O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Tema je zaključana

Re: KUHARSKI ISTRAŽIVAČI - BRBLJAONICA S RIŽOM

18 svi 2011, 14:04

Cudim se ja sto se Baja javlja na ovaj topic. Zar se pocela takmicit? :) Ali eto, u prvoj recenici mi zaustavila sve snove. Prati Bajo, doci ces i ti sigurno s kojim recepticem kad se zada prava tema za tebe, zar ne :kiss

A Obozavana, zabusava li zabusava i sad bi nesto preko veze. :ne

Da se ne misli da sam se isprsila na ovoj temi :mrgreen . Evo, danas izdinstala rizu na malo lukica i dala djetetu prije skole s polpetama. To je domet kod nas kad se prica o rizi.

18 svi 2011, 16:50

ne vidim razlog zašto bi produžavali termin. ako ga nismo produžavali u travnju, kad su bili uskršnji praznici i kad je dosta članica bilo odsutno i kad je usprkos tome stiglo pregršt recepata, onda nema smisla ni da to radimo u svibnju. :dunno

19 svi 2011, 12:34

Vi ste moderatorice i vi cete odluciti ali ja recimo ne shvacam cemu takva krutost i to radi nekoliko razloga:
1. svaki mjesec dosada je imao pune tri nedjelje za pripremanje jela odnosno i u ožujku i u veljači je zadnji dan prijave bio nedjelja 20. Svibanj ne racunam prvu nedjelju jer je pocetak mjeseca bio sama nedjelja (i k tome zadnji dan skolskih praznika. To je ujedno i objasnjenje ovih Uskrsnih praznika. glasanje je trajalo za vrijeme praznika.)
2. u siječnju za prvi natječaj je rok bio do 24. a ne do 20. sto bi znacilo da ste ili napravili razliku i produzili ili da ste prvotno razmisljali drugacije pa u veljaci produzili jer veljaca nema 31 dan kao sijecanj i ozujak nego samo 28 (dakle tu mi se odluka o skracivanju na tri nedjelje dapace cinila razumnom)
3. nije dobar odaziv na recepte pa zasto ne dozvoliti ta dva ekstra dodatna dana da se jos ljudi koji nisu mislili, da se okusaju u necem novom i prijave

Ovo je moje zadnji apel :p vi cete napraviti kako hocete i ja cu to postovati i ne obecajem da cu ja poslati recept ako produzite rok :p Ovo je cisto moje vidjenje rokova jer ne volim slijepo drzanje termina ako za to ne postoji opravdan razlog :p

19 svi 2011, 14:57

Adorabla :lol mogla si vec i rizot skuvat dok si prebrojavala nedjelje zadnja 4 mjeseca :lol

Nego ja tek sad skuzila da nam moderatorice ovaj mjesec izasle s novim modelom okvira :p sve cemo morat ispocetka igrat ovsj mjesec :p

19 svi 2011, 17:34

Skorpi, ovaj smo model izabrale jer jednostavno volimo svima ugodit. Ocu rec, bar se trudimo :lol

adorabla, obzirom da virkam preko ajfonete, i nisam bas pri vremenu trenutno, tvoj mi je post sada predug al posvetit cu mu se cim budem mogla :)

19 svi 2011, 20:12

Adorabla, samo zajebavas :cool umjesto da kuhas :baba !

20 svi 2011, 10:23

adorabla, pročitala sam sad i opet kao odgovor po svim točkana mogu ponoviti ono što sam i ranije napisala - tko je htio sudjelovati imao je vremena, pa čak i oni koji kuhaju samo vikendom. tko nije i neće, pa da igra/tema traje još ovoliko.
ako netko ima senzaciju od riže i boji se da će nacija ostati uskraćena, uvijek ima opciju recept poslati naknadno al bez da sudjeluje u glasanju, kao i posvetiti mu poseban topik.

20 svi 2011, 11:56

skorpionka je napisao/la:Adorabla :lol mogla si vec i rizot skuvat dok si prebrojavala nedjelje zadnja 4 mjeseca :lol

skuhat i brojat nedjelje dok se polako kuha. :p :lol

a sad u ozbiljnijem tonu.

Solea je napisao/la:adorabla, pročitala sam sad i opet kao odgovor po svim točkana mogu ponoviti ono što sam i ranije napisala - tko je htio sudjelovati imao je vremena, pa čak i oni koji kuhaju samo vikendom. tko nije i neće, pa da igra/tema traje još ovoliko.
ako netko ima senzaciju od riže i boji se da će nacija ostati uskraćena, uvijek ima opciju recept poslati naknadno al bez da sudjeluje u glasanju, kao i posvetiti mu poseban topik.

