O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
29 svi 2009, 15:42
meni se drugi dan taj sok upio u biskvit, pa je bio još bolji.
iako, za moj ukus je malo presladak - a smanjila sam šećer skoro na pola u svemu. mislim ja nisam mjerilo jer ne volim slatko (volim slatko ali ne šećer ako tko kuži

), ali ako ima još netko kao ja da se zna orijentirati.
31 svi 2009, 12:25
I ja napravila,
izvrsno

.
02 lip 2009, 20:24
i ja
mmmm, fino

jos je toplo

nisam mogla cekati da se ohladi!
02 lip 2009, 22:26
Ja ga pravim u četvrtak
02 lip 2009, 22:53
vidim da je babalu pekla u okruglom kalupu
još netko?
ispekla bih ga ocu za rođendan i taman mi odgovara da ga ispečem večer prije
02 lip 2009, 23:06
hvala
03 lip 2009, 16:41
evo partibrejkerice...

meni je sve više-manje ok, ali ovaj šaum mi je grozan. možda zato jer ja ne volim taj jajasti okus
08 lip 2009, 12:47
Ja ga isto konačno napravila, jedan dan je bio u frižideru, kad sam ga išla rezati nije bilo baš tako glatko jer su mi jagode sklizale s kreme pa su mi se kocke raspadale dok sam ih pokušala složiti na pladanj. Pustile su jagode svoju vodu pa je i to pridonijelo.
Ali okus božanstven!!! Meni nije presladak, jedino sam u šaum po slobodonoj procjeni, stavila manje šećera.
Više ga nema, sve pojedoše....
08 lip 2009, 12:51
Meni se sve razmočilo
Jagode su bilo ogromanjske, pa sam ih prerezala na polovice, možda
zato.
Pojeli sve žlicom iz protvana. Jako fino, bez obzira na izgled
08 lip 2009, 12:52
Ja sam ih slagala cijele pa svejedno
08 lip 2009, 12:56
Znaš kaj, a možda tu kremu treba duže krčkati?
Ja nisam to baš dugo, jer sam očekivala da će se stisnut
u friđu, al nije
08 lip 2009, 13:04
Kad brzopleto citate.
Vidite sto sam ja napisala
kremu kuhas dok ti ne bude bas gusta
Pred kraj sam jednostavno visak soka izlila iz tepsije i jos malo ga vratila u pecnicu.
I nema razlijevanja, izlijevanja i slicno
08 lip 2009, 13:59
napravila, nije mi se svidio
08 lip 2009, 14:22
Moja krema je bila baš gusta, a što se tiče tog soka, ja sam se vodila onim postom gdje je napisano da kad je kolač odstajao preko noći da se sok upio u biskvit.
09 lip 2009, 00:03
napravila ga i ja, večer prije, tako da je prenoćio u frižideru. sok koji su jagode pustile (stavljala sam cijele) je baš lijepo natopio biskvit, ali ne previše i svidio nam se
moje primjedbe su:
- previše šećera, smanjila ga u svemu
- mao kreme - radila sam kolač kao tortu u kalupu od 26 cm i jedva sam razvukla kremu da pokrije cijeli biskvit. drugi put ću raditi kremu i šaum od 5 jaja. nastrugala sam i jednu mahunu vanilije u mlijeko
- u šaum dodala malo soka od limuna jer ni ja ne volim jajasti okus, kako je Masha gore napisala
mmar
mojoj mami se svidio i rekla je da će ga probati napraviti s trešnjama. meni se čini da bi još bolji bio s višnjama
ma, zapravo, može s bilo kojim voćem (maline, kupine, marelice...)
23 lip 2009, 21:42
jedan od naj,najfinijih kolača koje sam jela!
krema mi je ispala dobro,ali bilo je dosta vodenasto pa sam kad se ispeklo odlila soka! ali prefino!
28 lip 2009, 16:22
Napravila sam ga i ja pola s visnjama, a pola s malinama i super je, mada se ljudima ipak vise svidja s visnjama.
Stavila sam posvuda i malo manje secera, a u biskvit integralno brasno i super je ispao.
Krema je bila gusta, a voce je ipak pustilo vodu tako da se i uz odlijevanje jucer mogao vaditi samo sa zlicom,
dok se danas ta voda upila pa je puno bolje (mislim bolje izgleda, tekom je i jucer bio dobar).
Ako netko ima neki trik s ovom vodom iz voca, preporucam se, jer ipak ga najcesce necu raditi za sutra nego za isti dan
(tko bi izdrzao uopce), a onda bas nije reprezentativnog izgleda.
28 lip 2009, 20:59
Sa jagodama trik je da se iseckaju i malo posecere i odstoje sat-dva, tako puste sok, sok ocediti i ne pustaju toliko dok se peku, za ostala voca nisam probala, ali mozda upali isti postupak.
08 srp 2009, 14:14
ja ga jučer radila ali sam sad stavila jagode na biskvit pa onda kremu,jagode se upile u biskvit,i krema nije sklizala,puno se lakše reže!
08 srp 2009, 17:45
Sa jagodama trik je da se iseckaju i malo posecere i odstoje sat-dva, tako puste sok, sok ocediti i ne pustaju toliko dok se peku, za ostala voca nisam probala, ali mozda upali isti postupak.
Isprobala sam i ovo i mogu reci da se voce stvarno dobro iscijedi, ali je kolac ipak ukusniji kad sok do neke mjere ostane u njemu i upije se u biskvit, tako da samo treba naci tocnu mjeru i ne ga jesti odmah nego slijedeci dan (sto niej nimalo lako).
ja ga jučer radila ali sam sad stavila jagode na biskvit pa onda kremu,jagode se upile u biskvit,i krema nije sklizala,puno se lakše reže!
Meni se ni onako nije krema sklizala, a i lako se rezao, naravno kad se dobro ohladi u frizideru. Za upijanje je vjerojatno bolje, ali meni nekako voce pase s onim saumom gore pa nebi riskirala.