O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Tema je zaključana

Re: KUHARSKI ISTRAŽIVAČI - ORIJENTALNA BRBLJAONICA

24 vel 2011, 12:14

Nova tema, tesko da cu se ukljuciti :gace
Ako se MD uspije izboriti kod svoje bebice za malo predaha, bit ce tu recepata :kima
Vidim i Adorabla se brusi :salut
S ribama sam bila u dilemi s onim oslicem ala bakalar i jos sam moderatoricama dokumentirala da sam taj recept davno stavila na forum, kad je mamayaya trazila jednostavne recepte za ribu, pod imenom Brudet s krumpirom. Eno ga u arhivi doduse kao autorica je pogresno nakeljena bas mamayaya :protest Obzirom da nitko nije glasovao za njega, moguce da se curama ucinio plagijat oslica na lisabonski :dunno
Tako da bi imalo smisla sve recepte staviti u jedan dan ali onda bi veci dio mjeseca bili bez stofa za proucavanje, rasprave itd.

I odgovor sa stare brbljaonice - Mirci, ljubomorna sam na 2. mjesto :basnecu moram malo zafrkavati ;) A ne bi zafrkavala da ne racunam da ces skuziti da je zafrkancija :zivili :buket

24 vel 2011, 12:16

zapravo je ludo tijesto razlog zašto nisam dala tu temu :mrgreen :mrgreen

trenutno ga svi rade, pa i ja

24 vel 2011, 12:29

ma ne vidim ni ja gdje je problem što se tiče istog jela, evo nas par već ima koje ćemo prijaviti tufahije, a čak su nam i zdjelice iste, pa kaj :p :lol

24 vel 2011, 13:01

Taj Oslić na Lisabonski isti naša hvarska gregada (doduše, teško da bi u gregadu itko stavio oslića?). :D

Ja nikad ništa nisam pravila orijentalno, osim naših balkanskih jela (musaka, ćevapi, burek isl.). Tako da me baš raduje ova tema, premda ne vjerujem da ću sudjelovati. Recepte sa 16 vrsta začina kojih nema u normalnom dućanu neću niti isprobavati. Odakle mi sve one čudnovate "paste" i sl? Ali ako u super konzumu napr. mogu naći sve namirnice - sigurno ću probati mnoge recepte. :D

24 vel 2011, 13:15

skorpi...os mi dat tomu malo...sve cemo se dogovoriti :lol

24 vel 2011, 13:23

Danci, jela sam jednom hvarsku gregadu (u Jagodni ;) ) al nije bilo paradajza unutra, bilo je zuckaste boje jelo.

24 vel 2011, 13:38

Ma većinom se tako i radi, ali mnogi ljeti dodaju sjeckanu rajčicu (svježu) pa dobije blago narančastu boju.

A Jagodna :le Obožavam sva mista "iza tunela", i ljude i prirodu i vino i hranu... sve sve. :luv

24 vel 2011, 14:06

Da se prikljucim novoj brbljaonici. :)
zanimljiva tema i onaj link :dada

24 vel 2011, 14:11

Meni slatko nije baš nešto i sigurno neću raditi ,preslatko mi je definitivno ,a u slanom bi mogla jedino čevape. :ajme

24 vel 2011, 14:12

Morat cu se malo pozabaviti tom kuhinjom. Ovako mi ne pada na pamet nista egzoticno. Baklava mi je najveci domet i to ona tzv. grcka sa jogurtom.

24 vel 2011, 14:36

Helena71 je napisao/la:Danci, jela sam jednom hvarsku gregadu (u Jagodni ;) ) al nije bilo paradajza unutra, bilo je zuckaste boje jelo.

U Hvaru se veli gregoda :proljece . I da, to sa paradajzom je opcijski.

Neznam šta bi s orijentalnom, ja samo tamo kebabišem, i to jako volim. Hm, hm...

24 vel 2011, 15:24

zašto ste sve zabrijale na bliski istok? Baklave, tufahije, ćevapi... :basnecu

24 vel 2011, 15:24

a kaj jos tu spada?
egipat?

24 vel 2011, 15:36

Bubidea je napisao/la:a kaj jos tu spada?
egipat?

bliski i srednji istok?

našla sam moju tekicu s orijentalnim receptima :yess

24 vel 2011, 15:51

Ja sam krasnu klopu papala u libanonskom restoranu na Cipru, al da me sad ubiješ pojma nemam kako se jela zovu :lol

24 vel 2011, 16:09

E,ovdje bih i ja mogla dati svoj doprinos :bis

24 vel 2011, 17:32

lajkam temu :dada
i bas mi je drago da smo izrazito kod orijenta, obicno se kad spomenes istok lako "pobjegne" u indiju ili sweet-sour pricu, a to je vec prezvakano...
perzijska, libanonska, arapska opcenito, turska kuhinja (ajmo obozavateljice ezela i seherazade :lol )

24 vel 2011, 17:36

TanjaMT je napisao/la:i bas mi je drago da smo izrazito kod orijenta, obicno se kad spomenes istok lako "pobjegne" u indiju ili sweet-sour pricu, a to je vec prezvakano...
perzijska, libanonska, arapska opcenito, turska kuhinja

Evo me Tanja kuži :mrgreen makar je meni cool i japanska i indijska i kineska i... :mrgreen

24 vel 2011, 20:36

Uh obozavam orient. Sve sto je za nekog preslatko za mene je taman. A ima i super slana jela. Nismo djaba bili V veka pod tursko. :-)

24 vel 2011, 21:19

Ok, kuzim.

24 vel 2011, 22:31

odlicna nova tema :zivili

25 vel 2011, 13:14

mislim da cu ovu orijentalnu preskocit, jer tu klopu obicno konzumiram vani, nikad je ne radim kuci, osim legendarne baklave (da, tu s jogurtom).

25 vel 2011, 19:22

heli :srca
i slazem se sa danci i saptom, a bilo bi cudno da se ne slazem :lol, oko gregode i raznih inacica i naziva istih jela :D.

ina, naravno da imas dobra iskustva, pa od tebe sam dobila prvi i najbolji recept za kus-kus :D

tema mi je super, imam i ja neka jela koje cesto radim, samo..... ne mogu se odluciti da li da pozurim i preteknem adorablu ili da nju pustim prvu. Hm. Teska dilema.

25 vel 2011, 19:24

mirci :kiss

bogme se i ja pribojavam Adorable :dada

25 vel 2011, 19:27

ajde, ajde, nemojte nas plasiti...
moramo oboriti rekord u broju prijava :dada

25 vel 2011, 19:31

aaa, sad sam se sjetila da se i tebe treba bojati :lol

25 vel 2011, 19:33

ma daaaaaj

ja se TEBE bojim

26 vel 2011, 15:45

a ja se bojim vas dvije. Ne da bolje kuhate od mene :p nego da cete pobijediti u najbrzem prstu :mrgreen

26 vel 2011, 16:34

nikako se ne veselim orijentalnoj temi zbog većine slanih recepata u koje idu ili luk ili češnjak ili oboje s primjesama poriluka. :znoj
nešto ćemo iskemijati.

27 vel 2011, 11:37

adorabla, pa u alpskoj je veci broj bodova dobio drugi smarn, tako da ne bih rekla da se moras bojati najbrzeg prsta ili najbrze kuhace :mrgreen
Tema je zaključana