O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
17 ožu 2014, 14:50
sir i vrhnje, friške rotkvice
17 ožu 2014, 14:50
sir i vrhnje, friške rotkvice
17 ožu 2014, 15:03
Fata je Fata - i ja sam maločas pokušala ostaviti post, ali mi je iskočio error.
Danas, dakle, složenac od blitve i mljevenog mesa i uz to kiselo mlijeko, mladi luk i rotkvice
17 ožu 2014, 15:05
olja, recept za složenac?
17 ožu 2014, 15:11
vidiš, to bi zapravo trebalo sfrkati u sarmice, ali je meni ovako jednostavnije, a jednako ukusno

radim ovako nekako:
http://www.coolinarika.com/recept/musak ... a-blitve-/bez vegete, bat ofkors
kada su sarmice u pitanju, onda dodam u meso i malo kuhane riže ili tako nečeg sličnog (bulgur, proso, kus kus)
17 ožu 2014, 15:11
hvala
17 ožu 2014, 16:51
Sarma od subote, kolač s višnjama od jučer
17 ožu 2014, 17:42
U subotu sam brzinski skuhala špinat, pire i jaja na oko.
Nedjelja - goveđa juha, pečena piletina i svinjetina s krumpirima, mrkvom i čičokom, zelena salata i radič. Za desert - kod frendova na torti.
Ponedjeljak - mahune na ćušpajz s junetinom iz juhe i nije mi se dalo skuhati krumpir pa sam brzinski napravila žličnjake.
18 ožu 2014, 07:30
Juha, gulaš, tjestenina, zelena salata
18 ožu 2014, 09:01
Oće meni neka od vas doć kuhat?
18 ožu 2014, 09:05
ćufte u paradajz sosu, kupus salata
sutra će biti brokula s vrhnjem i/ili mrvicama na puteru, zelena salata
u četvrtak riža s vrhnjem, kuhanim jajima i kobasicom, rotkvice, mladi luk
u petak bolonjez, zelena salata
18 ožu 2014, 11:52
Saft - svinjetina narezana na kockice, povrće i vrhnje, mješavina riže, žitarica, leće i heljde kuhano ko prilog. Salatu još nisam smislila.
Sutra grah i ričet od jučer plus kranjske kobasice sa senfom i mladim lukom.
18 ožu 2014, 18:53
sad vidim da sam dvaput jela sir i vrhnje
danas kelj lešo i pohana teletina.
sutra...."rižoto" od poriluka i ječma, goveđa juha.....za dalje, ono kaj naberem na vrtu

znači, zelenjava
19 ožu 2014, 10:35
kod nas danas pohani oslić, uz to blitva s krumpirom
19 ožu 2014, 11:50
kod nas poriluk varivo s plackama od krumpira ali sam dodala i ostalo povrce sto sam imala. Cak sam u dva komada dodala i zaprzeni luk a to nikako ne volim
Jucer tjestenina s komoračem i kobasicom. Ne da su pojeli nego su polizali zdjelu. Starija ćer mi je totalno postala ovisna o komoraču. Mogla bi valjda dnevno jedan pojesti.
Prekjučer žaba u rupi i dinstana mrkvica. Žaba u rupi je pravi pogodak
19 ožu 2014, 12:44
Salata od tjestenine, tunjevine, krastavaca
19 ožu 2014, 13:50
poriluk na izdisaju. valjda je ovo zadnje

ja ga kad nije u sezoni (ne radim variva od njega) stavim u juhu. daje slatkoću.
sutra ću štrukle i miješanu salatu (matovilac, radič, maslačak, špinat....) s mladim grahom i bučinim uljem.
19 ožu 2014, 14:58
je, je, to sam ja od tebe naučila

a sada kad radim domaću juhu onu pravu stavim u poriluk svjež timijan pa to zavežem i onda dugo i fino kuham. I luk obavezno žuti s koricom ispržim na kolu pa onda tek dodam u juhu. I stavim obavezno malo karfiola i goveđe kosti i onda kuham kuham kuham da jedva kuha ...
Jao gotovo je, sad sam željna juhe
19 ožu 2014, 16:50
i meni se sad jede ta spooorokuhajuća

ja ne stavljam poriluk, kao ne volim ga

al mama stavlja i ne smeta mi uopće jer ga ni ne vidim.
19 ožu 2014, 16:51
kod mene kupus na paradajzu i faširke.
19 ožu 2014, 21:00
upravo sam za sutra složila prokuhane prokulice prelivene bešamelom, samo će ih mama sutra malo zapeći sa šnitama sira, uz to imam šnicle na naglo i zelenu salatu
19 ožu 2014, 21:11
olja je napisao/la:ćufte u paradajz sosu, kupus salata
sutra će biti brokula s vrhnjem i/ili mrvicama na puteru, zelena salata
u četvrtak riža s vrhnjem, kuhanim jajima i kobasicom, rotkvice, mladi luk
u petak bolonjez, zelena salata
tako ja napravim plan i program i ne radim ništa po njemu

danas smo brzinski ručali raviole sa sirom u umaku od sira i zelenu salatu, a sutra ćemo kineze (piletinu s povrćem u woku), a u petak pečene batake i zabatke s krumpirom. to ako mi se opet nešto ne dogodi pa promijenim plan
19 ožu 2014, 21:26
olja, to se zove: napravim plan da ga zahebem

ili kaže moja frendica, e baš neću sad tako po planu
obožavana

sad si me navukla da idem kuhati juhu

baš sam jučer kupila finu junetinu od vrata, amantaman za juhicu. jedino kaj ja ne volim karfiol...moja baka zna staviti papriku kad kuha juhu....dakle, dok nisam probala

daje fantastičan okus. ne po paprici nego.....ma valjda ono, ko iz djetinjstva
19 ožu 2014, 21:29
Dunja, ja sam upravo skuhala prokulice i zapekla u pečnici sa jajima, vrhnjem i naribanim sirom.
Sad degustiram, mljac, a zapravo je to sutra za ručak na poslu.
20 ožu 2014, 09:20
Vi barem imate plan, ja još pojma nemam šta ću danas, "zaigrala" sam se vani jučer popodne, niti kaj kupila, a još manje pripremila.
Mogli bi omlet
20 ožu 2014, 09:21
barbi baš ću drugi put probati na tvoj način
meni je to isto prefino, uz zelenu salatu ili ciklu ništa mi drugo ni ne treba
20 ožu 2014, 13:50
meni prokulice najbolje sa špekecom
Mi danas piletinu file pohanu u sezamu u rerni, brokula na pari i riža. Juhica od piletine i naravno salata
20 ožu 2014, 16:14
Goveđa juha s rezancima, carska mješavina kao prilog pohanom pilećem fileu, cikla, muffini
20 ožu 2014, 17:07
Emmm, samo da znate da se riža u mikrovalnoj kuha u dubokoj posudi i bez poklopca
20 ožu 2014, 21:42

zato ja imam mikrovalku samo za kokice
krumpirgulaš i matovilac
sutra bakalar s krumpirom