O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
30 pro 2015, 19:28
Ja sam kupila gotove vakumirane rozen kore da napravim kolac sa kremom od limuna (mi ga zovemo bijela pita). Krema je inace predivna i bas ima intenzivan ukus limuna. Na kraju nisam bila zadovoljna jer su mi te kore nekako potpuno "preuzele" kremu, odnosno kolac nema ukus kreme nego ukus kora, a citrusni stih zbog kojeg i volim taj kolac mi se potpuno izgubio. Fizicki je ispalo super, odlicno se reze itd, ali ukus je totalni fijasko. Pretpostavljam da bi i sa cokoladnim filom postojao slican problem. Tako da cu ubuduce radije ipak uloziti dodatni trud da ispecem sama kore.
31 pro 2015, 21:04
Ja bila danas u intersparu, pa ima posebne za rozen, posebne za medenu i posebn za madjaricu!!! Ove se bas zovu rozen, medene a ove za madjaricu sweet nesto al nacrtana madjarica i piše da su za nju!
31 pro 2015, 21:24
Dobra oinfo sapto!!! Jos da imam interspar! Bum mami prenjela da si kupi
01 sij 2016, 01:34
Mi nit interspara, nit beze kora
05 sij 2016, 08:35
ima u Kauflandu i u plodinama
05 sij 2016, 09:43
Meni je baš ta roza glazura daje poseban šmek Rozen torti, ali ne stavljam u nju aromu jagoda/malina, nego malo propasiranog domaćeg džema od malina ili malo malina prokuham da se zgusnu pa propasiram.
06 sij 2016, 01:29
MM mi je napravio mađaricu danas

a nisam se ni previše žalila