O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
21 ožu 2014, 11:01
Ja u mikrovalnoj samo podgrijavam.
oslić pod grilom i blitva lešo.
Sutra smo kod mojih na rođendanskom ručku pa bi moji rekli danas je post.

Jučer bio omlet s prepečenim špekom i matovilac salata. Baš mi dobro uletilo pošto je trebalo ispuhati hrpu jaja.
21 ožu 2014, 13:52
Juha, pileći saft, pire, zelena salata
21 ožu 2014, 14:07
danas paradajz juha s rezancima, rižoto od plodova mora, zelena salata
sutra planiram saft od pilećih jetrica, pire, salatu
preksutra goveđa juha i dalmatinski šnicli u velikom loncu, da bude i za ponedjeljak
21 ožu 2014, 16:28
Dva dana smo imali bolonjez, špagete i zelje na salatu, odn. jučer rikulu s rajčicama i češnjakom.
Danas je slučajno (jer mi se nešto škrinja zblesirala i počela se odmrzavati u jednom malom kutu gdje se baš nalazila pileća polovica) pečeni picek, karfiol i brokula zapečeni u rolu te zelena salata s čičokom. Predjelo je bila juha iz škrinje.
21 ožu 2014, 16:31
ja ću juhu od brokule i pizzu

sutra ću maneštru od grahorica i ječma jer će kiša opet

i opet smo doma i ne možemo nikud i moramo nešto jest u 12 jer se inače pretvore u gremline
21 ožu 2014, 17:29
uuu Thal suosjecam. Zato sam ja u toj fazi gremlina uvijek u torbi imala čokoladice ili barem bombone s punjenjem
22 ožu 2014, 10:53
Kod nas jucer riblja juhica i mol leso, kao prilog je bio krumpir.
Danas su djeca pozelila rizoto od sipa pa cu im ispuniti zelju, a uz to zelena salata, rotkvice...
22 ožu 2014, 16:08
Domaća slavonska pizza
22 ožu 2014, 16:44
Prekjucer bolonjez, jucer grah i kobase, danas sarma i pire krumpir, sutra pizza.
Za pon plan- cufte i riza.
22 ožu 2014, 21:42
Danas - njoki s umakom od spinata, rikula i rajcica na salatu. Desert - sladoled s vrucim preljevom od malina i borovnica. Za veceru ražene palacinke.
sutra - pileca juha, peceni svinjski but s krumpirima, matovilac i zelena salata.
23 ožu 2014, 10:07
Juneća juha, kuhano meso i povrće, restani krumpir, pohane šnicle, salata od crvenog kupusa, kolač s jabukama i brusnicama - imamo goste
23 ožu 2014, 11:24
i mene gosti inspiriraju na kolač

sreća pa ih danas nema
juha od junetine, vratina pečena u rolu, šampinjoni u umaku, salata (sve što sam jučer pobrala na vrtu i oko njega

