O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Tema je zaključana

Re: Što ćemo danas kuhati?

08 pro 2011, 14:21

danas:

supa sa povrcem od pilece koljenice
pohovana riba mol
basmati riza
krompir salata
punjene masline

palacinci nutella i domaci dzem od sipurka

08 pro 2011, 14:26

juha od brokule
pureće šnicle
umak od mješanih gljiva
knedle od kruha

08 pro 2011, 15:29

Zabatci sa rizom i povrcem. + salata

Giami kako radis knedle od kruha?

08 pro 2011, 15:54

Nisam giami, :mrgreen al ja svoje radim sa žemljama od dan ranije. Znači pecivo narežem na kockice i popržim na masti(tu baš mora ići mast i maltene ju samo tu koristim, bez nje mi ti knedli nisu tak fini). Zatim se zalije s mlijekom ,doda jaje, preprženi luk i kosani peršin te sol. Oblikuju se knedli kuhaju u slanoj vodi cc 15-20 min.
Točne mjere ne znam napamet ,mogu ti napisati sutra ak trebaš.

Inače vidim da vas dosta ne zna šta s bobom, nama je jako jako ukusan zapečen.
Dinstam puno povrća ,kakvog volite i imate,obavezno je dosta luka ,poriluk ,paprika, ostalo po izboru, ja stavim svega i svačega u to dodam i paradajz sosa te još malo podinstam sa oguljenim bobom kojeg prije prokuham tek toliko da se da guliti.
Prebacim u keramičku posudu posipam sirom i zapečem u pećnici. Jako je fino samo ovak pa uz zelenu salatu ili se k povrću u dinstanju može dodati domaćih kobasica narezanih na kolutiće ili špek. I tak je preukusno i nekak punije. :lol
Editiram ide i ljuta papričica unutra fino, ko voli. Ja zbog djece radim bez pola, a u pola MM-u stavim malo.

08 pro 2011, 17:01

Rizoto s tikvicama i bobom ispao odlicno :)

08 pro 2011, 18:21

Mm je i danas kuhao: juha, pečeni komad odojka, cikla

08 pro 2011, 18:42

Stefanova_mama je napisao/la:Giami kako radis knedle od kruha?

namočim stari kruh (mekani dio, koricu od kruha osušim i meljem za prezle) sa mlijekom, ubacim jaje, na kockice narezani špek, puno sitno sjeckanog peršina i malo češnjaka (tek toliko za aromu), sol, sve dobro promješam i ako treba dodam krušnih mrvica, oblikujem kuglice i dio kuham u slanoj vodi 15-tak minuta, ostatak kuglica smrznem.

08 pro 2011, 18:59

meni se te kuglice uvijek raspadnu, u cemu je caka?
koliko jaja ide na npr. 1/2 kg kruha?
ja ih radim s mokrim rukama
drze se dok ne pocnu kipiti, onda se lagano raspadaju
treba li mozda vise mlijeka? jel vam knedla bas bas kompaktna, nista se odvaja, zabetonirana je, prije nego li je ubacite u vodu?

08 pro 2011, 19:10

a gle caka je u jajetu koje zapravo povezuje kruh.
ne smije ti biti gnjecavo, znači ako dodaš malo više mlijeka onda ti se tek budu raspadale, dodaj dva jaja pa ako je jako gnjecavo dodaj krušnih mrvica dok ne bude dovoljno čvrsto da oblikuješ kuglice. slobodno ih stisni što više i ostavi par minuta prije nego ih spustiš u vodu.
probaj ovo sa zamrzavanjem, onda samo u vodu ubaciš smrznutu kuglicu i ništa ti se ne raspadne ;)

08 pro 2011, 22:34

tnx, giami :kiss
obozavam te knedlicke, ali nikada, nikada mi nisu uspjele, pa sam odustala, privremeno.

da, moje su bile gnjecave, da se kao bolje povezu, tak mi je bilo u glavi...izgleda da je tu bila greska

ali ipak cu ja njih smrznuti, za prvi novi pokusaj, za svaki slucaj

08 pro 2011, 23:01

Bubi ako ti opet ne uspiju (a nadam se da hoće), onda cijelu kuglu oblikuj u valjak, zamotaj u krpu, krajeve krpe zaveži (kao bombon) i skuhaj u slanoj vodi, kasnije nareži na ploškice ;)

