O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Tema je zaključana

Re: Danas kuhamo...

17 ožu 2014, 14:50

sir i vrhnje, friške rotkvice :joy

17 ožu 2014, 14:50

sir i vrhnje, friške rotkvice :joy

17 ožu 2014, 15:03

Fata je Fata - i ja sam maločas pokušala ostaviti post, ali mi je iskočio error.

Danas, dakle, složenac od blitve i mljevenog mesa i uz to kiselo mlijeko, mladi luk i rotkvice :liza

17 ožu 2014, 15:05

olja, recept za složenac?

17 ožu 2014, 15:11

vidiš, to bi zapravo trebalo sfrkati u sarmice, ali je meni ovako jednostavnije, a jednako ukusno :)
radim ovako nekako:
http://www.coolinarika.com/recept/musak ... a-blitve-/
bez vegete, bat ofkors :cool
kada su sarmice u pitanju, onda dodam u meso i malo kuhane riže ili tako nečeg sličnog (bulgur, proso, kus kus)

17 ožu 2014, 15:11

hvala :buket

17 ožu 2014, 16:51

Sarma od subote, kolač s višnjama od jučer :yess

17 ožu 2014, 17:42

U subotu sam brzinski skuhala špinat, pire i jaja na oko.

Nedjelja - goveđa juha, pečena piletina i svinjetina s krumpirima, mrkvom i čičokom, zelena salata i radič. Za desert - kod frendova na torti.

Ponedjeljak - mahune na ćušpajz s junetinom iz juhe i nije mi se dalo skuhati krumpir pa sam brzinski napravila žličnjake.

18 ožu 2014, 07:30

Juha, gulaš, tjestenina, zelena salata

18 ožu 2014, 09:01

Oće meni neka od vas doć kuhat? :mrgreen

18 ožu 2014, 09:05

ćufte u paradajz sosu, kupus salata
sutra će biti brokula s vrhnjem i/ili mrvicama na puteru, zelena salata
u četvrtak riža s vrhnjem, kuhanim jajima i kobasicom, rotkvice, mladi luk
u petak bolonjez, zelena salata

18 ožu 2014, 11:52

Saft - svinjetina narezana na kockice, povrće i vrhnje, mješavina riže, žitarica, leće i heljde kuhano ko prilog. Salatu još nisam smislila.
Sutra grah i ričet od jučer plus kranjske kobasice sa senfom i mladim lukom.

18 ožu 2014, 18:53

sad vidim da sam dvaput jela sir i vrhnje :mrgreen

danas kelj lešo i pohana teletina.
sutra...."rižoto" od poriluka i ječma, goveđa juha.....za dalje, ono kaj naberem na vrtu :mrgreen znači, zelenjava :yess

19 ožu 2014, 10:35

kod nas danas pohani oslić, uz to blitva s krumpirom

19 ožu 2014, 11:50

kod nas poriluk varivo s plackama od krumpira ali sam dodala i ostalo povrce sto sam imala. Cak sam u dva komada dodala i zaprzeni luk a to nikako ne volim :lol
Jucer tjestenina s komoračem i kobasicom. Ne da su pojeli nego su polizali zdjelu. Starija ćer mi je totalno postala ovisna o komoraču. Mogla bi valjda dnevno jedan pojesti.
Prekjučer žaba u rupi i dinstana mrkvica. Žaba u rupi je pravi pogodak :up

19 ožu 2014, 12:44

Salata od tjestenine, tunjevine, krastavaca

19 ožu 2014, 13:50

poriluk na izdisaju. valjda je ovo zadnje :lol ja ga kad nije u sezoni (ne radim variva od njega) stavim u juhu. daje slatkoću.

sutra ću štrukle i miješanu salatu (matovilac, radič, maslačak, špinat....) s mladim grahom i bučinim uljem.

19 ožu 2014, 14:58

je, je, to sam ja od tebe naučila :lol a sada kad radim domaću juhu onu pravu stavim u poriluk svjež timijan pa to zavežem i onda dugo i fino kuham. I luk obavezno žuti s koricom ispržim na kolu pa onda tek dodam u juhu. I stavim obavezno malo karfiola i goveđe kosti i onda kuham kuham kuham da jedva kuha ...
Jao gotovo je, sad sam željna juhe :lol

19 ožu 2014, 16:50

i meni se sad jede ta spooorokuhajuća :)
ja ne stavljam poriluk, kao ne volim ga :lol al mama stavlja i ne smeta mi uopće jer ga ni ne vidim.

19 ožu 2014, 16:51

kod mene kupus na paradajzu i faširke.

19 ožu 2014, 21:00

upravo sam za sutra složila prokuhane prokulice prelivene bešamelom, samo će ih mama sutra malo zapeći sa šnitama sira, uz to imam šnicle na naglo i zelenu salatu

19 ožu 2014, 21:11

olja je napisao/la:ćufte u paradajz sosu, kupus salata
sutra će biti brokula s vrhnjem i/ili mrvicama na puteru, zelena salata
u četvrtak riža s vrhnjem, kuhanim jajima i kobasicom, rotkvice, mladi luk
u petak bolonjez, zelena salata

tako ja napravim plan i program i ne radim ništa po njemu :ajme
danas smo brzinski ručali raviole sa sirom u umaku od sira i zelenu salatu, a sutra ćemo kineze (piletinu s povrćem u woku), a u petak pečene batake i zabatke s krumpirom. to ako mi se opet nešto ne dogodi pa promijenim plan :lol

19 ožu 2014, 21:26

olja, to se zove: napravim plan da ga zahebem :p ili kaže moja frendica, e baš neću sad tako po planu :lol

obožavana :) sad si me navukla da idem kuhati juhu :lol baš sam jučer kupila finu junetinu od vrata, amantaman za juhicu. jedino kaj ja ne volim karfiol...moja baka zna staviti papriku kad kuha juhu....dakle, dok nisam probala :yess daje fantastičan okus. ne po paprici nego.....ma valjda ono, ko iz djetinjstva :lol

19 ožu 2014, 21:29

Dunja, ja sam upravo skuhala prokulice i zapekla u pečnici sa jajima, vrhnjem i naribanim sirom.
Sad degustiram, mljac, a zapravo je to sutra za ručak na poslu.

20 ožu 2014, 09:20

Vi barem imate plan, ja još pojma nemam šta ću danas, "zaigrala" sam se vani jučer popodne, niti kaj kupila, a još manje pripremila. :zub :znoj
Mogli bi omlet :gigl

20 ožu 2014, 09:21

barbi baš ću drugi put probati na tvoj način :dada

meni je to isto prefino, uz zelenu salatu ili ciklu ništa mi drugo ni ne treba

20 ožu 2014, 13:50

meni prokulice najbolje sa špekecom
Mi danas piletinu file pohanu u sezamu u rerni, brokula na pari i riža. Juhica od piletine i naravno salata

20 ožu 2014, 16:14

Goveđa juha s rezancima, carska mješavina kao prilog pohanom pilećem fileu, cikla, muffini

20 ožu 2014, 17:07

Emmm, samo da znate da se riža u mikrovalnoj kuha u dubokoj posudi i bez poklopca :ajme

20 ožu 2014, 21:42

:dada zato ja imam mikrovalku samo za kokice :p

krumpirgulaš i matovilac :)
sutra bakalar s krumpirom
Tema je zaključana