uključujući i tratinčice) ....još dvojim između pečenih polica krumpira ili reibekuchena (po naški, popečki od krumpira i luka)
desert. ima čokolade i homemade sladoleda
24 ožu 2014, 22:08
Juneća juha i danas, file u umaku od gljiva, kupus salata
Sutra će biti wok tava s mesom na trakice, rižom i povrćem (luk, mrkva, brokula, cvjetača, mahune, paprika)
25 ožu 2014, 12:11
Danas pileći paprikaš i salata od svj. kupusa.
25 ožu 2014, 12:46
Jučer pileća prsa, filetirana na tanko posipana s kuhanom mrkvicom i graškom, sirom i prelivena vrhnjem i jajima pa zapečena. Uz to friška cikla na salatu.
Danas bolonjez i tjestenina, mlada zelena salatica.
Sutra juneća juhica s povrćem, kuhana junetina, pire,( krumpir za ekipu za mene od cvjetače) hren i paradajz sos.
25 ožu 2014, 13:08
hren, jao hren
i ja bih hren
Kod nas danas rižoto sa slaninom, grahom i parmezanom
jučer ćoravi gulaš
sutra su me nagovorile da im radim špagete s meat balls pa sam našla zgodan recept i moram ga sutra isprobati. Ako ne ispadne dobro, još bolje
25 ožu 2014, 13:08
hren, jao hren
i ja bih hren
Kod nas danas rižoto sa slaninom, grahom i parmezanom
jučer ćoravi gulaš
sutra su me nagovorile da im radim špagete s meatballs pa sam našla zgodan recept i moram ga sutra isprobati. Ako ne ispadne dobro, još bolje
25 ožu 2014, 14:27
kaže olja, dvaput je dvaput
pečeni picek i krpice sa zeljem
po želji šmrkave kćeri moram ispeći i običnu roladu i namazati ju džemom od jagoda
26 ožu 2014, 08:31
Juha, sataraš s jajima
Edit: carsko meso za mm
Zadnja izmjena:
mrava; 26 ožu 2014, 11:59; ukupno mijenjano 1 put/a.
26 ožu 2014, 11:13
pileća juha, kelj i bataci
26 ožu 2014, 14:20
kako sam najavila danas mitbols špageti

Nisam komplicirala s receptima, napravila sam jednostavno bez kompliciranja i zapravo mi je bolje od bolognesa jer ja nisam ljubitelj bolognesa osim u lasagnama.
Jedino sto mi nije dobro je da su ćuftice ispale pretvrde, kao da su prejako nabite a ja volim da su rahle. Inače tu rahlost dobivam miješanjem s krumpirom ali mi to ovdje nije pasalo pa to moram do sljedećeg puta riješiti.
26 ožu 2014, 14:50
ja ću dalmatinske šnicle danas. nemam pojma što ću sutra
26 ožu 2014, 18:16
MM je jučer izvadio previše mesa iz škrinje pa sam za danas skuhala gulaš s krumpirom, a za sutra saft s tjesteninom.
27 ožu 2014, 08:14
Ćufte u paradajz sosu, pire
27 ožu 2014, 11:26
Mene danas nema,

a sveki ima rođendan pa će moji kod nje na ručak. Jednim udarcem dvije muhe.
Niti me ne zanima šta će jesti.
27 ožu 2014, 12:15
Kod nas danas punjene paprike. Malo dijete ih je zaželjelo pa je baka iskopala iz zamrzivača posljednji paket svojih smrznutih domaćih paprika

Prije toga gusta povrtna juha, uz paprike neka salata, još nisam smislila koja, a za sutra planiram napraviti kore pa složiti lazanje s mesom i špinatom
27 ožu 2014, 12:42
Adorabla je napisao/la:kako sam najavila danas mitbols špageti

Nisam komplicirala s receptima, napravila sam jednostavno bez kompliciranja i zapravo mi je bolje od bolognesa jer ja nisam ljubitelj bolognesa osim u lasagnama.
Jedino sto mi nije dobro je da su ćuftice ispale pretvrde, kao da su prejako nabite a ja volim da su rahle. Inače tu rahlost dobivam miješanjem s krumpirom ali mi to ovdje nije pasalo pa to moram do sljedećeg puta riješiti.
mirna, stavi zlicicu ketchapa u meso, bude mekano i socno.
27 ožu 2014, 12:51
Rima -

probam sljedeci put
danas krumpir s koprom i popečke od blitve
Juha iz zamrzivača i salata od cikle iz Lidla
27 ožu 2014, 13:24
ja bih stavila malo mineralne ili pola žličice sode bikarbone. da vidiš kak su rahli...
no, ostalo grah ričeta od jučer. izbirljivi dio family će dobiti šnicle na naglo, pomfri i salatu

- to ja zovem mekidreki ručak

da popravim dojam, ima i juhe
sutra ću, iako van sezone, napraviti složenac s patliđanima
27 ožu 2014, 13:49
stavila mineralnu tak da nije do toga.
MM me uvjerava da je to zato kaj su stajale cijelu noc u foliji.