O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
03 sij 2015, 22:15
Mi smo danas pekli but, ali ne u rerni nego na plinu u velikoj Zepter zdjeli, odnosno onom loncu tipa ovala. Moja mama tako peče i drugo pečenje, čak i tipa patku!
Dan ranije smo butić posolili navečer, zarezali kožicu i drugi dan se na jako ugrijanu posudu s malo masnoće, prvo stavi odojak na strani s kožicom da se zapeče i to sa svih strana, onda se plin smanji i poklopi lonac i tak se peče do kraja. uz to stavimo koji komad luka i paprike u komadu, češnjaka i sl. Ništa ne miriši onako po svinjetini jer češnjak i paprika to pokriju i prefino miriši dok se peče!
Kad je gotovo meso se izvadi jer mora malo odstajat prije rezanja, a krumpire se kratko prokuha i uvali u sok od tog pečenja i u tome se zapeku do kraja.
klopa je bila prefina, krumpir se topio u ustima, a većinom je bio kuhan pa samo uvaljan u taj sok jer smo žurili s ručkom!
04 sij 2015, 20:06
Bubidea je napisao/la:oooooAA

ubila si i odojka i krumpir
ma jok bubi, drzim se tradicije, nedobog ovim mojim nesto promijeniti, mam se zale da nije joulu