O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Tema je zaključana

Re: Danas kuhamo...

20 sij 2014, 11:50

Tmama, valjda da ostane topao, kad lijevaš hladno, uvijek se rashladi

kod mene nema to sam jučer :baba :lol

riža i saft of puretine

20 sij 2014, 12:07

olja je napisao/la:da, ali ako se predugo miksa, postane gumast i ljepljiv :)
ja ne miksam krumpir, samo gnjecilicom usitnim, dodam maslaca i toplog mlijeka (procitala tu na forumu ;) )

:dada umjesto mlijeka može i kiselo vrhnje :liza
u toplo, što toplije da se smjesa fino prožme :mrgreen ja imam onu pasirku ko za čvarke, stavim krumpir u nju i izađe van u pireu ..eh, da i vrsta krumpira treba biti bijeli krumpir. crveni je za peči jer ima drugačije "meso"....

eh, sad odoh vidjeti šta ću danas smuljati :znoj ...jučer se pojeli svi pohanci i rizibizi i cikla salata.

20 sij 2014, 12:56

malamaja je napisao/la: pohanci i rizibizi i cikla salata.

moj omiljeni nedjeljni ručak :nesvist

20 sij 2014, 16:27

TmamaKiN2 je napisao/la:a to ima neke veze, toplo/hladno? ja stavljam hladno, ali bas me zanima zasto toplo

Ja sam gledala na 24kitchen, Rudolph je rekao da od hladnog mlijeka krumpir postane ljepljiv kao guma a od vrućeg mlijeka (on zagrije malo u mikrovalki) fin, kremast. Ja tenfam tenfalicom posoljen krumpir s malo marga/maslaca i pred kraj dodam vruće mlijeko

20 sij 2014, 16:28

Mi danas krompir čorbu, ostatke krmenadla i friško pečenu zlevanku s kiselim vrhnjem i pekmezom

20 sij 2014, 16:37

mrava je napisao/la:
TmamaKiN2 je napisao/la:a to ima neke veze, toplo/hladno? ja stavljam hladno, ali bas me zanima zasto toplo

Ja sam gledala na 24kitchen, Rudolph je rekao da od hladnog mlijeka krumpir postane ljepljiv kao guma a od vrućeg mlijeka (on zagrije malo u mikrovalki) fin, kremast. Ja tenfam tenfalicom posoljen krumpir s malo marga/maslaca i pred kraj dodam vruće mlijeko

hvala, ajd, bas cu isprobat :dada

20 sij 2014, 17:45

jia, tnx :)
nemam neku tajnu, dobro ga ocijedim, ne smije biti vodenast ;) gnječim gnječilicom najobičnijom. dodam maslac, mlijeko, sol i dalje još malo gnječilicom a onda promiješam žlicom.
s toplim mlijekom bude kremastiji ali ni sa hladnim mlijekom ne bude gumenast, samo se brže ohladi.
pire završavam pred sam ručak, ne ostavljam ga da dugo čeka. ;)
nikada ga ne miksam niti koristim štapni za pire krumpir.

20 sij 2014, 17:55

imam najobičnije temfalice :lol
ovakvu

slika

i ovakvu

slika

21 sij 2014, 10:08

mrava i ja sam gledala rudolfa i od onda uvijek grijemmlijeko za pire :lol
a druga njegova fora je da kad ocijedi krumpir onda mlijeko ulije sa strane u posudu (ne preko cijelog krumpira) i vrati je na plin još minutu-dvije da se ugrije i onda zgnječi. ili naravno ugrije mlijeko u mikrovalnoj :dada

mi danas onaj miks - riža, ječam, pšenica s porilukom, piletinom i mileramom. i zelena salatica uz to!

21 sij 2014, 10:18

hvala, cure.
mlijeko i ja grijem u mikrovalki prije nego ga ulijem.
mislim da je problem u toj gnjecilici. Moram ju nabaviti. :oops:

21 sij 2014, 10:23

za danas fasirane snicle i salsa od tikvica (iz zonske kuharice) i salata (cikla)

21 sij 2014, 10:24

Dvojim između krem juhe od bundeve i krem juhe od brokule/cvjetače. Nakon toga quiche od poriluka i šampinjona (svake subote na placu kupim nešto poriluka i šampinjona i onda, kao, moram to potrošiti pa utrpam u quiche :oops: :nata ).

21 sij 2014, 10:33

Danas juha iz škrinje, mamin podvarak za mm i djecu, a za mene ostaci jučerašnjeg chillija u tortilji i zelena salata

21 sij 2014, 12:13

Špageti bolonjez u zelje salata. Trebao je biti rižoto, a onda sam shvatila da nemam riže.

21 sij 2014, 12:57

umjesto mlijeka može i kiselo vrhnje

da i dodas jos ribanog parmezana ili grana padana
Iako ja uvijek dodam i malo vrhnja i malo mlijeka jer ako stavim samo vrhnje onda hoce biti malo kiselkast.
I dodam malo muškatnog oraščića

A ovo kroz pasirku mi je ful komplicirano. Ja radim ili mikserom obicnim ako sam u guzvi ili drobilicom kao sto je gore na slici. Nikada od njega nisam napravila ljepljivu smjesu.

