O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Tema je zaključana

Re: Danas kuhamo...

27 vel 2014, 16:09

ne nađoh. jel neka od ovih ? meni tu niti jedna nije punjena

http://www.jamieoliver.com/recipes/search/?q=butternut%20squash&page=2

ja obožavam plac :yess satima mogu hodati i proučavati (ak je dobra ponuda) tko kaj nudi i kakvo je kaj ....i tak već godinama. i ne volim moj mali plac. grozno je mali, i bude vikendom gužva i sve face već znam :mrgreen :lol
tešnjevački ima super ponudu. još volim kaj ima par ribarnica, dvije imaju uvijek svježu ribu....ak je vrijeme za ulovit štogod...znam već face i ljude...ja zapravo volim boje :le i oblike i svaštanešto takvo, više umjetničke prirode :lol

27 vel 2014, 16:12

i mirise :dada
ja donesem doma sve, ali sve s velike tržnice :lol
i brokule i karfiole, miješane salate, radiča, rigu, nešto blitve i špinata, bar pol kile ribe, svježi kruh, kajmak, masline, paprike, kruške, banane, domaći češnjak, suhe šljive i smokve, burek, vrhnje iz križevačke mljekare, leću, slanutak, pločice od sezama, bukovače, kobasice, jetrica.... :znoj

27 vel 2014, 16:18

i mirise :dada

a ja sam mislila kak pretjerujem :hahaha dobro je da dio imam iz svog vrta. ja bi svaki dan na plac.... :ajme

27 vel 2014, 16:33

mmajo, moram s tobom opet na plac ko onomad jednom da podijeliš insajderske informacije.

punjena muškatna:
http://www.cookipedia.co.uk/recipes_wik ... nut_squash

27 vel 2014, 16:42

i ja volim hodati po placu, uvijek mi je to bilo super, još nakon placa kavica i tako to... a onda se odjednom i mm našao u kombinaciji i meni je postala tlaka kupovati na placu, bila bih nervozna i nezadovoljna kupljenim i blabla pa sam skužila da nije do placa već do njega koji mi dahće za vratom i svako malo pita jesmo li gotovi i tako to.
onda je dobio košaricu :mrgreen pa opet guštam najčešće petkom na dolcu ili vikendom na kvatriću.

matovilac isto kupujem na vrećice ili si složim miks (radič, potočarku, rigu, matovilac...) za određeni iznos ;)

prokulice su još u sezoni ;)

danas paradajz juha, pileća prsa na naglo s brokulom, mrkvom i prokulicama + ajvar.

27 vel 2014, 17:54

folne je napisao/la:mmajo, moram s tobom opet na plac ko onomad jednom da podijeliš insajderske informacije.

punjena muškatna:
http://www.cookipedia.co.uk/recipes_wik ... nut_squash

:dada dogovorimo šetnju ;)
tenkju. ova tikva, hm...tak, tak... neće mi se samo za sebe spremati. ostale su mi još dvije, i to sam ih izrezala u komadiće jer su već počele lagano trunuti. imam dvije hokaido ali one mi nisu tak fine.

sole, potpuno te razumijem. ja bih pozvizdila da mi netko dahće...ja imam svoj ritam...na nekim štandovima sam po par puta, pa poklafram sa prodavačima....komentiram...mislim, tko bi to pratio :lol

27 vel 2014, 19:23

Ja volim plac, ali ne volim dugo hodati po njemu. Brzinski odlučujem i kupujem ono što mi se svidi i što je na popisu. Kvatrić je moj plac.

Danas smo imali sekeli gulaš i pire-krumpir.

Za sutra sam kupila piceka pa ću ga rastrančirati i napraviti nekakav saft u kojeg ću dodati i grašak. Uz to će biti riža i svježe zelje na salatu.

28 vel 2014, 11:11

Danas grah s repom i kobasice.

28 vel 2014, 11:13

http://carolynnsrecipebox.blogspot.com/2011/12/jamie-olivers-hamilton-squash.html
ovo sam radila
Uglavnom nitko osim psa nije se nešto najeo, ali pas je bome uživao :lol

Mirci nemam pojma kad ti ideš na Dolac (ovo četvrtkom i petkom je istina, to se sjećam kad sam išla). Ja sam svake subote na Dolcu i mogu ti reci da su to cijene boli glava. Od ribe do začina. Ponuda je dobra. To stoji, ali cijene :ajme
Jaja, ista veličina, ista klasa (S/A) Lukačeva na Dolcu 1kn komad na mom lokalcu 0,8 kn komad. Mislim nemam namjeru sad pojedinačno za svaku namirnicu nabrajati i uspoređivati :belji nego sam samo htjela onak zorno pokazati razliku u cijeni.

