O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Tema je zaključana

Re: Kuhamo u siječnju

08 sij 2015, 09:06

kelj s kobasicom

08 sij 2015, 09:23

jucer marinirano bijelo pileće meso na naglo, pire od krumpira i brokule i miješana salata.
Danas dimljena kuhana rebrica, kuhano kiselo zelje i restani krumpir.

08 sij 2015, 09:36

i kod nas danas kiseli krumpir s dimljenim rebrima. samo ja rebra prvo skuham a onda još u tavi kratko zapečem :liza
bit će i krumpir uz to, restani ili pire.

08 sij 2015, 10:22

ostalo graha od jučer :nokti

08 sij 2015, 14:34

Jučer - njoki u umaku od špinata, zelena salata s rikulom i rajčicom.

Danas će biti povrtna juha, pohano meso, krumpiri iz pećnice i salata s rikulom. Za desert banana muffini.

08 sij 2015, 14:42

Danas pivski gulas by Solea i njoki.
Jucer cure narucile iz meksickog.
Prekjucer mahune sa vrhnjem i koprom.

08 sij 2015, 15:10

varivo od mješanih grahorica s mrkvom i ječmom

08 sij 2015, 15:28

Kod nas danas riblja juha (s rižom i komadićima mola), frigana grdobina i brokula za prilog... nastavljamo lagano...

08 sij 2015, 15:43

kod nas rižoto!

sutra riba!

08 sij 2015, 16:07

Pire, špinat i jaja na oko

08 sij 2015, 16:45

Grah i lovačka salata

08 sij 2015, 22:19

Kod nas danas gulaš.
Za sutra ćemo najvjerovatnije riblju juhicu i lešo ribu.

09 sij 2015, 09:39

sandram je napisao/la:Danas pivski gulas by Solea i njoki.

ovo ću ja danas ;) :liza

a sutra ću onaj fini složenac od piletine i krumpira, već danima mislim na njega :lol

09 sij 2015, 10:13

Nakon mamine i svekrvine spize, moram i ja natrag ukuhinju.
Danas juha od topinambura i rizoto sa puretinom, graskom i kukuruzom, za veceru ce bit quiche sa povrcem i salata od cikle.
Sutra planiram neku bistru juhu, potato wedges a mm ce bacit neke odreske na rostilj. Inamo kiseli kupus, domaci, to je salata. Nedelja je otvorena, trebala bih neku ribu smisliti.

09 sij 2015, 14:38

leća i burek od sira

09 sij 2015, 16:24

sandram je napisao/la:Sireno, meni od ovih tvojih tortilja sada sline cure. Daj recept i punjenja i umaka tamo na sto danas kuhamo, pliz.

Sandram, evo:

Umak od jogurta:
U jogurt sitno nasjeckati češnjak (barem 2 češnja, a može i više), puno peršina te dodati sol i papar.

Umak od ljutih papričica (svježa salsa):
rajčici izvaditi sjemenke te meso sitno nasjeckati na kockice, dodati isto tako sitno nasjeckanu ljutu papričicu, luk (ne previše luka) i malo češnjaka te peršina. Začiniti solju, paprom, maslinovim uljem i limunovim sokom.

Punjenje za tortilje:
Luk režem na listiće, papriku (volim kad imam i crvene i zelene) na krupne trakice ili kockice, meso na trakice.
Prvo popržim meso i izvadim sa strane, a isto tako i luk s paprikom. Zatim na malo ulja zamirišim češnjak (malo, jedan režanj jer ga ima dosta u umacima), dodam ocijeđeni kuhani grah (volim kad je dio crvenog, a dio šarenog graha) i kukuruz, malo mljevene crvene paprike, sol i papar. Kad se dovoljno zagrijalo, ubacim meso, luk i papriku pa kratko prokuham da sve bude vruće. Dodati sol, papar, vegetu, svježi peršin ili još kakve začine po želji.

Na tortilju stavim vrućeg punjenja, ljute svježe salse, ribani sir, zelenu salatu narezanu na trakice i po njoj prelijem umak od jogurta.

09 sij 2015, 17:17

Danas nisam stigla kuhati pa je mm kupio pečeno pile i mlince, uz to je bila cikla

10 sij 2015, 14:47

rižot od plodova mora (s integralnom rižom)
kolač od petit keksa i čok.pudinga prema želji najmlađeg člana

10 sij 2015, 14:55

Kod nas danas teletina s bižima (graškom) i rižom.
Prije toga juneća juhica...
Usput da nadodam i budem fer - ja vas rado pratim iako meni češće skuha sveki nego ja :lol

10 sij 2015, 16:15

Danas domaća krem-juha od brokule, poriluka i krumpira, domaća pizza.

Sutra će biti goveđa juha, pečeni picek, krumpir i prokulice, salata i kremšnite.

10 sij 2015, 16:22

Domaća pizza

10 sij 2015, 16:42

govedja juha i wok piletina s rizom i povrcem

10 sij 2015, 21:34

jučr sam kuhala tjesteninu s brokulom, cherry rajčicama i sjemenkama sezama i suncokreta, neka improvizacija. :nata
danas smo nepralnirano ostali van grada pa smo ručali pizzu. vani

sutra teletina s rižom i šampinjonima. salata. valjda i muffini.

10 sij 2015, 21:36

danas carbonara, mm kuhao :liza

10 sij 2015, 22:03

Grašina i štrudl od jabuka.

10 sij 2015, 22:08

Pileća juhica, pire krumpir, pržena vratina, cikla. Kuhali mm i ja zajedno.
Za desert je ćerce jučer napravila puding i zalila na petit beurre kekse, tak da smo i kolač imali :liza

11 sij 2015, 08:40

Kod nas jučer pire, prisiljeno zelje (uh, baš mi ružan taj izraz) i pohrani patlidzani. Za njih uvijek kažem da je pohano meso i prodje! Inače mesa mi je navrh glave pa mi patlidjani dodju kao dobra zamjena.
Danas batak i zabatak s rižom iz pećnice, juha i zelena salata, desert ni slučajno!
Sutra pocinjem raditi pa kuham i za sutra, nekakav gulaš sa širokim rezancima.

11 sij 2015, 10:33

planiram juhu od povrća i piletina u bijelom s njokima

11 sij 2015, 10:48

Hvala Sireno, isprobat cu obavezno :liza

Prekjucer juneca juha (domaca) i knedle sa sljivama (Lidl).
Jucer varivo od piletine i graska.
Danas juha, Solein slozenac od piletine (dobro si me sjetila, Sole :) ), zelena salata i za desert krempita.
edit, djeca hoce pohanu piletinu i rizi bizi. Slozenac onda ipak neki drugi put.

11 sij 2015, 13:16

Pileća juha s griz noklicama, pohana piletina, pire, cikla, savijača s višnjama :liza
Tema je zaključana