I mi uvijek radimo s dodacima. Najcesce s brokulom i mrkvom kao nizozemski stampot.

Kod nas danas chicken curry i riža. Salata i mesna bistra juhica.

21 sij 2014, 14:33

ja radim pire s mascarponeom nekad. e, to je odlično :nesvist

21 sij 2014, 16:09

Paštašuta, zelena salata

21 sij 2014, 22:47

thalia je napisao/la:ja radim pire s mascarponeom nekad. e, to je odlično :nesvist

a ja sa majonezom :liza
ali najcesce stavim samo maslac (malo vecu kolicinu), tako mi je bas fin, i gnjecim rucno

22 sij 2014, 04:29

mrava je napisao/la:

I ja uvjek radim sa hladnim mlijekom..Budem probala sa toplim :drink

22 sij 2014, 10:10

uf koliko razlicitih pireova :nata

za danas imamo krpice sa zeljem (soleine, bez secera ;) )
i jos imamo snicle u umaku od luka/poriluka i senfa (nesto modificiran solein recept) uz to cu vjerojatno pire ili zgance :dunno

za sutra imam rijeseno, bolonjez ;) a petak je grah varivo, iako cu mozda promijeniti u sekeli. jucer sam pripremila meso (ocistila i narezala na kockice)

22 sij 2014, 10:20

Ni meni nikad nije ljepljiv, skuham narezanog na kockice da bude mekan, odmah izgnječim, dodam sol, maslac i mlijeko, hladno da mi malo ohladi krumpir. I miješam mutilicom dok ne postane kremast.
baš ću probati s vrućim mlijekom da vidim hoće li biti razlike.

A kuhalo se svašta nešto, pire je danas. :lol

Subota- krmenatli na naglo, batat pečen u pećnici i prokulice sa lješnjacima, špekom i lukom. Taj recept mi je otkriće tj meni i mm-u, kod cura nije prošlo. :lol
Nedjelja- gusta juha od povrća, pečena patka, krumpir pečen u pećnici i zelena salata
Ponedjeljak- juha od nedjelje, faširanci, ajvar i mahune ne salatu.
Utorak- mahune čušpajz i faširanci od ponedjeljka
Danas- sekeli s pireom. S vrućim mlijekom. :p

22 sij 2014, 11:32

meni je jučer pukla tenfalica :nesvist :lol

a ontopic, pileća prsa na bijelo. onima koji nisu debeli s paštom. onima koji jesu ( :bis ) s tikvicama i zelenom salatom.
sutra ću brudet od inćuna, napokon je lovostaj gotov, a i ne puše jugo (valjda ni neće).

22 sij 2014, 11:41

kako se are ta pileća prsa na bijelo thal?

kod nas danas pohana piletina, rizibizi, cikla

22 sij 2014, 11:47

ja ispečem prsa na rezance na maslinovom, onda dodam naribane mrkvice, luka i češnjaka pa to podinstam. stavim malo crvene paprike, soli, začina, senfa i podlijem s juhom i onda se kuhaju.
na kraju zgusnem i stavim vrhnje.

s. to obožava. to mu je u top tri ručka :dada

22 sij 2014, 12:14

zvuči fino - a onda u to ubaciš i tikvice?

22 sij 2014, 12:20

ne, skuham ih sa strane ili ih popržim na tanko narezane na teflonki bez ulja. narežem ih na tanko s gulilicom da izgledaju kao široka pašta i na par sekundi ih popržim na tavi.

22 sij 2014, 12:26

ok :)

22 sij 2014, 12:37

thalia je napisao/la:ne, skuham ih sa strane ili ih popržim na tanko narezane na teflonki bez ulja. narežem ih na tanko s gulilicom da izgledaju kao široka pašta i na par sekundi ih popržim na tavi.

najvolijem ovakve tikvice :dada
dodam i malo protisnutog češnjaka na kraju :liza

mi danas ručamo varivo od leće koje je trebalo još neki dan da bude na meniju ali sam ga zamijenila nečim drugim, a ne sjećam se čime.
i kupus salata.
i mafini s višnjama i čokoladom.

22 sij 2014, 13:01

prokulice sa lješnjacima, špekom i lukom. Taj recept mi je otkriće tj meni i mm-u, kod cura nije prošlo

s coolinarike jel da :lol obecavao recept kad pise da je to jedini recept koji djeca hoce pojesti ali ni kod nas nije imao prodju.
Dapace na kraju sam i ja komentirala da steta ljesnjaka i špeka. Meni onda bolje isto tako ali na masti umjesto speka dinstati

Jao piletina na bijelo koliko ima verzija :lol Moji ju vise bas ne vole, pocela sam ocito djelovati na njih po pitanju kerefeka :lol pa tako sutra imamo novo otkrice a to je piletina ili svinjetina u umaku od vina, meda i aceta balsamica (nesto kao slatko kiseli ali u svakom slucaju puno brze gotov).

22 sij 2014, 13:42

jucer sam *eb*la adorabli sve po spisku dok sam 20 min mijesala besamel :lol
dakle, lazanje za rucak danas.
Tema je zaključana