O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Tema je zaključana

Re: Danas kuhamo...

26 vel 2014, 12:42

cor ajde podijeli s nama taj recept :)

26 vel 2014, 12:44

Domaća pizza

26 vel 2014, 12:50

rado :)
dakle na maslinovom ulju popržim povrće, prvo luk, češnjak pa dodajem što imam, mrkvu obavezno, pa nešto zeleno (danas brokulu, tikvicu), pa crvenu papriku (ne mislim na začin), ubacim konzervu graha, slanutak sam imala skuhan, začinim sa čilijem (obilato), dodam i malo meksičkog začina za tortilje, soli, papra, pelata...može svašta unutra, nekad dodam i kukuruza
istresem sve u vatrostalnu posudu, pospem žlicom mrvica i naribam sira
frk u pećnicu
njami

26 vel 2014, 13:06

super zvuči, hvala ti :)

26 vel 2014, 13:08

mi kelj čušpajz i faširance :yess
blast to the past :lol

26 vel 2014, 13:27

Bistra juha od junetine, riža sa mrkvom i keljom pupčarom.

26 vel 2014, 15:39

Adorabla je napisao/la:ja sam mislila da sada više nije sezona prokulica ali kad ih Mmaja kuha :dunno
Kod nas danas curry s ribom. Prvi put radim s ribom, dosada sam uvijek s picekom. Baš me zanima kak će se mojima svidjeti. Meni je bilo fino dok sam kuhala :nata

jučer na trešnjevačkom placu našla fine male prokulice ...i to za 8kn kila :joy a nisam ih baš kuhala ove sezone :mrgreen i super su slatke.
za sutra ću ajngemahtec, imam još korjenastog povrća i koju prokulicu :lol noklice i eto ručka.

olja, i meni je dosta ove zimske hrane :nesvist kad će zelenjava...idem sutra na viksu nabrati maslačka, rusomače, matovilca, mišjakinje, trpuca, radiča za napravit neku mišancu :yess

26 vel 2014, 15:41

moj mlađi obožava prokulice.
ali stvarno su nenormalno skupe :/ preko 20 kn je kila. i brokula je oko 20. grozno.

26 vel 2014, 16:01

:shock stvarno. ja sam stvarno jučer platila kg 8 kn....jesu sitne, ali su super. brokulu nisam gledala pošto je...ali obično domaća je oko 20 kn kg... :( jedva čekam povrće iz mog vrta..vrtova ....zapravo, ove godine ih imam više :mrgreen

26 vel 2014, 16:42

Meni su tikvice šokantno skupe, 20-30 kuna kila :ajme brokula i prokulice su uvijek bili skupi pa ne reagiram. Ali još padam u nesvijest na 120 kn/kila za mladi radič i 70 kuna za kilu salate tipa matovilac ili puterica :shock

26 vel 2014, 16:45

tikvice su ti u Lidlu bile 9 kn ovaj vikend.

26 vel 2014, 17:13

gdje ti kupuješ obožavana ?!¨ :shock samo na jarunskom placu :lol taj je skuplji i od iličkog :nesvist

ja sam uzela par puta tikvice u lidlu...dobre su mi samo za puniti, onak prelivene s puno bešamela. sad mi rastu zazubice kad se sjetim naših domaćih koje se jedu s korom sirove :lol

26 vel 2014, 17:26

malamaja je napisao/la:sad mi rastu zazubice kad se sjetim naših domaćih koje se jedu s korom sirove :lol

i cvjetovi tikvica :liza

danas ostadoh ipak bez prokulica i bez inspiracije, pa je familija pojela juhu od jučer i povrće iz juhe s pečenim pilećim krilcima :ajme
počeću kokodakati od silne piletine pa nisam ništa ni jela :ajme

26 vel 2014, 18:25

joj, najeli smo ih se prošlo ljeto....

slika

26 vel 2014, 23:00

:le

27 vel 2014, 00:17

Smijem li upasti i reci da je normalno da je cijena povrća van sezone veća nego u sezoni :)
Tikvici je sezona u rano ljeto, a ove sad mi nisu ni fine. Iste su ko paradajzi - vodeni i bezukusni :dunno

Mi smo danas imali pileća jetrica sa pire krumpirom, a jučer krpice sa mladim zeljem i fasirance :). Jučer kisela paprika za salatu, danas krastavci :).

