O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Tema je zaključana

Re: FOTKE - "slane" i "slatke" 5.

14 lip 2012, 21:23

ajme curke ubit ću se kojij divni kolači :nesvist :liza

14 lip 2012, 21:33

Sirena, ima li recept za ove zenske musice? Izgledaju prenjami :p .

15 lip 2012, 06:04

Pulse nemoj nas ni ti zaobici s receptom :mah

15 lip 2012, 09:05

evo recept

EDIT: izgleda da je recept uklonjen sa Coolinarike, ali sam uspjela da iskopam cache-ovanu verziju, pa editujem link.
Zadnja izmjena: pulse; 15 lip 2012, 10:05; ukupno mijenjano 1 put/a.

15 lip 2012, 09:17

zara01 je napisao/la:Tijesto mi se raspucalo kad sam ga trebala izvaditi iz tepsije :gaah ,a nije se prepeklo :conf .

:(

sirena, pulse :le

15 lip 2012, 09:49

Ženske mušice iliti Damen kapric

U brašno s praškom za pecivo razmrvite maslac, dodajte šećer i žutanjke, te umijesite tijesto. Ukoliko se tijesto ne da zamijesiti, dodati malo kiselog vrhnja.
Razvaljajte 1 cm debelo i stavite u namašćenu tepsiju (ja sam tu odmah odustala jer se tijesto mrvi pa sam ga utisnula u tepsiju). Pecite ga na temperaturi od 220 oko 20 minuta, tako da ga napol ispečete. Polupečeno tijesto pospite brzo ribizlom ili premažite marmeladom, zatim rasporedite ravnomjerno snijeg od bjelanjaka i stavite u pećnicu da se ispeče dok ne dobije svijetložutu boju (ja tu smanjim temperaturu na cca 180 stupnjeva i pečem još barem 20-25 minuta).

Nadjev: Istucite bjelanjke dodajući postepeno šećer dok ne dobijete čvrst snijeg.

Sastojci:

Prhko tijesto
40 dag brašna
1 prašak za pecivo
25 dag maslaca
10 dag šećera
3 žutanjka

Nadjev
50 dag ribizla ili 20 dag kiselije marmelade
5 bjelanjaka
25 dag šećera

15 lip 2012, 09:50

Pulse, super ti izgleda torta, ali ne radi link na recept :) .

15 lip 2012, 09:51

MS, baš sam te spomenula na susjednom topicu u vezi tikvica :)

23 lip 2012, 14:16

evo malo slatkoga za ove vruce ljetne dane
slika

25 lip 2012, 14:58

Gaga, izgleda super!
Jel to neki čizkejk?

25 lip 2012, 17:13

Majko mila, gaga, šta mi radiš??? I ja bi toooo :nesvist

25 lip 2012, 20:16

joj oprosti mrava ;)
otkako sam otkrila ovaj ferrero bez mascarponea redovno je na meniju.
hvala malasirena,to je ferrero kidss,i odlican je,a i brzo gotov.bas po mom gustu

25 lip 2012, 20:39

nemre to bez recepta, gaga :pise

odlično izgleda, baš po mom guštu :liza

25 lip 2012, 20:59

A recept? Još ga nema na vidiku, :kavica

25 lip 2012, 21:04

izvolite recept,nisam bila u mogucnosti prije,nadam se da ce i vama pasat kao i meni i mojima :dada
http://www.coolinarika.com/recept/ferrero-kidds/

08 srp 2012, 15:06

Malo palačinki :)

Slatke:
slika

slika

slika

slika

Slane:
slika

09 srp 2012, 19:28

MalaSirena :up već po samim slikama vidim da je sve što napraviš ukusno! Sline mi cure! :gladan
Inače obožavam slatko, moram isprobati ove tvoje ženske mušice! I molim te, kad stigneš, recept za ove čokoladne palačinke. :p

09 srp 2012, 20:14

Sophie je napisao/la:MalaSirena :up već po samim slikama vidim da je sve što napraviš ukusno! Sline mi cure! :gladan
Inače obožavam slatko, moram isprobati ove tvoje ženske mušice! I molim te, kad stigneš, recept za ove čokoladne palačinke. :p

Nema posebnog recepta - smjesu za palačinke radiš normalno, ali u brašno dodaš gorki kakao prah i umutiš tijesto. Kaže MM da mu baš i nisu nešto i da više voli one obične bijele :), meni nisu loše, ali nisu niti nešto spektakularno (osim vizualno).

