O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Odgovori

Re: MasterChef HR

27 tra 2011, 08:09

Ina66 je napisao/la:issati, kakos pogodla :lol

To je zbog Cetne. :mrgreen

27 tra 2011, 08:14

:dada
:hahaha

27 tra 2011, 08:24

u mom kraju se za sirnicu po starinski govorilo samo uskrsna pogača jer nitko nije radio običnu pogaču od krušnog tijesta za uskrs nego samo tu slatku, a sad se u novije vrijeme prešlo na termin sirnica jer često dolazi do zabune u razgovoru s kontinentalcima :lol

i, da, definitivno mogu potvrditi da dobra sirnica nije mala stvar, nego maltene umjetnost... u jednom selu/mjestu moga kraja sve žene za uskrs rade sirnicu, ali uvijek se zna gdje se isplati navratiti po najbolji komad, to je u neku ruku kod nas svaki uskrs mastershef u malom... i za pravu sirnicu treba puno više posla od dva sata mijesenja i stajanja, premjesuje se više puta, peče duugo i na laganoj temperaturi, premazuje žumanjkom svako malo za visoki sjaj, itd...

ova matina je ispala više kao neki slatki paneton i nije to ni blizu sirnici, sirnica treba biti jako sočna, skoro sirova, a opet ne tvrda, mora biti slatka, a ujedno se mora i dići (što nije lako s puno šećera), ne smije se osjetiti kvasac, mora biti puna raznih mirodija, u pravilu je teška i nije rahla i velika važnost se daje samom pečenju, ne smije izgoriti niti malo jer se presuši, itd... one kupovne u mom kraju nitko ne želi ni pogledati, nije to to...

vi koje niste probale, nemojte unaprijed suditi... nije to lijepo

27 tra 2011, 08:36

boysmama je napisao/la:vi koje niste probale, nemojte unaprijed suditi... nije to lijepo

sve koje su komentirale sirnicu su je i probale (o dalmatinkama govorim)

27 tra 2011, 08:38

Ina, bilo je tu komentara i od kontinetalki ;) ne kažem da ju nisu probale, samo možda nisu probale pravu sirnicu

27 tra 2011, 08:40

boysmama je napisao/la:Ina, bilo je tu komentara i od kontinetalki ;) ne kažem da ju nisu probale, samo možda nisu probale pravu sirnicu

ja isto mislim da nisu. :mrgreen
prava sirnica je stvarno umjetnost, ja je ni za 5 života nebi znala napravit ko moja sveki. To je tolko sočno i slasno da nemoš prestat žderat. I paše uz jutarnju kavu, za desert, popodnevni čaj i za večeru :hahaha

27 tra 2011, 10:31

i da sirnica se zove jer se uz nju jede sir (i sunka) za Uskrs naravno ;)

i da nije prava sirnica ako se nocu ne premjesi par puta ;)

27 tra 2011, 12:51

Ina66 je napisao/la:issati, kakos pogodla :lol

joj taman sam ovo mislila napisati, kad ono prestigla si me :hahaha :hahaha :hahaha

ja još danas guštam u zavičaju i materinoj spizi a onda put za jug...

p.s. nema lipe kupovne posvećenice, to sam se uvjerila ove godine

27 tra 2011, 14:41

Moja svekrva je radila po Matinom i pomalo sam bila :( što prvi put u životu nisam jela sirnicu za Uskrs. A sirnica se i jede samo za Uskrs, drugim danima nije to to. Kad se sitim lipe babine, još iz krušne peći...

27 tra 2011, 20:25

boysmama je napisao/la:Ina, bilo je tu komentara i od kontinetalki ;) ne kažem da ju nisu probale, samo možda nisu probale pravu sirnicu

pa naravno kad smo mi probale ili pekle pincu, a ne sirnicu :mrgreen

02 svi 2011, 13:52

slabo komentirate.. ;)

što kažete na šparoge i tartufe ?

02 svi 2011, 14:26

mate mi ide na živce...
drago mi je da je narančasta raščupana ispala.

