O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Odgovori

Re: kolac s jagodama..

29 svi 2009, 15:42

meni se drugi dan taj sok upio u biskvit, pa je bio još bolji.
iako, za moj ukus je malo presladak - a smanjila sam šećer skoro na pola u svemu. mislim ja nisam mjerilo jer ne volim slatko (volim slatko ali ne šećer ako tko kuži ;) ), ali ako ima još netko kao ja da se zna orijentirati.

31 svi 2009, 12:25

I ja napravila,
izvrsno :dada .

02 lip 2009, 20:24

i ja :dada

mmmm, fino :liza
jos je toplo :lol nisam mogla cekati da se ohladi!

02 lip 2009, 22:26

Ja ga pravim u četvrtak :alc

02 lip 2009, 22:53

vidim da je babalu pekla u okruglom kalupu
još netko?

ispekla bih ga ocu za rođendan i taman mi odgovara da ga ispečem večer prije

02 lip 2009, 23:06

hvala :)

03 lip 2009, 16:41

evo partibrejkerice... :mrgreen: meni je sve više-manje ok, ali ovaj šaum mi je grozan. možda zato jer ja ne volim taj jajasti okus :da?

08 lip 2009, 12:47

Ja ga isto konačno napravila, jedan dan je bio u frižideru, kad sam ga išla rezati nije bilo baš tako glatko jer su mi jagode sklizale s kreme pa su mi se kocke raspadale dok sam ih pokušala složiti na pladanj. Pustile su jagode svoju vodu pa je i to pridonijelo.
Ali okus božanstven!!! Meni nije presladak, jedino sam u šaum po slobodonoj procjeni, stavila manje šećera.
Više ga nema, sve pojedoše....

08 lip 2009, 12:51

Meni se sve razmočilo :dunno
Jagode su bilo ogromanjske, pa sam ih prerezala na polovice, možda
zato.
Pojeli sve žlicom iz protvana. Jako fino, bez obzira na izgled :dada

08 lip 2009, 12:52

Ja sam ih slagala cijele pa svejedno :dunno

08 lip 2009, 12:56

Znaš kaj, a možda tu kremu treba duže krčkati?
Ja nisam to baš dugo, jer sam očekivala da će se stisnut
u friđu, al nije :dunno

08 lip 2009, 13:04

Kad brzopleto citate.
Vidite sto sam ja napisala
kremu kuhas dok ti ne bude bas gusta

Pred kraj sam jednostavno visak soka izlila iz tepsije i jos malo ga vratila u pecnicu.

I nema razlijevanja, izlijevanja i slicno :D

08 lip 2009, 13:59

napravila, nije mi se svidio :dunno

08 lip 2009, 14:22

Moja krema je bila baš gusta, a što se tiče tog soka, ja sam se vodila onim postom gdje je napisano da kad je kolač odstajao preko noći da se sok upio u biskvit.

09 lip 2009, 00:03

napravila ga i ja, večer prije, tako da je prenoćio u frižideru. sok koji su jagode pustile (stavljala sam cijele) je baš lijepo natopio biskvit, ali ne previše i svidio nam se
moje primjedbe su:
- previše šećera, smanjila ga u svemu
- mao kreme - radila sam kolač kao tortu u kalupu od 26 cm i jedva sam razvukla kremu da pokrije cijeli biskvit. drugi put ću raditi kremu i šaum od 5 jaja. nastrugala sam i jednu mahunu vanilije u mlijeko
- u šaum dodala malo soka od limuna jer ni ja ne volim jajasti okus, kako je Masha gore napisala

mmar :dada
mojoj mami se svidio i rekla je da će ga probati napraviti s trešnjama. meni se čini da bi još bolji bio s višnjama
ma, zapravo, može s bilo kojim voćem (maline, kupine, marelice...)

23 lip 2009, 21:42

jedan od naj,najfinijih kolača koje sam jela!
krema mi je ispala dobro,ali bilo je dosta vodenasto pa sam kad se ispeklo odlila soka! ali prefino! :zivili

28 lip 2009, 16:22

Napravila sam ga i ja pola s visnjama, a pola s malinama i super je, mada se ljudima ipak vise svidja s visnjama.
Stavila sam posvuda i malo manje secera, a u biskvit integralno brasno i super je ispao.
Krema je bila gusta, a voce je ipak pustilo vodu tako da se i uz odlijevanje jucer mogao vaditi samo sa zlicom,
dok se danas ta voda upila pa je puno bolje (mislim bolje izgleda, tekom je i jucer bio dobar).

Ako netko ima neki trik s ovom vodom iz voca, preporucam se, jer ipak ga najcesce necu raditi za sutra nego za isti dan
(tko bi izdrzao uopce), a onda bas nije reprezentativnog izgleda.

28 lip 2009, 20:59

Sa jagodama trik je da se iseckaju i malo posecere i odstoje sat-dva, tako puste sok, sok ocediti i ne pustaju toliko dok se peku, za ostala voca nisam probala, ali mozda upali isti postupak.

08 srp 2009, 14:14

ja ga jučer radila ali sam sad stavila jagode na biskvit pa onda kremu,jagode se upile u biskvit,i krema nije sklizala,puno se lakše reže!

08 srp 2009, 17:45

Sa jagodama trik je da se iseckaju i malo posecere i odstoje sat-dva, tako puste sok, sok ocediti i ne pustaju toliko dok se peku, za ostala voca nisam probala, ali mozda upali isti postupak.

Isprobala sam i ovo i mogu reci da se voce stvarno dobro iscijedi, ali je kolac ipak ukusniji kad sok do neke mjere ostane u njemu i upije se u biskvit, tako da samo treba naci tocnu mjeru i ne ga jesti odmah nego slijedeci dan (sto niej nimalo lako).

ja ga jučer radila ali sam sad stavila jagode na biskvit pa onda kremu,jagode se upile u biskvit,i krema nije sklizala,puno se lakše reže!

Meni se ni onako nije krema sklizala, a i lako se rezao, naravno kad se dobro ohladi u frizideru. Za upijanje je vjerojatno bolje, ali meni nekako voce pase s onim saumom gore pa nebi riskirala.
Odgovori