09 srp 2012, 21:50

zenske musice su odlicne, vec sam ih tri puta pekla po tvom receptu Sirena :liza

10 srp 2012, 06:29

tanjabb je napisao/la:zenske musice su odlicne, vec sam ih tri puta pekla po tvom receptu Sirena :liza

Tanjabb, drago mi je da ti se sviđa :)

10 srp 2012, 09:21

tanjabb je napisao/la:zenske musice su odlicne, vec sam ih tri puta pekla po tvom receptu Sirena :liza

I ja sam ih pravila, stvarno su bile odlicne. :proljece

10 srp 2012, 13:54

I ja planiram praviti Zenske musice, javim kako je prošlo. Recept sam prosljedila mami i prijateljicama. ;)

16 srp 2012, 12:53

sirena :up

Pavlova
http://blog.vecernji.hr/tanja-klaic/201 ... tim-vocem/

slika

17 srp 2012, 07:03

MalaSirena, palačinke izgledaju predobro, sve do jedne :dada a i te mušice onda moram probati kad cure hvale, tnx na receptu :zivili

Sole, pavlova odlično izgleda, vidim da ju često radiš, a baš mi je to mrak slastica za ove ljetne dane... još kad je sa voćem iz vlastitog vrta :le ja sam nedavno radila ledeni po uzoru na tvoje mini ljetne vjetriće od lani (ali samo sa ribizlima) i bez obzira što je dekorativno bio jako primamljiv i neobičan, bio je malko prekisel za moj gušt pa mi se čini da je ipak najbolji ovakav ljetni miks bobičastog voća u toj varijanti... ah, čovjek uči dok je živ

17 srp 2012, 12:02

da, ja pavlovu često pravim, posebno ljeti. lagana je za napraviti a i osvježavajuća. ovdje (na moru) imam i vanjski štednjak s pećnicom pa me ni vrućine ni zagrijavanje ne brinu :lol
meni bi isto samo s ribizima bila prekisela, bez obzira što je kora poprilično slatka.
inače, kore već neko vrijeme pečem samo od bjelanjaka i šećera s malo soli i vanilije i isto mi bude super (bez octa i brašna/gustina).
a evo poslušala sam te i radila s običnim šećerom :)

sad već danima mislim na tatin s breskvama...to bi moralo biti prefino, ha? ;)

17 srp 2012, 12:09

Solea je napisao/la:a evo poslušala sam te i radila s običnim šećerom :)
:lol i isto je ispala, zar ne? :zivili

Solea je napisao/la:sad već danima mislim na tatin s breskvama...to bi moralo biti prefino, ha? ;)
uuu, da... samo bez kuhanja, onako zrele samo uroniti u karamel, koji bi možda trebao biti malko gušći jer neće stići breskve pustiti pektin, a?

aj probaj pa javi dojmove ;)

25 srp 2012, 17:11

Evo malo mojih uradaka ovih dana, imali smo neka slavlja pa zato:

Panj torta:
slika
slika

Voćni puding kolač (s breskvama):
slika

Torta Katarina za mm rođendan:
slika

25 srp 2012, 23:27

panj :srca
ova torta tm za rođendan ima savršenu glazuru :klanja
(nisam okusila čokoladu danima, vidi se :lol )

26 srp 2012, 07:37

olja, tu glazuru sam slučajno potrefila da uspije, vidi se da volim mm :p i to sam počela dodavati malo ulja uz standardni omjer 2:1 čokolade i margarina (tu je išlo 20 dag čokolade, 10 dag margarina i malo ulja)

04 kol 2012, 13:17

evo jedna ljetna osvježavajuća slastica... dobila domaće kupine pa rekoh, moram to iskoristiti ;)

jogurt pavlova ili semifreddo s kupinama (kako vam paše):

slika slika slika

pronašla optimalan omjer jogurta, šlaga i želatine... taman da se ne raspadne u frižideru... ovo je bilo iz ledenice, pothlađeno
Tema je zaključana