O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
16 tra 2014, 18:47
mm je pojeo jednu cijelu. ostala je ova sa slike
radim u nedjelju ujutro za pravo. da bude friška za ručak
17 tra 2014, 09:30
Aiiii Neve, prejaka je!
17 tra 2014, 14:40
Ne pečem pincu nije mi fina, ali obavezno radim kuglof jer u njegovu sredinu idu pisanice.

Kod nas je klasika šunkica, francuska, sir i vrhnje ali se ja onda igram pa u dio dodam bijeli luk, u dio mladi luk, a jako mi je fino i dekorativno sir sa naribanom ciklom i hrenom, i jaja punjena. Danas sam vidjela kod Mirci na blogu
kubanska jaja a kako je sinak tražio nešto meksičko ovu ću mu prodat pod to.

Kolače još nisam smislila ali mora biti nešto sa sirom, nešto sa kokosom, nešto sa puno čokolade i nešto s lješnjacma.
17 tra 2014, 14:45
Moj prvi prilog Uskrsnom meniju su domaći rezanci s jajima koje ću podijeliti na 3 dijela: mami, svekrvi i sebi
17 tra 2014, 15:11
pala je odluka; cheescake s jagodama, švarcvaldica za one koji ne vole cheescake
spremam se napraviti pincu.

ali samo spremam....

odoh tražiti recept.
17 tra 2014, 20:03
sinoc smo probali sirnice sa onog linka, tesko su se dizale dok smo ih premazivali, ali na kraju su se u pecnici digle kako triba i bas su ispale ukusne
17 tra 2014, 20:27
Sunka, jaja, hren, kulenova seka, mladi luk za dorucak.
Janjetina za rucak.
Mama ce peci madjaricu, breskvice i julka pitu i donijeti mi.
Ja cu raditi roladu od jagoda i brownie tortu.
Pinca se u mom šoru ne pece.
18 tra 2014, 22:11
nevenera je napisao/la:ja radim pincu tj sirinicu iz pekača. našla recept
sad se mijesi i što već u pekaču pa ćemo oblikovati lopte i onda 2h mirovanje pa pečenje.
baš me zanima kako će biti
Neve jel može recept za tvoju pincu iz pekača? Fala
19 tra 2014, 12:51
Moram da prijavim da sam napravila pincu po Soleinom receptu sa bloga. Nikad do sad nisam napravila tako mekano i mirisno pecivo! Pravila sam jednu veliku od cijelog tijesta i dodala sam grožđice. Morala sam u tepsiju da dodam i rub od papira da bih povećala visinu da mi ne prelije
Znači divna je, divna. Hvala Solea na receptu!

Tijesto sam zamijesila juče popodne, dva puta ga pustila da nadođe pa premijesila i onda ga ostavila da prenoći u frižideru. Jutros sam ga prvo pustila da se aklimatizuje, pa sam ga onda prebacila u tepsiju i ostavila još 2 sata sa 3 premazivanja jajetom (malo požurila proceduru, ali je brzo narastalo). Uglavnom, prezadovoljna sam.
EDIT: stavljam sliku
Zadnja izmjena:
pulse; 19 tra 2014, 15:33; ukupno mijenjano 1 put/a.
19 tra 2014, 13:04
Ovaj gore link je moj recept za pincu koji vec godinama radim i koji svi obozavaju. Recepti za tijesto su svi vise manje slični i nema tu neke mudrolije, no fora je u ovom premazivanju i dugotrajnom dizanju da bi se dobila meka, prozračna pinca sa vidljivim onim karakterističnim malim rupicama u tijestu (ne smije niti kompaktno) i onom finom mirisnom koricom. A i sol je važna

.
19 tra 2014, 14:51
Moje. Jos orahnjace s istim tijestom. I jaja.

Presjek, kad ih nacmemo.
19 tra 2014, 17:21
Moje (mircine) pince se upravo dizu:).
Liv
19 tra 2014, 19:16
jel se ove mircine pince peku sve tri zajedno ili jedna po jedna? ne znam koliko ce jo narasti u pecenju. Ako netko zna, molim odgovor jer moram staviti peci napokon
19 tra 2014, 19:25
Sve tri zajedno. Stavi u veliki protvan od pećnice. Mozda ce se malo priljubiti jedna uz drugu, al to zapravo ne smeta.
19 tra 2014, 19:30
hvala mirci! upravo se grije pecnica.
Još sam pravila i tortu od lješnjaka i naranče, s natjecateljskog topica i to je to o mene za ovaj Uskrs.
19 tra 2014, 20:10
i ja preporučam mirčin recept

, danas sam ih prvi put napravila (moje prve sirnice ikad

) i odlično su ispale. a pitala sam se isto što i masha, pa sam za svaki slučaj podijelila tijesto na 4 umjesto na 3 dijela i pekla dvije po dvije.
19 tra 2014, 20:14
Ispale su odlicno, mirci, jos jednom hvala na receptu

.
19 tra 2014, 20:44
Odlične su mi ispale!

hvala mirci!
20 tra 2014, 08:42
Mi idemo danas kod svekra i svekrve na ručak, a sutra kod mojih. Na jelovniku: naša domaća slavonska šunka, kuhana slanina, kulenova seka, jaja, mladi luk, hren. Kod mojih sutra i juha i janjetina s krumpirima. Od kolača: ruske kape i šarene oblatne (moje), vanil krancle (svekrvine), monte i krempita (mamino), i još će biti nekih kolača koje donesu dvije šogorice.
Svima sretan Uskrs!
20 tra 2014, 14:10
Moje (Mircine) su se dizale kao lude, preljevalo se preko tepsije i naravski ispale prefine

Edit: ja sam stavila 4 cijelih jaja jer nemam pojma kaj bi radila s 6 zumanjaka
20 tra 2014, 20:02
Otvorila sam album na fejsu sa vašim fotkama pince pa ako je mozda jos netko fotkao rado bih objavila
20 tra 2014, 22:28
Napravila sam Mircine pince (Mirci, i slikala ih, stavicu na fb

). Mraaaaak, ali totalni! Pukose jutros sve tri pince u sekundi. Doslo mi je da familiji kazem "halo ba ljudi, disite"

.
Jedino sam se izradila sto sam kasno pocela (negdje oko sest), jer sam previdjela cinjenicu da se tijesto nadize oko 7 sati, pa sam do 2 ujutro buljila u tv

. Al' bogami je vrijedilo!
I da, pinca je u stvari panettone/pandoro?
21 tra 2014, 06:13
Ne dize se 7 sati, od kuda to? Dize se germa (10 min), te 2 sata tijesto kjeg 3 puta premazes, a izmedju premazivanja se ono dize 1 sat. Nakon zadnjeg premazivanja ide u pecnicu. Meni je ispalo divovska pinca, ne znam kako se tako jako dignulo tijesto. Ali je finoooo. Ne znam ni kada ce se pojesti pored tolike klope
21 tra 2014, 07:44
Evo jos malo slika presjeka. Orahnjaca radjena s istim tijestom od pogaca.
21 tra 2014, 09:24
Ja sam skontala da se prvo tijesto dize 3-4 sata, onda premazem pa cekam sat, pa opet premazem, pa sat, pa opet premazem pa sat I onda finalno premazivanje I u rernu.