O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
19 ruj 2011, 13:53
Tinica je napisao/la:Curke ajde mi napišite saft za ćufte

Nama je najfinije kad samo pasiranu rajčicu iz tetrapaka razrijedim vodom da bude malo rjeđe od željene gustoće, začinim (sol, papar, malo vegete, šećer ako je prekiselo, češnjak i peršin), zakipim i ubacim ćufte pa kuham dok ćufte nisu gotove, a saft se još malo zgusne.
19 ruj 2011, 14:15
U smjesu od mesa se može uz ostalo dodati i 1-2 kašike kisele pavlake. Ispadne vazdušastije.
19 ruj 2011, 14:31
ja pravim isto ovako kao malasirena.
19 ruj 2011, 16:07
pulse je napisao/la:U smjesu od mesa se može uz ostalo dodati i 1-2 kašike kisele pavlake. Ispadne vazdušastije.
Probacu ovo.
03 stu 2011, 10:04
Jel vi stavljate jaja ili ne? Prošli put se ipak nisam okuražila da ih napravim ali mi ne gine meni za ovaj vikend
Ja moram raditi sve duplo jer nas je puno
Znači radim sa kilom mesa, dva fanta, 200 grama riže i litrom soka od paradajza.
03 stu 2011, 10:25
tinice, zasto fant?
niti je ukusan (umjetan okos dobijes) naravno, ako nisi navikla na njega, niti je zdrav
ako uzimas fant za cufte, onda ne idu jaja
03 stu 2011, 11:34
Bubidea pa to sam ja

ne misliš valjda da znam nekaj napraviti a da nije iz vrečice
Aha ak nema fanta onda idu jaja i mrvice ha?
03 stu 2011, 12:25
nebitno za mrvice, idu jaja, jer ce ti se cufte inace raspasti dok se kuhaju.
u fantu ima jaja ili sto vec, sto sve to poveze
03 stu 2011, 12:35
A kako vi probate to meso, da vidite je l ukusno? Onako svježe???
Ja Fant koristim zato sto znam da je onda uvijek isti okus. Ne mogu zamisliti da idem probati frisko meso, brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr....
03 stu 2011, 13:40
ne probam
03 stu 2011, 15:13
Ne probam.
Radim po osjećaju - stavim neku količinu soli i vegete koja mi se čini pretjerana i onda ispadne taman slano

.
03 stu 2011, 15:28
ja stavljam soli i bibera koliko bi stavila recimo u bolonjez
ne stavljam vegetu
ali mora biti dosta peršina
03 stu 2011, 16:18
Tinica je napisao/la:Curke ajde mi napišite saft za ćufte

ja znam jedan starinski...ugrejes maslac (ulje) i stavis brasna malo (kao recimo kad se sprema besamel) i alevu papriku, nalijes vodu i to da se skuva na gusto, moze se tu dodati zacin (tipa vegeta) ako zelis i pred kraj kuvanja sitno iseckani beli luk (da se kuva jos koji minut sa lukom). meni je to divno divno.
03 stu 2011, 16:33
ni u ludilu Fant za ćufte! Ja sam to isprobala pred desetak godina, znaš kaj sam dobila? Divovsku zdjelu bolonjeza

sve se raskuhalo, fuuuj!
Ja u saft ne stavljam vegetu, ali obavezno ubacim list lovora, korijen celera a najbolje bar komadić svježe paprike. I također radim po starinski, lagana zaprška, malo crvene paprike, dolijem paradajz iz tetrapaka pa vode, posolim. Kad zakipi ubacim ćufte (meso obavezno lagano uvaljaj u brašno!) i to je to.
03 stu 2011, 16:37
ja uvaljam ćufe u prezle pa ne radim zapršku.
ali ih prepržim prije pa ondaa dodam paradajz, češanj češnjaka, luk na četvrtine, peršin korijen i list i celer.
i ne dodajem fant
03 stu 2011, 18:10
a ja sve to radim s domacim paradajzom
o fantu ne moram niti pricati, cak niti o vegeti
03 stu 2011, 21:20
super, ni vegeta, ni bozemiprosto fant! zivjet cete sto godina
jbg, ja pravim cufte, punjenu papriku ili sarmu doslovno 10 puta u godini i mos me *ebat ne kuzim kako ce me taj fant ubiti.
tinice, ajd javi kako je proslo
03 stu 2011, 21:26
super, ni vegeta, ni bozemiprosto fant! zivjet cete sto godina
je, je sigurno

a to sto pusim ko cifut, nema veze
03 stu 2011, 21:28
meni fant nije fin, ko niti gotove juhe, ko niti vegeta, vise
ko niti nikakva gotova jela
ja sam odrasla na bakinoj kuhinji i tako i dalje pokusavam kuhati, jer mi je to najfinije
03 stu 2011, 21:31
bubi, ti pusis

?
03 stu 2011, 21:33
ja sam sad bas sretna sto te nakon toliko godina mogu iznenaditi
da, pusim i trudim se sto cesce koristiti tvoju foru da pusim ispod nape
03 stu 2011, 21:38
ah, bubi me se sjeti ispod nape
(

)
03 stu 2011, 23:38
zene genijalne ste!

trik s napom prvi put cujem, morat cu ga nekom prodat;)
morat cu probat vase cufte!
04 stu 2011, 09:35
ja ne izbjegavam vegetu
fant nikad nisam kupila pa ne mogu ništa reći
ali meni s vegetom sva jela počinju imati isti okus, zato sam i izbacila
štoviše izbacila sam i češnjak koji sam prije puno koristila iz istog razloga
ali meni je nakon zadnje trudnoće sve postalo prezačinjeno
tako da se kod mene kuha s minimalno soli i bibera i ostalih začina, jer stvarno volim osjetiti okus namirnice koje jedem
MM je čak odustao od dosoljavanja, a klinci su se odmah navikli
04 stu 2011, 10:59
ima li netko recept za dobre domaće hamburgere, ali bez fanta?
nisu mi dobre ni ćufte s njim. ja inače nisam baš ljubitelj mljevenog, ali bi radila hamburgere jer ih malac obožava.
04 stu 2011, 11:11
ma neće nikog baš ubit

al to je samo stvar navike, ako vegetu zamjeniš svježim povrćem i svježim ili suhim začinima/travicama, neće to nedostajati, dapače, sve će ti biti finije bez nje.
a fant? pa ne znam za taj, nisam ga koristila jer većinu toga imam doma pa mi nije potrebna njihova mješavina (ono što nemam iz tog miksa i ne trebam, fala

)
od tih dodataka iz vrećica koristim onaj za fiš jer ne znam napraviti dovoljno fin fiš bez toga.
04 stu 2011, 11:21
Ali kak onda napraviti bez fanta?
04 stu 2011, 11:36
Tinice, pa ne treba ti taj prah. Uzmi mljeveno, rižu, jaje

, luk, češnjak, peršin (list), mljevenu crvenu papriku i sol. I ako baš moraš Vegetu
04 stu 2011, 11:53
vi ne kuzite da tinica ( i ja ) kad vidimo ovu fotku ( rima, tvoju ) NE ZNAMO koliko cega tu ide.
04 stu 2011, 12:06
aha,

ja radim sa 70 dkg mljevenog (miješano), 1 jaje, pol manje šalice riže, 1 veći luk, malo peršina, češanj češnjaka, jedna kavena žličica crvene paprike, # soli.