Sada je: 07 kol 2026, 08:08.

Poriluk varivo

O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.

Moderatori/ce: Hope77, mrava

Re: Poriluk varivo

PostPostao/la olja » 08 lis 2009, 14:23

Jucer spremala po Mashinom receptu :1
olja
Od sad me zovite Šime!!!!

PostPostao/la snjeguljica » 20 svi 2011, 12:59

Moji patuljci nisu baš oduševljeni porilukom, ali tko je bio dok je bio mali? :/ Našla sam OK recept među receptima na stranici Pr.život pa vidite... http://www.prakticanzivot.com/
snjeguljica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Adorabla » 20 svi 2011, 13:13

snjeguljice, a da li bi onda stavila direktno link na taj konkretni recept ili je cilj linka da privuce citatelje preko ovog foruma :mrgreen
Jako korisno i poučno za pročitati :mrgreen
Adorabla
Medena

PostPostao/la MalaSirena » 20 svi 2011, 13:50

U međuvremenu od mog prethodnog posta na ovoj temi probala sam i poriluk s ričetom i to nam je sad među omiljenijim ćušpajzima.

Na ulju malo popirjam glavicu luka, dodam narezane mrkvice i celera te češnjaka. Kratko popirjam da mrkvica i celer omekšaju, dodam na kolutiće narezani poriluk i nakon par minuta oprani ričet/ječam i kratko popržim, podlijem vodom, dodam malo rajčice, začinim s malo vegete, crvene paprike, paprom, soli i kuham dok se ričet ne skuha (cca 20tak minuta). Na kraju ubacim sjeckani peršin. Po želji se može s lukom popržiti malo špeka (tko voli, ja ne volim pa ne stavljam), ali nama je najbolje kad posebno skuham nekakvo suho meso i pred kraj kuhanja poriluka ga ubacim u lonac da malo sve zamiriši.
Mišonja 03.09.2003.
MalaSirena
i neuništiva mesna štruca

PostPostao/la fancy » 20 svi 2011, 14:53

Ja pravim sa fasiranim mesom i bude odlicno. Na ulju dinstam prasu /poriluk/ :D , kad se fino omeksa dodam fasirano meso, mijesam tri - cetiri minutice, pa nalijem vodo, so, biber, vegetu i tako to i ostavim da krcka pola sata. Pred kraj jos dodam brasno i crvenu papriku i milina. Stvarno bude preukusno.
I won't put my hands up and surrender...
There will be no white flag above my door...
fancy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la gabica-žabica » 20 svi 2011, 15:52

:) Obožavam poriluk, moram probati ovaj tvoj recept fancy, njam, njam.
Ja ga stavljam u pitu ili burek s mesom umjesto crvenog luka i bude jako fino...
gabica-žabica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Prethodna

Natrag na Recepti

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.