O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Odgovori

Re: Ćufte, fašir...

19 ruj 2011, 13:53

Tinica je napisao/la:Curke ajde mi napišite saft za ćufte :klanja

Nama je najfinije kad samo pasiranu rajčicu iz tetrapaka razrijedim vodom da bude malo rjeđe od željene gustoće, začinim (sol, papar, malo vegete, šećer ako je prekiselo, češnjak i peršin), zakipim i ubacim ćufte pa kuham dok ćufte nisu gotove, a saft se još malo zgusne.

19 ruj 2011, 14:15

U smjesu od mesa se može uz ostalo dodati i 1-2 kašike kisele pavlake. Ispadne vazdušastije.

19 ruj 2011, 14:31

ja pravim isto ovako kao malasirena.

19 ruj 2011, 16:07

pulse je napisao/la:U smjesu od mesa se može uz ostalo dodati i 1-2 kašike kisele pavlake. Ispadne vazdušastije.

Probacu ovo.

03 stu 2011, 10:04

Jel vi stavljate jaja ili ne? Prošli put se ipak nisam okuražila da ih napravim ali mi ne gine meni za ovaj vikend :ajme
Ja moram raditi sve duplo jer nas je puno ;)
Znači radim sa kilom mesa, dva fanta, 200 grama riže i litrom soka od paradajza. :faca

03 stu 2011, 10:25

tinice, zasto fant?
niti je ukusan (umjetan okos dobijes) naravno, ako nisi navikla na njega, niti je zdrav

ako uzimas fant za cufte, onda ne idu jaja

03 stu 2011, 11:34

Bubidea pa to sam ja :liza ne misliš valjda da znam nekaj napraviti a da nije iz vrečice :hahaha
Aha ak nema fanta onda idu jaja i mrvice ha? :dunno

03 stu 2011, 12:25

nebitno za mrvice, idu jaja, jer ce ti se cufte inace raspasti dok se kuhaju.
u fantu ima jaja ili sto vec, sto sve to poveze

03 stu 2011, 12:35

A kako vi probate to meso, da vidite je l ukusno? Onako svježe???
Ja Fant koristim zato sto znam da je onda uvijek isti okus. Ne mogu zamisliti da idem probati frisko meso, brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr....

03 stu 2011, 13:40

ne probam :dunno

03 stu 2011, 15:13

Ne probam.
Radim po osjećaju - stavim neku količinu soli i vegete koja mi se čini pretjerana i onda ispadne taman slano :mrgreen .

03 stu 2011, 15:28

ja stavljam soli i bibera koliko bi stavila recimo u bolonjez
ne stavljam vegetu
ali mora biti dosta peršina

03 stu 2011, 16:18

Tinica je napisao/la:Curke ajde mi napišite saft za ćufte :klanja

ja znam jedan starinski...ugrejes maslac (ulje) i stavis brasna malo (kao recimo kad se sprema besamel) i alevu papriku, nalijes vodu i to da se skuva na gusto, moze se tu dodati zacin (tipa vegeta) ako zelis i pred kraj kuvanja sitno iseckani beli luk (da se kuva jos koji minut sa lukom). meni je to divno divno.

03 stu 2011, 16:33

ni u ludilu Fant za ćufte! Ja sam to isprobala pred desetak godina, znaš kaj sam dobila? Divovsku zdjelu bolonjeza :hahaha sve se raskuhalo, fuuuj!

Ja u saft ne stavljam vegetu, ali obavezno ubacim list lovora, korijen celera a najbolje bar komadić svježe paprike. I također radim po starinski, lagana zaprška, malo crvene paprike, dolijem paradajz iz tetrapaka pa vode, posolim. Kad zakipi ubacim ćufte (meso obavezno lagano uvaljaj u brašno!) i to je to.