08 pro 2011, 23:06

giami je napisao/la:Bubi ako ti opet ne uspiju (a nadam se da hoće), onda cijelu kuglu oblikuj u valjak, zamotaj u krpu, krajeve krpe zaveži (kao bombon) i skuhaj u slanoj vodi, kasnije nareži na ploškice ;)

to znam, tak je moja baka znala kuhati :5

ali ja bih bas knedle, nekak su mi ljepse i socnije

08 pro 2011, 23:17

Pita od krompira, jedna od tkvica i jedna sirnica, supica od povrca, rukola, kisela cvekla, kolac od jabuka.

08 pro 2011, 23:25

u, obožavam te knedle.
a ovako u krpi kuham krumpirovo tijesto, e to nisam pravila sto godina, baš bih uskoro mogla.

mmm, krumpiruša :)

danas kod nas tzv vrtićko varivo. varivo od pilećih prsa s noklicama i puno povrća (luk, mrkva, peršin, grašak, karfiol, brokula, krumpir, kupus).

08 pro 2011, 23:56

a sto je sad krumpirovo tijesto?

jel mislis na tijesto za njoke?

09 pro 2011, 00:09

da. razvaljam ga, pospem prženim prezlama, zarolam i kuham. mljac.

09 pro 2011, 06:47

Hvala cure! :)

09 pro 2011, 09:35

Mi danas fažol s kobasicama...mljac :gladan
Zadnja izmjena: Bellina; 09 pro 2011, 12:20; ukupno mijenjano 1 put/a.

09 pro 2011, 09:46

Bubidea je napisao/la:
giami je napisao/la:Bubi ako ti opet ne uspiju (a nadam se da hoće), onda cijelu kuglu oblikuj u valjak, zamotaj u krpu, krajeve krpe zaveži (kao bombon) i skuhaj u slanoj vodi, kasnije nareži na ploškice ;)

to znam, tak je moja baka znala kuhati :5

ali ja bih bas knedle, nekak su mi ljepse i socnije

Ako ne pržiš kruh prije nego radiš knedle, onda u smjesu koja ti je pregnjecava možeš dodati i brašna, tak ja radim kad nemam prezla. Ako pržim kruh onda obavezno u pregnjecavu smjesu prezle i takve knedle kuham puno kraće.

mm jučer po prvi put radio vegetarijansku pizzu. Tijesto mu je bilo malo predebelo i sve skupa malo premalo slano, ali na sveopće iznenađenje nas mesojeda, sasvim pristojan ručak.

09 pro 2011, 09:47

sarma

09 pro 2011, 09:48

helenica je napisao/la:sarma

mm jučer pospremio "višak" u škrinju. Kod mene ne prolazi ona "Sarma je najbolja kad se 7 puta podgrije" :lol

09 pro 2011, 10:17

Jučer juha od povrća ,spiralice, piletina na saft i kisele paprike.
Danas juha od jučer ,krumpir salata i pržene girice.

09 pro 2011, 10:29

beammama je napisao/la:
helenica je napisao/la:sarma

mm jučer pospremio "višak" u škrinju. Kod mene ne prolazi ona "Sarma je najbolja kad se 7 puta podgrije" :lol

tako ću i ja napravit šta ostane jer ću dosta skuhat a sutra neću imat vremena pošto u nedjelju slavimo rođendan

09 pro 2011, 11:11

gulaš s njokima i krumpirom

09 pro 2011, 11:25

Domaći burek s mesom, možda 2-3 jufke s krumpirima

10 pro 2011, 09:43

Danas imamo goste: prženi odresci šarana, krumpir salata, salata od mahuna, zelena salata, baklava

10 pro 2011, 10:12

Idemo u restoran :mrgreen

10 pro 2011, 12:03

sarma od jučer :sajko

10 pro 2011, 15:11

Danas krumpir tijesto, pecena slanina za nas cure i pecena kobasica za mm-a. Sve domace :) Jogurt pita.
Sutra juha s puno povrca i noklicama, pureci zabatak s mlincima i kopar sos. Apple pie.

10 pro 2011, 19:44

Pileći saft
pemske knedle
cikla salata
kiflice sa sezamom
Tema je zaključana