Hvala
Da zaokruzimo temu.....Za bajram smo uglavnom 'hodali' tj. posjecivali rodbinu i prijatelje, a i nas su obilazili (nije da nisu

)
Prvi dan usli smo u osam kuca, plus jedan prijem. Drugi dan pet ili sest kuca, i jedan open house u organizaciji Malezijske ambasade. Od posjetilaca mojoj kuci taj dan bila su samo tri gosta.
Treceg dana posjetili smo pet kuca, a kod nas je navece bilo 'sijelo' ili posjetilo nas je sedemero ljudi.
Jucer, cetvrti dan isli smo na bajramski rucak kod prijatelja, a predvece do kasno u noc ugostili smo 12. prijatelja / malih i velikiih.
Na jucerasnjem rucku bilo je pripremljeno: sogan dolme, punjene paprike, punjene tikvice, piletina iz vrecica, krompir pire, sjeckana salata sa persunom, domace pizze, domace punjene kiflice, baklava i sladoled kolac.
Ali vratimo se prvom danu blagdana koji je ove godine bio u cetvrtak 08.08.
S obzirom da prvi dan ramazanskog bajrama na dorucak idemo kod moje mame, a na rucak kod mm a i na svim drugim mjestima servira se hrana (slano plus nezaobilazno slatko), logicno bi bilo da nisam nista kuhala, ipak nisam mogla docekati bajram prazne kuce.
Reda radi pripremila sam i slanih jela, tek toliko da se 'ne bih obrukala'. Moj skromni doprinos : pohovana pileca prsa, arapska riza, pomfrit i hamburger (za djecaka), kompot od domacih ribizli i limuna, bijela sladoled torta sa domacim kupinama i cokoladna torta.
Amidzinca je dan prije bajrama prenijela, jos kiflica sa sirom i mesom, dvije vrste mesa (snicle), rizu sa povrcem i njene cuvene kokos lokume, tako da je bilo svega i svacega.
Navece smo jos donijeli hrane od mm mame.....
Sta reci nego da smo svi u plusu 2/3 kg

Jucer ujutro iz 'komsiluka' ili od familije

dobili smo za dorucka sendvice/ustipke, tri vrste.
Nakon rucka kod prijatelja i s obzirom da smo se kuci vratili neposredno prije najvaljenog dolaska prijatelja u posjetu, morali smo se 'pomoci' tj. kupiti jos kolaca (tulumbe), pizze i mantije, jer nije bilo dovoljno hrane za serivrati gostima.
Torte su pojedene do posljednjeg zalogaja.
Zadnja izmjena:
moj(a) djeca(k); 12 kol 2013, 12:10; ukupno mijenjano 1 put/a.