ovo mogu apsolutno potpisati. imali smo već slučajeve s receptima van roka koji su bili uredno objavljeni. osim ako nije svrha ove igre, odnosno druženja, samo pobjeda. :dunno
mislim da smo pokazale volju i želju za mijenjanjem pravila i prilagođavanjem. ovaj put mi je to bespredmetno. u siječnju je rok bio produžen jer se krenulo s 11-tim (ako me dobro crijeva u glavi služe) i bilo je produženje od 4 dana za prijave. razloga je bilo više. igra se tek uvela. pravila su sva bila nova. dali smo više vremena da to svima sjedne. i nitko se nije bunio za rok. bilo je rasprave o pravilima, nijedna se nije ticala nedovoljno vremena za prijavu. :dunno ne sjeda svaka tema svima isto. neko više voli ribu, neko svaki dan priprema pastu, neko ne radi uopće slatko, možemo sad o afinitetima do prekosutra. kad smo smišljale ovu igru, htjele smo postići neki lagodan osjećaj, da se ničime ne osjećaš obavezan sudjelovati. kad skuhaš - skuhaš, kad nemaš volje - promatraš.
i da sve ovo skratim, teško da su baš svi bili ludo zauzeti prva dva vikenda, tjednom uopće ne kuhaju, ali ovaj vikend bi to bila fešta od riže.
to je samo moje viđenje stvari i ovog tjeranja maka na konac. barem ja to vidim kao tjeranje maka na konac. :dunno

20 svi 2011, 13:57

deadline je nesto sto uvijek upali :lol
i ima bas nesvakidasnjih recepata :5 (sushi, ah sushi-laka sam roba kad je to u pitanju, nikad se nisam okurazila sama raditi).

20 svi 2011, 17:04

stiglo novih, ne znam im ni broj :yess

20 svi 2011, 17:09

evo i jedna prigodna :lol

ulice blatnjave i uske
jedemo pirinač bez ljuske
:p
http://youtu.be/FGCKpeEB_hM

20 svi 2011, 21:02

ako mene moje oko i pamcenje ne vara sve mi se cini da ce ovdje biti velikih iznenadjenja kad se otkrije tko je sudjelovao :lol

edit. a mozda sam i zabrijala :lol

21 svi 2011, 08:28

oooooo ovdje je sinoc bilo radno :bravo

:joy ima super, super recepata :joy

Mirci je napisao/la:sve mi se cini da ce ovdje biti velikih iznenadjenja kad se otkrije tko je sudjelovao :lol

neko iz mastersefa? :naughty

21 svi 2011, 09:34

jamačno :hahaha

21 svi 2011, 09:44

Onu tortu s prhkim tijestom je, kakosemeničini, moderatorska ruka napravila :kima

21 svi 2011, 10:01

Aaaa, sta se grah baca :lol
samo vi nagadjajte :faca

21 svi 2011, 14:20

skorpionka je napisao/la:Onu tortu s prhkim tijestom je, kakosemeničini, moderatorska ruka napravila :kima

mensečini da je otvoren glasački pa moš bacat grah koliko hoćeš. :mrgreen

21 svi 2011, 14:22

Mensecini da si tortu radila ti, crmi rizot onaj prvi ili nina i nika ili ina66! Za sushi mi je sumnjiva adorabla!

21 svi 2011, 17:30

Onaj čokoladni puding od riže je Sole garantirano :cool
Ja samo grah bacam, bolje da isporbam koji od recepata :lol

21 svi 2011, 20:08

ja zadnji tren skuhala ,nisam željela propustiti niti ovu temu iako mi je bilo na knap
i mene se dojmila ova zadnja dva slatka recepta :dada
Škorpi :zivili

21 svi 2011, 20:14

ja zadnji tren skuhala

Ne odaji kad si kuvala :lol

21 svi 2011, 20:20

a nisam bas zadnji :lol vis da je zadnja ova krasna pita :dada

21 svi 2011, 20:45

nisam sudjelovala pa niti ne glasam, al za dva recepta mislim da prepoznajem tanjur na jednom i stolnjak na drugom :faca :lol

21 svi 2011, 20:47

sad moram ići opet gledati slike dunja :lol
ali i ja se kladim da je pita lenina a čoko riža soleina :zivili

21 svi 2011, 20:54

ma nije Čoko riža Solein uradak nego samo recept koji je dala Leni pa ga Lena napravila za ovu prigodu :faca

i ja sumnjam da je pita lenina ali mi fotka baca na Sole :lol

21 svi 2011, 21:11

ih...i ja sam nesto prepoznala al ne smijem reci sta. nisam sudjelovala o ne mogu glasat, al mogu bacat grah :lol

21 svi 2011, 21:27

nego, kad je tu ovoliko baba vračara: kad će smak svijeta? ono, za ozbač? :mrgreen

21 svi 2011, 21:31

Lena je napisao/la:nego, kad je tu ovoliko baba vračara: kad će smak svijeta? ono, za ozbač? :mrgreen

Kad ja napravim tj. prijavim tortu u ovoj igri :hahaha
Zadnja izmjena: skorpionka; 21 svi 2011, 21:37; ukupno mijenjano 1 put/a.

21 svi 2011, 21:35

aaaaaaaaaaaaaa skorpiiiiii blesooooo :lol :lol
popljuva monitor :lol :lol

21 svi 2011, 21:36

dreaga Leno, ja ti grah bacam samo u hranu....nista u te smakove i to :lol
Tema je zaključana