kod nas je kao i kod Imge. ako nećeg nema, neće se jesti. iako, nama ne kuha svekrva. preko tjedna obično kuha MM jer ja malo duže radim, a vikendom ja i isto se jako veselim.
istina, kod nas to nije funkcioniralo dok se oboje nismo dogovorili sami sa sobom da ćemo prestati s nekim stvarima.
polako smo počeli izbacivati razne gadosti (oprostite, ne mislim nikoga vrijeđati nego samo ono kako ja to smatram) kako je S. došao k nama.
još dok sam ga dojila sam jela raznorazne nareske i tome slično

i baš mi je sad silno žao zbog toga, ali kako je počela njegova dohrana, tako smo se počeli obrazovati.
onda je MM ustanovio da ima visok tlak, a ja da imam previše kila i da sam stalno bolesna i nezadovoljna zbog toga. potom se još nešto dogodilo i tu mi je puk'o film.
uglavnom MM je počeo jesti sve nemasno ili jako malo masno pa i mi s njim. sol smo smanjili na najmanju moguću mjeru i kamo god dođemo sad i što god probamo jesti, sve nam je slano.
ako mi treba masnoća za dinstanje luka ili za povrće za maneštru, koristimo ghee. ako ne, na kraju dodam maslinovo. nama litra ulja traje šest mjeseci. maslinovog tri. bučinog isto šest, sedam, a mala kutijica gheeja valjda tri mjeseca.
S. (srećom) jako, jako voli variva pa mi uglavnom dvaput tjedno jedemo maneštre (mahune, grah, leću, kelj), dvaput tjedno jedemo (malo) mesa (recimo kalju, sarmu, šatro gulaš s više povrća nego mesa) i triput tjedno tučemo po ribi.
jedemo puno juha od povrća, kad uspijemo ubacimo i klice u njih, jedemo često salatu, ali ako nema, nema. trudim se kupiti rigu ili radič za koje se nadam da nisu toliko silno tretirani, ali ne znam jesam li u pravu.
što se tiče junk fooda, S. voli pizzu i to obično pojede u Mercatoru u šopingu. voli i sokiće na slamčicu pa nekad dobije obične, a nekad one iz dm-a.
voli i čokoladu. kad pita, dobije je (pod uvjetom da je jeo kuhani obrok normalno), ali ne pojede previše. njemu je jedno ŽC ili čokoladno jaje dosta. voli čips, ali ga doma nemamo. voli i danonino/dukatino, ali to doma nemamo. ako mu se jede puding, napravimo domaći ili isto onaj dm-ov bez E-ova. ako ode kod tete ili bake koje obje obožava i one imaju te stvari, pojest će ih bez ikakve zabrane jer bi to bilo glupo i mislim da mu od toga ništa neće biti. kao što mislim da mu ni od jednog hamburgera ili pomfrija u tri, četiri ili šest mjeseci bilo išta (ili čak hrenovke). nije nikad probao hrenovke ni paštete, ali sam sigurna da bi mu se svidjele. kad vidi paštetu na TV-u raspameti se. onda ja napravim tuna namaz od Bračkih tuna pa to pojede sav sretan. ili ako nam ostane riba, od njih napravim namaz.
problem je što jako voli kekse i mlijeko i kekse i kakao. kakao mu radim onaj crni, bez dodataka s demerara ili muscovado/cassonade šećerom. ja šećer ne jedem, MM u kavi pa nam tih pola kile traje i nije nam strašan trošak. a kekse kupujem piškote, jer nemaju onih hidrogeniziranih masnoća pa se nadam da smo time napravili što manju štetu, pod stakleno zvono ga ne mogu staviti, ali barem pazimo koliko ide. isto tako, ako imaš doma nešto i ti to jedeš, sumnjam da ćeš klince nagovoriti da ne jedu.
e, da, mi smo izbacili uglavnom bijele žitarice i jedemo integralne. iako, ja jedina jedem integralni griz, dečki jedu bijeli. bijeli kruh nitko ne voli od nas pa pečemo integralni.
eto, sad sam se malo nahvalila

, ali mislim da ako je nama uspjelo, mogu i svi