O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Tema je zaključana

Re: Danas kuhamo...

07 tra 2013, 11:11

cufte i pire krumpir

07 tra 2013, 15:37

musaka

07 tra 2013, 15:52

Krompirusa i pita sa tikvicama, jedna malecka sa jabukama i cimetom :) Krem corba od povrca.

08 tra 2013, 06:41

U subotu smo za ručak imali juhu, rižu s umakom od šampinjona u bijelom vinu s malo piletine, zelenu salatu s rikulom.

Nedjelja - juha, pire od krumpira i cvjetače, pohane pileće i svinjske šnicle, sos od kopra, zelena salata s rikulom i domaća pečena paprika. Za desert prevrnuti kolač od jabuka.

Danas - mahune-varivo s malo mesa i puuuno kopra.

08 tra 2013, 08:26

Slatki kupus

08 tra 2013, 13:57

danas mm i ja kelj varivo, djeca spagete s bolonjez okruglicama :lol umjesto safta s mljevenim mesom, napravili smo nesto izmedju cufti i safta, moja je cura vec rucala, kaze da je jako fino

08 tra 2013, 14:26

Pureće šnicle s porilukom, buča i luk na grilu i neka salata. Vjerojatno matovilac ili rikula, šta ću već naći.

09 tra 2013, 10:13

sv.file u umaku+riza

09 tra 2013, 11:15

danas ne kuham :bis
mama :luv donijela krem juhu i grasak, a ja cu samo uz to frknuti iz friza fasirance koje sam spremila ovog vikenda i brzinski narezati svj. kupus za salatu :)

09 tra 2013, 13:24

Subota: musaka
Nedjelja: što se ulovilo :mrgreen
Jučer: salata s paštom, tunjevinom i kukuruzom za ručak (bio je leteći), a za večeru pileća prsa na naglo, pečeni mladi krumpir i salata od fažola, paprika roga i koromača.
Danas: juha, lešo junetina i lešo povrće

09 tra 2013, 17:22

Mm je ispekao pile, uz to juha i kisela paprika

09 tra 2013, 17:39

Sutra ćufte u umaku od paradajza (ćufte tkđ iz friza ;) i samo umak zakuham) i opet brzinski salata od svj. kupusa. Uz to djeci mašnice, za mm pire krumpir.
U četvrtak će biti juha s griz knedlama i dosta povrća, a za ranu večeru planiram kruh sa češnjakom i sirom ( ovako nešto ).
U petak grah.
U subotu slatki kupus.
U nedjelju ćemo mojoj mami na ručak :)

10 tra 2013, 08:53

varivo od mahuna, krumpira i kockica svinjetine

10 tra 2013, 08:59

ostalo mesa i rize od jucer, a skuhala sam i poriluk pa tko voli..... a skuhala sam i strukle za slucaj da bas nista od ponudjenog nije po volji :liza

10 tra 2013, 10:08

JUčer jaja s lukom i zeleni paradajzi na salatu.
Danas domaća pizza.
Sutra bude neki čušpajz, vjerojatno ričet.

11 tra 2013, 09:51

od ostataka rolsunke napravila super carbonaru ;) a ostalo je i variva od poriluka od jucer.

11 tra 2013, 09:55

Neću čušpajz, imala puno povrća doma pa da iskoristim narezala sve to, dodala malo krumpira i s pilećim bocama i karabatkima stavila u peku. :liza
Povrća će ostati i za sutra pa samo ispečem lungiće na naglo, već se mariniraju. :proljece

11 tra 2013, 10:57

, već se mariniraju

U? :conf

11 tra 2013, 12:25

Izrežem ih na kolutove dva prsta debele, (znači režem okomito ,jedan lungić na cc 6 odrezaka) posolim, popaprim, premažem senfom, polijem masl. uljem i posipam kaparima. Tak stoje 2-3 dana u frižideru pokopljeni u zdjeli i onda samo bacim na vruću tavu, par min. sa svake strane. Stvarno su izvrsni. Uz to obično skuham brokulu ili mrkvu i matovilac ili rikolu na salatu. :klopa
Za nas 4 su 2 lungića da se onak fino obilno najedemo. :zub

11 tra 2013, 13:53

Isuse, ja ovo nikad nisam radila teutonija :shock moram, moram probat :kino

11 tra 2013, 13:57

Probaj, mekani su i tope se u ustima. :liza
Lungić samo tak radim. :lol

12 tra 2013, 09:56

hvala teutonija, zvuci primamljivo, morat cu i ja probat.

ja sam jutros ustala u 5 :lebdi (sama od sebe), napravila pureci saft (i moje kockice pureceg filea se marinirale u senfu, ulju, sol/papar, ruzmarin, cesnjak) sad stavila malo vina i malo vrhnja za kuhanje. ogulila sam krumpir i narezala na kockice za pire, a imam i skuhanih spageta. oprala sam zelenu salatu, jagode i skuhala kompot od jabuka.

i jos slozila dorucak, svakom malo jagoda + sendvic + caj

12 tra 2013, 15:17

Riza i cuftice!salata od domace kuhane cikle

12 tra 2013, 15:34

Jučer smo jeli ostatak variva od mahuna za ručak, za večeru naručili slavonsku pizzu

Danas smo mi cure jele krumpir salatu i sardine u konzervi, a dečki su si pekli jaja, za desert je voćna salata

12 tra 2013, 16:27

Riza i cuftice!salata od domace kuhane cikle
Tema je zaključana