03 stu 2011, 16:37

ja uvaljam ćufe u prezle pa ne radim zapršku.
ali ih prepržim prije pa ondaa dodam paradajz, češanj češnjaka, luk na četvrtine, peršin korijen i list i celer.

i ne dodajem fant :strah

03 stu 2011, 18:10

a ja sve to radim s domacim paradajzom

o fantu ne moram niti pricati, cak niti o vegeti :)

03 stu 2011, 21:20

super, ni vegeta, ni bozemiprosto fant! zivjet cete sto godina :dada
jbg, ja pravim cufte, punjenu papriku ili sarmu doslovno 10 puta u godini i mos me *ebat ne kuzim kako ce me taj fant ubiti. :whew
tinice, ajd javi kako je proslo ;)

03 stu 2011, 21:26

super, ni vegeta, ni bozemiprosto fant! zivjet cete sto godina

je, je sigurno :lol

a to sto pusim ko cifut, nema veze :p

03 stu 2011, 21:28

meni fant nije fin, ko niti gotove juhe, ko niti vegeta, vise :p
ko niti nikakva gotova jela
ja sam odrasla na bakinoj kuhinji i tako i dalje pokusavam kuhati, jer mi je to najfinije

03 stu 2011, 21:31

bubi, ti pusis :shock ?

03 stu 2011, 21:33

ja sam sad bas sretna sto te nakon toliko godina mogu iznenaditi :D

da, pusim i trudim se sto cesce koristiti tvoju foru da pusim ispod nape :lol

03 stu 2011, 21:38

ah, bubi me se sjeti ispod nape :luv
( :lol )

03 stu 2011, 23:38

zene genijalne ste! :5 trik s napom prvi put cujem, morat cu ga nekom prodat;)
morat cu probat vase cufte!

04 stu 2011, 09:35

ja ne izbjegavam vegetu
fant nikad nisam kupila pa ne mogu ništa reći
ali meni s vegetom sva jela počinju imati isti okus, zato sam i izbacila :dunno
štoviše izbacila sam i češnjak koji sam prije puno koristila iz istog razloga
ali meni je nakon zadnje trudnoće sve postalo prezačinjeno
tako da se kod mene kuha s minimalno soli i bibera i ostalih začina, jer stvarno volim osjetiti okus namirnice koje jedem
MM je čak odustao od dosoljavanja, a klinci su se odmah navikli

04 stu 2011, 10:59

ima li netko recept za dobre domaće hamburgere, ali bez fanta?
nisu mi dobre ni ćufte s njim. ja inače nisam baš ljubitelj mljevenog, ali bi radila hamburgere jer ih malac obožava.

04 stu 2011, 11:11

ma neće nikog baš ubit :lol
al to je samo stvar navike, ako vegetu zamjeniš svježim povrćem i svježim ili suhim začinima/travicama, neće to nedostajati, dapače, sve će ti biti finije bez nje.
a fant? pa ne znam za taj, nisam ga koristila jer većinu toga imam doma pa mi nije potrebna njihova mješavina (ono što nemam iz tog miksa i ne trebam, fala :lol)
od tih dodataka iz vrećica koristim onaj za fiš jer ne znam napraviti dovoljno fin fiš bez toga.

04 stu 2011, 11:21

Ali kak onda napraviti bez fanta? :conf

04 stu 2011, 11:36

Tinice, pa ne treba ti taj prah. Uzmi mljeveno, rižu, jaje :mrgreen , luk, češnjak, peršin (list), mljevenu crvenu papriku i sol. I ako baš moraš Vegetu :lol
slika

04 stu 2011, 11:53

vi ne kuzite da tinica ( i ja ) kad vidimo ovu fotku ( rima, tvoju ) NE ZNAMO koliko cega tu ide.

04 stu 2011, 12:06

aha, :mrgreen ja radim sa 70 dkg mljevenog (miješano), 1 jaje, pol manje šalice riže, 1 veći luk, malo peršina, češanj češnjaka, jedna kavena žličica crvene paprike, # soli.
Odgovori