lis 2007, 11:51
joj, mogu ti poslati mail pa da ti stavis? ne da mi se sve to sad... imam poslaaaaa
12 lis 2007, 11:59
a evo ipak
ovako smo radili
a ovako je izgledalo na kraju
12 lis 2007, 12:47
Evo moje kosarice, to je sin slikao mobitelom meni za uspmenu ;-)
Zadnja izmjena:
Trini; 12 lis 2007, 12:58; ukupno mijenjano 1 put/a.
12 lis 2007, 12:52
ivana, tvoje slike ne vidim, zna mi se to desiti s posla kada gledam, doma cu ih sigurno vidjeti
trini, jako lijepo, jel i tvoj sin bio sretan ko moj?
koje si to kiflice radila?
12 lis 2007, 13:01
Obicne, slicne ovima na Fino i frisko vrhnju. Jeidno se na ovim slikama ne vidi dobro moja pletenica, tj, stranica jer je s jedne strane bila malo vislja, a s druge niza a on je uhvatio ovaj kut.
Anyway, ja zadovoljna!
12 lis 2007, 13:05
da, ne vidi se ...ja sam skuzila da je pletenica tek kad si rekla, onda sam malo bolje pogledala
a ti si znaci pletenicu samo polozila na podlogu , nije stajala okomito na podlogu? s tim sam se ja izmucila, zamislila sam si da ta pletenica mora biti bas okomito
12 lis 2007, 13:08
zenske
Pitanje: Da li znate kako se pravio ono bijelo sto ide na slance????
12 lis 2007, 13:17
Cuj okomito koliko jedno trodimenzionalno tijelo moze biti okomito na drugo. U stvari su to bile dvije pletenice, jedna deblja jedna tanja, pa rubovi kosare nisu s obje strane bili iste visine (to sam namjerno napravila da prikrijem nedostatke ravnih rubova podloge ;-) )
Ovdje se vidi ova tanjusna pletenica. Ja sam stavila cijelu kosaru u jedan lonac, oblozila pak papirom, i onda s cackalicama pridrzala pletenicu u zraku dok se pekla. Cackalice sam zakacila za pak papir. Kasnije sam izvadila cackalice, a pletenica je drzala.
12 lis 2007, 17:06
ivana, sad sam vidjela tvoje slike, bas si lijepo sve aranzirala, odlicno izgleda
a jel ti to sve ista vrsta tijesta, pretpostavljam da nije...sto si na kraju radila?
12 lis 2007, 20:34
nije, jedno je tijesto od kakvog radim pizzu, brasno, sol, ulje i mineralna, od toga je pletenica i ove male zemljice.
drugo je tijesto za kuglof, od toga su ova dva kuglofa i srca
13 lis 2007, 09:53
nije onako lijepo aranzirano kao kod ivane, ali se moram pohvaliti kako sam bila vrijedna ;-)

:papica
17 lis 2007, 14:26
ono slano bijelo na slancima je istuceni bjelanjak i sol (bar mislim)
mene ceka mijesenje popodne i vec me prpa sto ce biti od toga :conf
super su vam i peciva i kosarice, nadam se da cu uspjeti napraviti bar nesto jednostavno
07 stu 2007, 15:47
znam da debelo kasnim, ali tek sam danas stavila slike na photobucket
Zadnja izmjena:
nikinola; 16 lis 2008, 21:26; ukupno mijenjano 1 put/a.
07 stu 2007, 17:03
Super su ti ispale ove lutkice i figure
08 stu 2007, 16:48
hvala
i nola i tete u vrticu su bile odusevljene
da nije bilo ove teme i vasih savjeta ne vjerujem da bi ista od toga uspjela
zaboravila sam reci da sam za tijesto koristila recept od dunje - bar mislim da je ona bila stavila recept za tijesto od kojeg se rade peciva koja se frigaju (krpice)
to je ono tijesto sto moze stajati u frizideru par dana
ja ga jako cesto koristim - cak i za pizzu
stvarno mi je recept za 5
09 lis 2008, 09:47
dizem iz pepela
kaj cete ove godine raditi za dane kruha?
ja razmisljam o dva paketa lisnatog, jedan cu puniti hrenovkama, drugi pekmezom
ne znam hocu li raditi kosaricu
Zadnja izmjena:
Bubidea; 09 lis 2008, 12:24; ukupno mijenjano 1 put/a.
09 lis 2008, 10:44

ja planiram neku kosaricu, ali neznam kakvu

i neka peciva, ali isto ne znam kakva
09 lis 2008, 10:45
JednomCuPostatiMama je napisao/la:zenske