Danas mm uzeo kuhaču u rke da se djeca napokon najedu i napravio kupus na crveno, pohance i pire :lol

28 vel 2014, 11:31

Adorabla nije im bilo nešto jer sigurno nisi imala
sun-dried tomatoes
:lol :nata

28 vel 2014, 13:58

:lol
je, je i ja mislim. zato se pes i najel :mrgreen

dolac je skup :roll uvijek bio .....

ja sam danas bacila lignje s krumpirom u rol, lešo brokula i ćimulice i to je to.

28 vel 2014, 14:22

Teutonija, bome istina živa :lol
Nisam ni pinjole imala i mogu ti reći da mi je drago da nisam. Bi ih pas pojeo :lol

01 ožu 2014, 11:12

Juneća juha, kuhano meso, špinat, pire, pečena jaja

01 ožu 2014, 13:13

Jucer pasta fazol sa fiinim suhim mesom.
Danas zabac u rupi i brrrdo salate.
Sutra klipici, sir i vrhnje sa sezamom, svinjski butic sa krumpiricem, grah salata, zelena salata, milka torta- imamo goste na rucku :mrgreen

01 ožu 2014, 13:31

ćevapi, šiš ćevapi, lepinje, luk

01 ožu 2014, 14:24

mmama radi štrukle (mamica su štrukle peeekli... :nana :cacka :band )
al bojim se da dečki neće to htjeti jesti i nemam pojma šta da njima napravim :bidan

02 ožu 2014, 12:05

pohanci :bis kroketi....salata. i naravno, neizbježni rizibiz :mrgreen :lol volim takav nedjeljnji ručak

02 ožu 2014, 16:20

Juneća juha, domaći njoki, umak od šampinjona, pečeni krmenadli, svekrvine krofne

02 ožu 2014, 16:21

Juhica od junetine i piletine, restani krumpir, pečeno pile, zelena salata, štrudla sa jabukama i štrudla sa sirom.

02 ožu 2014, 18:24

Pileca juha, pasticada s domacim njokima, matovilac i radic na salatu. Za desert Milka torta.

03 ožu 2014, 09:50

malamaja je napisao/la:pohanci :bis kroketi....salata. i naravno, neizbježni rizibiz :mrgreen :lol volim takav nedjeljnji ručak

i ja. Bas bih sad uzivala u nedjelji i rucku
A ni ovaj Dunjin rucak nije los ;) :zivili
Kod nas nazalost nije bilo pravog nedjeljnog rucka radi guzve pa smo jucer krkali Folnine tortilje a navece sam im ispekla foccaciu sa sirom i šunkom.
Danas će se djeca napokon najesti, kelj i faširanci :yess :lol

03 ožu 2014, 13:01

:dada škicala sam taj dunjin ručak s čežnjom :lol
moram priznati da se nisam dugo najela dobrih, ali dobrih ćevapa .....dunja, kak spremaš ćeevape ??!! :mrgreen

ja sam brzinski napravila pužeke s faširanim mesom i karfiol na salatu :yess

03 ožu 2014, 14:58

opet paprikaš i zelena salata.

03 ožu 2014, 15:10

i mi paprikas sa palentom, odn.tjesteninom (po zelji), zelena salata i palacinke jamie oliver ;)

03 ožu 2014, 15:16

majo vrlo jednostavno, na električnom roštilju - a ako pitaš da li sam ih ja sama radila, nisam naravno, sve kupljeno :p :lol

03 ožu 2014, 15:48

Slatki kupus

03 ožu 2014, 22:40

dunja je napisao/la:majo vrlo jednostavno, na električnom roštilju - a ako pitaš da li sam ih ja sama radila, nisam naravno, sve kupljeno :p :lol

a ja mislila kak si otkrila dobru ćevabdžinicu s dostavom :lol
ja ih pečem na gril tavi. isto budu ok. al nisam našla dobre gotove :(

sutra ću kelj s prosom i krmiće i fritule :mrgreen

03 ožu 2014, 23:11

meni je starije dijete za sutra narucilo karfiol :drink
ne znam jos sta cu s tim :lol

03 ožu 2014, 23:47

Spar ima banjalucke cevape, odlicne iz gril tave, neki dan sam ih pekla. Plus kajmak i sarenu salatu (paradajz, paprika, krastavci, zelena, zrnati sir, luk, kukuruz i grah)

04 ožu 2014, 01:31

tenkju rima, bum probala... :dada
ova naša veronika ima mesara koji im dobavlja meso i imal je ćevape. uzimala sam ih, ali dva, tri puta su bili preslani :( tak da ih više ne uzimam...

olja, karfiol varivo :bis ili karfiol juhu....ili pohani karfiol :yess
Tema je zaključana