O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Odgovori

Re: jednostavna a odlicna cokoladna torta :)

03 tra 2010, 22:26

Lijepo izgleda na kraju, ali je turboultra slatka. Tak, tak, svi su pojeli po komad, nitko se nije trgao za novi komad :dunno

04 tra 2010, 00:35

Ok, to znaci da sam ja okruzena cokoljupcima - sama si biram drustvo :lol
:zivili

04 tra 2010, 00:47

napravila sam onu Soleinu, duplu smjesu, čeka u frižideru, a ja već slinim pored vrata :lol
ne kužim se u kolače, i ovo pjenasto miksanje, pa dodavanje snijega, pa sve nešto... zahtijevalo je višesatne psihičke pripreme i precizne planove od prvog do zadnjeg koraka. to mi je najkompliciraniji kolač koji sam do sad napravila, i ako mi je uspio, doživjet ću ga kao ogromni napredak u mom kulinarskom umijeću.

nego, jel tko radio tu tortu? Mmama koja cijeli život peče apsolutno savršene kolače, škicnula je malo biskvit kad se ispekao, i zaključila da je sirov.
i sad me to brine, izgledao je onako "drhtavo", ne znam kako bi opisala, nije baš tekuće, ali nije ni kao klasičan biskvit.
fino mi je splasnuo, baš onako kako je opisano.
pošto je količina bila veća (na kalup od 26 cm), pekla sam skoro 10 min duže nego što piše tu na receptu
bilo bi me jako sram da pred goste sutra iznesem na stol sirovu tortu, zato, pliz help, neka mi netko pokuša opisati kako bi to trebalo izgledati?

i ja sam čokoljubac, i jednom ću sigurno napravit ovu tricolori, posebno zato jer se ne peče :mrgreen

04 tra 2010, 09:22

cuj, i moj je biskvit po tom receptu izgledao nekako pjenusavo, ne bas cvrsto, al ja sam uvjerena da to tako treba (ipak su unutra samo dvije zlice brasna). Jutros sam ga prelila kremom i eno ga u frizideru, ceka rucak, pa ti ne mogu reci kakav je :lol

04 tra 2010, 10:47

palunkica je napisao/la:Lijepo izgleda na kraju, ali je turboultra slatka. Tak, tak, svi su pojeli po komad, nitko se nije trgao za novi komad :dunno

zato sam ja toliko gnjavila pitajuci jel' jaka. :dunno i na kraju odustala od nje.

04 tra 2010, 14:13

ova moja ispala ok :znoj
moglo je i bolje, ali čini mi se da sam previše kuhala fil, pa se zgusnuo, tako da je propao ispod biskvita, a biskvit je CIJELI otišao gore na vrh :lol
ne znam kako se to dogodilo, ali izgleda kao da sam fil poklopila biskvitom.
za jesti nije loša, jedino je fil dosta gorak. vrhnje nije slatko, a u njega sam stavila čokoladu za kuhanje. drugi put ću probat s nekom običnom mliječnom čokoladom. biskvit je baš onak fin.

04 tra 2010, 17:41

moja je ispala odlično, već je nema.
krema mi je bila slatka (danijela, koje si vrhnje stavila?), ma odlična, biskvit super (jedino što sam ja radila u manjem kalupu.)

"oljina" se hladi, ne možemo dočekat :lol i uopće ne sumnjam da je fantastična :mrgreen

04 tra 2010, 19:20

Eto, Oljina je danas bila puno bolja neo jučer. Dakle, treba ju raditi dan ranije :mrgreen

04 tra 2010, 19:43

danijela, da nisi prelila vrelu kremu preko biskvita? moja je ostala gore na biskvitu, al mi je dijete isto prigovorila da joj je gorka (tamna coksa s puno kakaa). Inace, nije bas osobito lijepa za gledanje, fina je, prava čoko-bomba za čokoljupce, rezala sam snitice od centimetar debljine jer nema sanse da pojedes vise kako je jaka.
Dokazala sam da ja to mogu, sad sam mirna narednih 10-15 godina :lol Sole, imas cugu!

04 tra 2010, 20:42

Rachica je napisao/la:danijela, koje si vrhnje stavila?),

najobičnije vrhnje za šlag, ono bez šećera, mislim da je bilo meggle. a čokolada kanditova za kuhanje, dosta je gorka, ima puno kakaa, zato ju i volim u kolačima.
Nana1971 je napisao/la:danijela, da nisi prelila vrelu kremu preko biskvita?

ne, krema je bila hladna, za biskvit nisam sigurna da je bio baš skroz hladan, izvana mi se po kalupu činilo da je, ali moguće je da se nije skroz ohladio :dunno
kremu sam zbilja dugo kuhala, od panike da se neće stegnuti. baš je onako teška, gusta.
pravit ću je opet, s drugom čokoladom, i paziti da bude sve hladno.
neki su rekli da je super, i tražili još, dok su drugi probali reda radi, i nisu baš nešto pozitivno komentirali.
meni bi bila odlična da je fil malo manje gorak.

05 tra 2010, 22:55

krema je bila hladna, za biskvit nisam sigurna da je bio baš skroz hladan

Kremu treba samo malo ohladiti, ne sasvim, a biskvit mora biti sasvim hladan.. ako govorite o soleinoj bombi :lol jer je stvarno bomba. Ja radila za rođendansku tortu, svi su bili oduševljeni, tražio se komad više :5

Evo je:

slika
Odgovori