O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Odgovori

Re: Uskrs 2014

16 tra 2014, 18:47

mm je pojeo jednu cijelu. ostala je ova sa slike
radim u nedjelju ujutro za pravo. da bude friška za ručak

17 tra 2014, 09:30

Aiiii Neve, prejaka je!

17 tra 2014, 14:40

Ne pečem pincu nije mi fina, ali obavezno radim kuglof jer u njegovu sredinu idu pisanice. ;)
Kod nas je klasika šunkica, francuska, sir i vrhnje ali se ja onda igram pa u dio dodam bijeli luk, u dio mladi luk, a jako mi je fino i dekorativno sir sa naribanom ciklom i hrenom, i jaja punjena. Danas sam vidjela kod Mirci na blogu kubanska jaja a kako je sinak tražio nešto meksičko ovu ću mu prodat pod to. ;)
Kolače još nisam smislila ali mora biti nešto sa sirom, nešto sa kokosom, nešto sa puno čokolade i nešto s lješnjacma. :lol

17 tra 2014, 14:45

Moj prvi prilog Uskrsnom meniju su domaći rezanci s jajima koje ću podijeliti na 3 dijela: mami, svekrvi i sebi :joy

17 tra 2014, 15:11

pala je odluka; cheescake s jagodama, švarcvaldica za one koji ne vole cheescake :mrgreen
spremam se napraviti pincu. :znoj ali samo spremam.... :lol odoh tražiti recept.

17 tra 2014, 20:03

sinoc smo probali sirnice sa onog linka, tesko su se dizale dok smo ih premazivali, ali na kraju su se u pecnici digle kako triba i bas su ispale ukusne :)

17 tra 2014, 20:27

Sunka, jaja, hren, kulenova seka, mladi luk za dorucak.
Janjetina za rucak.
Mama ce peci madjaricu, breskvice i julka pitu i donijeti mi.
Ja cu raditi roladu od jagoda i brownie tortu.
Pinca se u mom šoru ne pece.

18 tra 2014, 22:11

nevenera je napisao/la:ja radim pincu tj sirinicu iz pekača. našla recept
sad se mijesi i što već u pekaču pa ćemo oblikovati lopte i onda 2h mirovanje pa pečenje.
baš me zanima kako će biti

Neve jel može recept za tvoju pincu iz pekača? Fala

19 tra 2014, 12:51

Moram da prijavim da sam napravila pincu po Soleinom receptu sa bloga. Nikad do sad nisam napravila tako mekano i mirisno pecivo! Pravila sam jednu veliku od cijelog tijesta i dodala sam grožđice. Morala sam u tepsiju da dodam i rub od papira da bih povećala visinu da mi ne prelije :lol
Znači divna je, divna. Hvala Solea na receptu! :kiss

Tijesto sam zamijesila juče popodne, dva puta ga pustila da nadođe pa premijesila i onda ga ostavila da prenoći u frižideru. Jutros sam ga prvo pustila da se aklimatizuje, pa sam ga onda prebacila u tepsiju i ostavila još 2 sata sa 3 premazivanja jajetom (malo požurila proceduru, ali je brzo narastalo). Uglavnom, prezadovoljna sam.

EDIT: stavljam sliku
slika
Zadnja izmjena: pulse; 19 tra 2014, 15:33; ukupno mijenjano 1 put/a.

19 tra 2014, 13:04

Ovaj gore link je moj recept za pincu koji vec godinama radim i koji svi obozavaju. Recepti za tijesto su svi vise manje slični i nema tu neke mudrolije, no fora je u ovom premazivanju i dugotrajnom dizanju da bi se dobila meka, prozračna pinca sa vidljivim onim karakterističnim malim rupicama u tijestu (ne smije niti kompaktno) i onom finom mirisnom koricom. A i sol je važna :).

19 tra 2014, 14:51

Moje. Jos orahnjace s istim tijestom. I jaja.
slika

slika

Presjek, kad ih nacmemo.

19 tra 2014, 17:21

Moje (mircine) pince se upravo dizu:).

Liv :le

19 tra 2014, 19:16

jel se ove mircine pince peku sve tri zajedno ili jedna po jedna? ne znam koliko ce jo narasti u pecenju. Ako netko zna, molim odgovor jer moram staviti peci napokon :mrgreen

19 tra 2014, 19:25

Sve tri zajedno. Stavi u veliki protvan od pećnice. Mozda ce se malo priljubiti jedna uz drugu, al to zapravo ne smeta.

19 tra 2014, 19:30

hvala mirci! upravo se grije pecnica.
Još sam pravila i tortu od lješnjaka i naranče, s natjecateljskog topica i to je to o mene za ovaj Uskrs.

19 tra 2014, 20:10

i ja preporučam mirčin recept :up, danas sam ih prvi put napravila (moje prve sirnice ikad :oops:) i odlično su ispale. a pitala sam se isto što i masha, pa sam za svaki slučaj podijelila tijesto na 4 umjesto na 3 dijela i pekla dvije po dvije.

19 tra 2014, 20:14

Ispale su odlicno, mirci, jos jednom hvala na receptu :).

19 tra 2014, 20:44

Odlične su mi ispale! :joy hvala mirci!

20 tra 2014, 08:42

Mi idemo danas kod svekra i svekrve na ručak, a sutra kod mojih. Na jelovniku: naša domaća slavonska šunka, kuhana slanina, kulenova seka, jaja, mladi luk, hren. Kod mojih sutra i juha i janjetina s krumpirima. Od kolača: ruske kape i šarene oblatne (moje), vanil krancle (svekrvine), monte i krempita (mamino), i još će biti nekih kolača koje donesu dvije šogorice.

Svima sretan Uskrs! :proljece

20 tra 2014, 14:10

Moje (Mircine) su se dizale kao lude, preljevalo se preko tepsije i naravski ispale prefine :gladan
Edit: ja sam stavila 4 cijelih jaja jer nemam pojma kaj bi radila s 6 zumanjaka

20 tra 2014, 20:02

Otvorila sam album na fejsu sa vašim fotkama pince pa ako je mozda jos netko fotkao rado bih objavila :)

20 tra 2014, 22:28

Napravila sam Mircine pince (Mirci, i slikala ih, stavicu na fb :) ). Mraaaaak, ali totalni! Pukose jutros sve tri pince u sekundi. Doslo mi je da familiji kazem "halo ba ljudi, disite" :lol.

Jedino sam se izradila sto sam kasno pocela (negdje oko sest), jer sam previdjela cinjenicu da se tijesto nadize oko 7 sati, pa sam do 2 ujutro buljila u tv :lol . Al' bogami je vrijedilo!

I da, pinca je u stvari panettone/pandoro?

21 tra 2014, 06:13

Ne dize se 7 sati, od kuda to? Dize se germa (10 min), te 2 sata tijesto kjeg 3 puta premazes, a izmedju premazivanja se ono dize 1 sat. Nakon zadnjeg premazivanja ide u pecnicu. Meni je ispalo divovska pinca, ne znam kako se tako jako dignulo tijesto. Ali je finoooo. Ne znam ni kada ce se pojesti pored tolike klope :ajme

21 tra 2014, 07:44

Evo jos malo slika presjeka. Orahnjaca radjena s istim tijestom od pogaca.

slika

21 tra 2014, 09:24

Ja sam skontala da se prvo tijesto dize 3-4 sata, onda premazem pa cekam sat, pa opet premazem, pa sat, pa opet premazem pa sat I onda finalno premazivanje I u rernu.
Odgovori