Jučer brzi radni ručak, MM i ja, kuhane hrenovke, Camamber sir, senf i paradajz salata sa mariniranim češnjakom. Danas lazanje. Sutra marinirani lungić na naglo i pogađate- paradajz.
Jucer: Domaca buranija sa krompirom Teletina Pomfrit (za djecaka) /nije przen vec je pecen u rerni Salata od domaceg paradajza i krastavica Kompot Lubenica i grozdje
Danas: Pileca supica sa povrcem Satars Riza skuhana na pilecoj vodi Piletina Salata Slatko: kupovne tulumbe
Zamijesili smo meso sami te ce danas biti domaci hamburgeri s umakom od rajcice i majpneze, karameliziranim lukom, ljutom salsom i umakom od senfa. Uz to ce biti salata od slanutka te salata od rajcica.
Mi danas ne kuhamo jer idemo na festu a tamo nas ceka svasta od prsuta, sira, kulena, francuske, juhe, lesog mesa, pecena janjetina sa raznja, odojak i razni kolaci.
Sutra: juhu od gljiva, krmenadle zapečene sa sirom, pire, kupus salata, paradajz, a za desert baklavu s makom (to mi je otkriće i davno nisam s makom nešto bolje jela)
Krmići na naglo, dinstano povrće(mrkva, luk, tikvice, paradajz, paprika), salata od paradajza. Za večeru domaći cheesburgeri s paprikom, paradajzom, lukom, salatom i kiselim krastavcima.
Nedjelja pileće bijelo meso na kockice u paradajz saftu s puno povrća i bosiljkom, riža i paradajz salata. Jučer pizze. Danas pečana jaja s paradajzom. Sutra dolaze djeca, tak da lazanje, rikola i paradajz na salatu. Preksutra marinirana vratina na naglo i mahune na salatu.