O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
30 ožu 2011, 15:04
mirbi je napisao/la:Ovdi ću se možda čak i ja uključit.

I ja. S tim da imam jedno pitanje: jel' prolaze njoke pod tjesteninu? A lisnato?
30 ožu 2011, 15:06
kaže sole da prolazi sve.
pa i pita zeljanica?
ja jučer radila neki bućkuriš od mladog poriluka, mladog češnjaka i ne znam čega još koji bi se mogao zvati tjestenina s mladim povrćem, ali ipak nisam slikala nekako mi bezveze bilo.
30 ožu 2011, 15:15
takve ti ja bućkuriše radim svaki drugi dan

fakat treba slikavati
i mene zanima ovo što je beammama pitala - spadaju li i njoki u ovu kategoriju?
30 ožu 2011, 15:17
pa i ja ina

zato to i kažem. glupo mi to prodati pod recept kad se sastoji od onoga što mi dođe pod ruku i čega imam doma

sole je rekla: njoki, dizano tijesto, vučeno tijesto, prhko tijesto isto spada pod ovu temu.
30 ožu 2011, 15:18
Čekaj, triba slikat?

Onda bolje da ne pišem ništa.
30 ožu 2011, 15:20
Novamama je napisao/la:pa i ja ina

zato to i kažem. glupo mi to prodati pod recept kad se sastoji od onoga što mi dođe pod ruku i čega imam doma

sole je rekla: njoki, dizano tijesto, vučeno tijesto, prhko tijesto isto spada pod ovu temu.
U današnje vrijeme to su najtraženiji recepti. Kad nemam love za dućan onda sam najmaštovitija
30 ožu 2011, 15:41
ide, ide sve

znači da mogu, osim svih vrsta tjestenine, proći i zeljanice i slane povrtne pite i savijače s povrćem, njoki, rolade, jastučići i ostale điđe s lisnatim tijestom i sve i svašta.
bitno je da je povrće sezonsko i mlado i da je u društvu s tjesteninom odnosno nekim tijestom.
kranjica je napomenula da i meso ima prolaz, al samo u sporednoj ulozi.
30 ožu 2011, 21:42
Da sezonsko. Nego što kad na placu uredno imaš paradajza i paprike kojima je četvrti mjesec baš prava sezona
31 ožu 2011, 20:35
a, gle, svi mi znamo na sta se ovdje misli, samo je pitanje zelimo li znati ili ne zelimo i zelimo li se igrati ili ne
31 ožu 2011, 20:57
reci ti njima, mirci
samo nešto grintaju kako bi si osigurale ispričnicu
31 ožu 2011, 20:58
Kuhala sam danas musaku od mladog poriluka i tako je lijepo ispala da mi je bilo žao da nisam barem malo tijesta stavila unutra da ju slikam i pošaljem.

A onda sam skužila da sam pekla u staroj vatrostalnoj koja je izguljena i ima malo otkrhnutu ručku pa mi je bilo lakše jer to nije za slikanje, pukla sam totalno.
31 ožu 2011, 21:01
a, je, sole, kad neces ti, onda moram ja

potice,

. Joj, i ja vec svasta vrtim po glavi
31 ožu 2011, 21:03
nema lene, ona je opasni dio tima
31 ožu 2011, 21:06
ja rujem po nekim slikama, a bolje da krenem brat šparoge
01 tra 2011, 07:48
Solea je napisao/la:ja rujem po nekim slikama, a bolje da krenem brat šparoge

ih, sad znamo kako te prepoznati
Solea je napisao/la:nema lene, ona je opasni dio tima

je, gud gaj i bed gaj
01 tra 2011, 10:27
bar ce pet recepata imati sparoge za pocetak
ja se nadam da ce bob uskoro. Ja ga se zazelila jako. Pa cak i na tjesteninu ako treba
01 tra 2011, 11:32
Ina66 je napisao/la:Solea je napisao/la:ja rujem po nekim slikama, a bolje da krenem brat šparoge

ih, sad znamo kako te prepoznati
aha, a ponajpače će me prokužit ove što znaju da mi oko kuće rastu šparogice
adorabla, jes, a kako se bude širila ponuda na tržnicama tako će i naše prijave biti raznolikije.
01 tra 2011, 11:48
Ja danas radim manistru sa slanim srdelama. Srića srdela ne upada u temu, jer to baš i nije za slikati.
01 tra 2011, 12:19
samo se vi sprdajte.
01 tra 2011, 15:25
Adorabla je napisao/la:bar ce pet recepata imati sparoge za pocetak
ja se nadam da ce bob uskoro. Ja ga se zazelila jako. Pa cak i na tjesteninu ako treba

definitivno

a bobu se i ja nadam negdje do polovine travnja
baš ću pitati ove moje koji su ga posijali prije mjesec dana ima li što od njega
01 tra 2011, 17:56
prva prijava je stigla
idemo dalje
01 tra 2011, 20:58
Sigurno je fino a osobito me se dojmila umjetnicka fotografija i dekor s mladim lukom u vazi
Pada
03 tra 2011, 10:57
stigla nova prijava
03 tra 2011, 20:07
osim što su prijave opet krasne, veseli me kako si sve više članica daje truda prezentirati tu hranu kroz fotke. fotke su sve bolje i bolje!
04 tra 2011, 09:41
prijave su super, a zbilja i slike

- što mene posebno fascinira jer nisam uopće talent za slikanje
04 tra 2011, 09:47
dunja je napisao/la:prijave su super, a zbilja i slike

- što mene posebno fascinira jer nisam uopće talent za slikanje
x veliki!
fotke su stvarno super super!
04 tra 2011, 13:57
ja se necu vise takmiciti uz ovakve fotke
pa ovo bi trebalo biti amatersko natjecanje a ne Masterchef
04 tra 2011, 14:54
adorabla, pretpostavljam da je ovo bio svojevrstan kompliment dosadašnjim prijavama i sudionicama.
btw, natječu se recepti a ne fotke (mada zapravo čine cjelinu).
04 tra 2011, 16:01
aaa, ja jučer na Japetiću nabrala medvjeđeg luka, a već je ispucan recept