27 vel 2014, 10:02

Jučer smo naručili pizzu navečer a djeca su ručala kod svekrve

Danas: pečeno pile, pileća juha, pečeni krumpiri, kupus salata

27 vel 2014, 10:30

120 kn/kila za mladi radič i 70 kuna za kilu salate tipa matovilac ili puterica
:nesvist
za te pare bi ja radije kupila čvarke ili teletinu :lol
baš ću pogledati u subotu koliko košta radić i matovilac na placu na Savici, ja sve kupim na jednom štandu tak da ne znam cijene pojedinačne. jedino sam primjetila da je karfiol jako skup.

27 vel 2014, 10:35

Repa i kuhana svinjetina, pire krumpir za ekipu.

27 vel 2014, 10:37

ja redovno pitam: kaj ste ga z mesom hranili da je tak skup?! :mrgreen

sutra ću lignje s krumpirom....danas, ajngemahtec....zapečene palačinke sa sirom....kupila sam prefini domaći sir na trešnjevačkom. još da sam tetu zapamtila :roll

27 vel 2014, 10:50

jutros sam u plodinama našla prokulice za 11 kn kilu :znoj
samo javljam. za ručak je juha od karfiola, piletina na bijelo i kupus na salatu. mama mi je tu :lol

27 vel 2014, 11:31

Kod nas danas tortilje punjene mljevenim mesom i povrćem, zelena salata i umak od vrhnja.
Biće mi zabavno vaditi kukuruz iz tortilje :ajme ali nekako ostatak femili ne može zamisliti takvo jelo bez kukuruza :)

27 vel 2014, 12:47

gdje ti kupuješ obožavana ?!¨ samo na jarunskom placu taj je skuplji i od iličkog

Obozavana svake subote kupuje na svom lokalnom placu na tresnjevackom i na dolcu. Najjeftiniji je tresnjevacki ako dodjes iza 13 sati. Najskuplji je Dolac subotom. Lokalni ima zapravo jako jako jako pristojne cijene i jako dobru kvalitetu pogotovo salata, začina, jabuke domaće itd. Ono kaj je koma na lokalnom su gljive, gužva i cijene u mesnicama.

27 vel 2014, 12:50

Back OTT
opet sam danas eksperimentirala i radila punjenu buču (butternut). NIje zadovoljila. Baš nije fina. Neće mi se ni danas djeca nešto najesti a MM će vjerojatno kupovinu i slaganje jelovnika za sljedeći tjedan preuzeti na sebe :lol

27 vel 2014, 14:20

pa uvijek su, Adorabla, u ovo doba bile tikve po 20, 30 kuna :dunno
onda malo akcije opale, pa padne na dan, dva...
A matovilca ak se poželiš ne treba ti kila, kupiš deset deka i bok

27 vel 2014, 14:38

i još da dodam, da je najbolje na trešnjevačkom četvrtkom i petkom. ponuda je dobra a cijene su normalne.
ostali dani, slaba ponuda.

OT
kakve su to punjene buče ?
ja od butternut tikve radim juhu i pitu. i tu stajem :mrgreen

27 vel 2014, 14:46

kod moje tete na trešnjevačkom (iako tamo rijetko idem, ali ipak) je vrećica matovilca 10 kuna, ako si ga baš poželim onda kupim tu vrećicu i gotovo
nisam već dugo, priznajem, i sad si baš mislim da bih mogla

27 vel 2014, 15:40

Moje iskustvo govori da je najjeftiniji i dalje Dolac i ima najbolju ponudu :)
Matovilac mi je uvijek 10kn vrećica i to mi je ok.

Danas jos ne znam sta ce biti za rucak :nata

27 vel 2014, 16:01

Ima Jamie recept za punjenu muškatnu. Na fotki ok izgleda. :dunno

Ja MRZIM, ali jaaaako hodat po placu, kupovat na placu, gatat ko ima kaj domaće... Idealna mušterija jer sve pokupujem na jednom štandu samo da što prije zbrišem. :roll

27 vel 2014, 16:03

ja sam u zgu volila ić na branimirac jer sam tamo imala svoju ekipu :lol

a ovdje mi stalno nešto uvaljuju na velikoj tržnici. male su propale i užasno su skupe :/
zapravo sam jako tužna jer sam prije obožavala ići na plac. to mi je baš bio krasan doživljaj. ja biram, MM vuče :lol
Tema je zaključana