Pitanje: Da li znate kako se pravio ono bijelo sto ide na slance????
Staviš brašno u zdjelicu i dodaš soli(odokativnom metodom) i ulješ malo vode idobro izmješaš.Dolijevaš po malo vode dok ne dobiješ onako gustu smjesu a da je tekuća(ma super sam to objasnila).Mora biti otprilike kao gusto tijesto za palačinke.To ne stavljaš na sirova peciva nego iz ispećeš do pola i onda izvadiš iz pećnice pa pošpricaš sa tom smjesom i pečeš do kraja.
09 lis 2008, 12:26
kosaricu sam isfurala prosle godine

jel ima nesto drugo u sto bih mogla staviti peciva?
napraviti neki kao tanjur od kruha?
nesto drugo ?
ima netko ideju?
09 lis 2008, 12:46
mozete napraviti medvjedica ili grozdje..
ja sam radila na nacina da sam tijesto razvaljala na mjeru kvadratnog kalupa(pravokutnog za grozdje) i na to sam nalijepila krug od tijesta koji je glumio glavu, i manji krug koji sam raspolovila da budu usi. isto tako jos dva mala kruga za oci, sa zrnom kave unutra(za zjenice) nos i usta.. to sve mozete vrlo lako izrezati iz tijesta.
na pola peceno sam premazala zumanjkom, da malo potamni i dobije sjaja.
klinci su bili odusevljeni
grozdje jos lakse. tijesto na vel pravokutnog kalupa i na njega samo nabacas kuglice tijesta oblikujuci grozd. i jos mali komadic tijesta za list i peteljku.
09 lis 2008, 12:51
daphne, ti si onda radila samo medvjedju glavu, ak sam dobro shvatila?
daj mi reci, napravis kvadrat od tijesta, onda gore nalijepis krug za glavu i polukrugove za usi...pa sto ti se onda ne vide ostaci kvadrata, onako sa strane?
zasto sve lijepiti na kvadrat, jel se ne moze to isto napraviti bez kvadratne podloge?
09 lis 2008, 13:40
ljepila sam bjelanjkom.
pa neznam, mozes napravit i bez kvadrata. ja sam pisala kako sam ja radila i nisam napravila ako da se pokrije cijeli kvadrat. nego da se vidi, kao slika na zidu. jer ako tijesto dosta razvaljas, ne digne se bas jako poslije
09 lis 2008, 13:57
hvala
09 lis 2008, 14:08
mene muci bas to dizanje. Prosle godine sam lako oblikovala kosaricu od sirovog tijesta, stavila sam i grah na dno, ali se je jako diglo dok se peklo i lagano se izoblicilo. Kako da mi i nakon pecenja ostane isti oblik?
10 lis 2008, 08:56
KRANJICA, hvala!
10 lis 2008, 09:23
Zanimaju me ove kosarice. U tijesto stavljate svjezi kvasac ili u prahu, ili uopce ne (zbog dizanja)???
10 lis 2008, 09:41
Mirci je napisao/la:mene muci bas to dizanje. Prosle godine sam lako oblikovala kosaricu od sirovog tijesta, stavila sam i grah na dno, ali se je jako diglo dok se peklo i lagano se izoblicilo. Kako da mi i nakon pecenja ostane isti oblik?
Ako ti košarica nije predviđena za jesti napravi tijesto bez kvasca.Idealno je tijesto za mlince jer je super elastično i jako ga lako oblikovati.
10 lis 2008, 09:45
normalno napravis tijesto ko za kruh, svejedno jel koristis svjezi ili suhi kvasac
samo malo tvrdje zamijesis tijesto, da se to lakse oblikuje, da se manje raspada i deformira
a mene je sin pitao jucer navecer , u 8 sati, da zasto nismo napravili kosaricu, istu ko i prosle godine
a ja sam mislila sto cu se ponavljati
i jos je i jutros napomenuo da sam je bas mogla napraviti
bilo mi je zao, bas sam se nemajcinski osjecala
inace, on je sam napravio sva peciva od lisnatog
od 2 paketa jednu polovicu je punio pekmezom od jagoda
jednu polovicu nutelom
jedno cijelo lisnato hrenovkama
pa je onda to mazao umucenim jajima
i bio je sav ponosan
ne mogu reci da mi nije od velike pomoci, ja sam mu samo razvaljal tijesto i poslije prebrisala radnu plohu, sve ostalo je on napravi