O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Odgovori

Re: Pitanje o piti

08 stu 2010, 14:57

inace, u tom slucaju tijesto stavim u lim, preko tijesta stavim pek papir (nista ne mazati) i po papiru rasporedim cca saku, dvije graha koji sluzi tome da se tijesto ne izoblici, ne napuhne. obicno bi se tako peklo 15-20 min (ili koliko vec stoji u receptu), zatim se papir s grahom makne a na tijesto ide nadjev i dalje se pece.

a i znam tko te tome poducio :lol jer isto i ja radim. Samo je zezancija ali nema drugog nacina da ti tijesto ne ode u zrak ili da ne ispadne grbavo.

I meni je isto za tu vrstu pite, američke pite, najbolji recept Golog kuhara za tijesto. :dada

08 stu 2010, 15:11

:)
ja jedino vise volim u prhko tijesto staviti ostro brasno ili barem pola-pola, iako u vecini recepata pise glatko.
s ostrim bude onako keksastije .

08 stu 2010, 17:35

I ja stavljam pola pola, hvala cure probacu i gore navedene trikove.

Recept sa linka koji sam stavila mogu preporuciti, preukusno je, nije bas reprezentativno izgledajuce (stavila sam dve vrece smrznutih visanja, ali treba tri na ceo pleh, fil je malo tanak) i vec se zanosim da napravim od tog testa kocke sa makom. Testo je ni prhko ni gnjecavo, ni pretvrdo, nego bas kako treba, topi se u ustima, mislim da je glavna caka limunova korica (stavila od bio limuna) i one dve zlice kiselog vrhnja.

Ostavljam trag ako neko naidje pitastim putevima, mozda posluzi korisno. ;)
Odgovori