02 svi 2011, 15:20

ajme i ja se tome proveselila.
Mate je stvarno dosadan.
cak toliko da i ne gledam svaku vecer... :roll

02 svi 2011, 23:15

Srdjana :ajme
Trebali su je spojiti s Matijom :ajme

02 svi 2011, 23:39

sandram je napisao/la:Srdjana :ajme
Trebali su je spojiti s Matijom :ajme

x

koliko je dugo vesna bila tamo? ja se ne sjećam da je skuhala jedno dobro jelo.
šime mi je odličan, danas nije briljirao u paru al inače ima jako zgodne ideje i uspješne realizacije.

03 svi 2011, 10:44

i mi volimo simu :dada

super kuha, simpa je i duhovit, i bavi se atletikom - ma dobitna kombinacija ;)

03 svi 2011, 10:58

Sime je i moj favorit :dada

03 svi 2011, 13:37

Ja se dvoumim između Šime i Ljube.

03 svi 2011, 17:27

Sime :le :hahaha
Meni je Srdjana toliko iritantna da mi dodje da prebacim kad nju prikazuju, a nista nije pripremila da me odusevilo. Sime jadnicak nikad nema pojma sta kuha, a uvijek bude mljac. Ima li neko pojma zasto ne objavljuju sve recepte, nego samo neke :conf

03 svi 2011, 22:08

fancy je napisao/la:Sime :le :hahaha
Meni je Srdjana toliko iritantna da mi dodje da prebacim kad nju prikazuju :conf

Veliki potpis.
Koji od kuhara je Mate, stalno ih brkam? Meni su oba podjednako iritantna a dobar mi je treći član kojem isto ne znam ime :oops:

Šime, Ljubo i Ana su mi za sada najsimpatičniji a i fino kuhaju.

03 svi 2011, 22:19

meni su za sada favoriti šime, ljubo i vedran. s tim da mi je ljubo baš ono pravi kuhar. kuha tradicionalne stvari, ali svejedno zanimljive. šime je simpa, ali svaki put se preznojim s njim kako će mu to ispasti i pitam se bi li to ikada znao ponoviti :p

04 svi 2011, 09:35

Novamama je napisao/la:meni su za sada favoriti šime, ljubo i vedran. s tim da mi je ljubo baš ono pravi kuhar. kuha tradicionalne stvari, ali svejedno zanimljive. šime je simpa, ali svaki put se preznojim s njim kako će mu to ispasti i pitam se bi li to ikada znao ponoviti :p

I ja se isto pitam jel bi znao ponoviti to što je skuhao. Ali baš mi je zato simpa. :srca

04 svi 2011, 10:47

baš me čudi što vas srđana iritira.
mene npr. ona nastasja...

favoriti: šime i ljubo

vedran mi se nekako štufa, izgleda prepospano cilo vrime
davor je lagani psiho
robert prenafuran na pobjedu
nkv buco tip simpa, ali ni blizu vrhu...

04 svi 2011, 14:26

I meni se Ljubo svidja bas zato sto uvijek kuha nesto sto izgleda bas domace :D Mislim, nesto sto bi se dalo u svakoj kuhinji napraviti, bez tonu peripetija i gluposti...

05 svi 2011, 22:57

go žmire, go :fworks :fworks
majko mila, koliko ljubavi za spizu. :nana

05 svi 2011, 23:06

a kad ona tuka od voditeljice kaže: vedran! kao vokativ...
otišla bih pješke u zg i dala joj otkaz....

05 svi 2011, 23:21

Ili kad kažu "Vas dvoje ste ovo dobro napravili" a obraća se dvjema ženama :roll

05 svi 2011, 23:24

mene naaaaajvise zulja VJEROVATNO :ajme

05 svi 2011, 23:30

Ivana, jesu se popravili nakon tvoje kritike?

Meni danas ziri nije bio uvjerljiv :dunno sto ne znaci da mi nije drago radi Roberta.

05 svi 2011, 23:48

ni meni. kao da su na pocetku odlucili kako ce ocijeniti i gotovo.

nisu se popravili
Odgovori