O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
05 tra 2014, 18:31
olja

i blitva je iz vrta i malo s balkona

u šparogama samo ja uživam jer juniorka odbija jesti "odvratno gorko povrće"
i meni fale kolači danas

zato smo otvorile kutiju pralina od bijele čokse ....
još čekam inspiraciju za sutrašnji ručak
07 tra 2014, 08:35
danas ostaci od vinenda - roštilj, pa ću uz njega skuhati povrće i napraviti zelenu salatu, a imam i sekeli za jednu osobu.
Sutra kunić u saftu a la vild pa s njokima. Salatu još moram smisliti, vjerojatno će isto biti zelena.
07 tra 2014, 12:49
jučer ručak - greška s placa. Mislila sam da sam našla proljetni špinat a kad sam ga čistila sam skužila samo da je minijaturan zimski ali i dalje zimski
danas ćoravi gulaš, bez mesa. S kroketima od jučerašnjeg pirea
07 tra 2014, 13:10
zakuhali juhicu od jučer, roštilj od jučer, pire od krumpira i malo celera, kuhana brokula s maslinovim uljem. salata je mladi luk. moramo pod hitno na tržnicu
sutra bi špagete s mrkvom i tofuom, a dalje je još enigma
07 tra 2014, 13:15
juha od cvjetače, polpete od tikvica i sira sa kukuruznim brašnom i kupus salata
07 tra 2014, 14:21
blitva s krumpirom na lešo i debrecinke.
da se pohvalim, sinoć sam prvi put pravila štrukle
07 tra 2014, 14:56
Ja bih voljela probati štrukle

Ne usuđujem se praviti ih kad ne znam točno šta trebam očekivati

Za danas mmama poslala mojim kupusarima nekog kupusa (nemam pojma kakav je točno niti imam namjeru probati) i nekog mesa, a meni neki k'o fol rižoto s povrćem (mrkva, celer, luk, malo zelja i ne znam šta je još stavila unutra) i uz to sam si spremila salatu - zelena, mladi luk, rotkvice, dodala malo kopra i zalila sve gustim jogurtom
07 tra 2014, 15:09
olja, ja sam dalmatinka, kod se ne jedu štrukle

tako da ni ja nisam znala što očekivati.
kaže mm da su ok, samo da je puno tijesta ( amožda tako i treba biti

). radila sam po supermaminom receptu s foruma. tijesto se super lako razvlačilo, baš me iznenadilo, a bojala sam se kako će mi to ići.
07 tra 2014, 16:00
super za štrukle
što je tijesto tanje, to bolje. razmaži po cijelom tijestu tanko i ravnomjerno sir i zarolaj, ne prečvrsto. nemreš fulat
ja danas neplanirano bolonjez
jučer krmići u umaku s povrćem i zeleni rezanci od koprive

salata s mladim lukom
sutra, kelj varivo s prosom i faširanci
07 tra 2014, 16:04
i kod nas danas neplanirano bolonjez

sutra pohana piletina i kelj lešo
07 tra 2014, 19:23
Jučer: pileći ajngemacht, pohana piletina, pire, zelena salata, crveni kupus salata
Danas: ista juha, pečeno pile iz trgovine i njihovi kroketi, zelena salata iz maminog vrta
08 tra 2014, 07:42
Ćoravi paprikaš, pire, špinat, pečena jaja, mlada zelena salata
08 tra 2014, 10:49
jucer telece snicle u saftu i riza. salata od mladog kupusa.
08 tra 2014, 13:29
Adorabla je napisao/la:jučer ručak - greška s placa. Mislila sam da sam našla proljetni špinat a kad sam ga čistila sam skužila samo da je minijaturan zimski ali i dalje zimski
danas ćoravi gulaš, bez mesa. S kroketima od jučerašnjeg pirea
nemoj mi reći da od ostanjaka pirea radiš krokete

i to još dan odstajalog
08 tra 2014, 14:53
naravno da radim i nisam još umrla od toga
Danas njoki kupovni (da mi se MMaja ne brine

) i pileći saft ala paprikaš. Mješavina salata i desert palačinke
08 tra 2014, 14:55
to i mi radimo od pirea

i još ih pečemo u pećnici jer se meni ne da frigat ih

ontopic: musaka. s tikvicama za one koji opet pokušavaju smršaviti

i s krumpirom za one koji su mršavi
go figure

za vikend smo radili gulaš od teleće vratine, odličan je bio, u nedjelju roštiljali na balkonu. jučer smo lososa u bijelom umaku s paštom i paradajz juhu.
08 tra 2014, 15:39
Adorabla je napisao/la:naravno da radim i nisam još umrla od toga
Danas njoki kupovni (da mi se MMaja ne brine

) i pileći saft ala paprikaš. Mješavina salata i desert palačinke

niti nebuš .....samo znaš onu da se krumpir ne podgrijava
ja sam danas kelj napravila s rižom. naime, kupila sam proso....neljušteno

kak nemam ptičice morat ću ga bacit po parkiću vranama
08 tra 2014, 16:09
:lol niti nebuš .....samo znaš onu da se krumpir ne podgrijava
ccccc a ti doma imaš knjigu u kojoj ti sve piše o krumpiru od toga da je glupost da se ne podgrijava i zašto bi se trebao pojesti unutar 24 sata od trenutka prvog kuhanja
08 tra 2014, 16:32
meni će to s podgrijavanjem krumpira ostat vječna enigma

u pravilu ga ne podgrijavamo od kad ja kuham, ali kad se sjetim koliko puta u životu sam ko dijete pojela podgrijani krumpir ili još gore - podgrijani pire i špinat i eto, nikad mi nije bilo ni muka
ja znam i od blitve s krumpirom na lešo, ako ostane, drugi dan napravit njoke
mi ćemo sutra punjene tikvice, eto danas odlučili, bile na sniženju u intersparu
08 tra 2014, 16:46
Ja sam nekako uvjerena da ću umrijet od radijacije ili bar ljubavi, a ne od podgrijanog krumpira, tako da sve u 16 jedem i musaku od prethodnog dana, a bogami i njoke od jučerašnjeg pirea. A bogami i kečigu
A ovo mi je genijalno, proplakah od smjeha:
malamaja je napisao/la:Adorabla je napisao/la:naime, kupila sam proso....neljušteno

kak nemam ptičice morat ću ga bacit po parkiću vranama

Da sam ti bliže, došla bih po hranu za papige

Djeca ručala bolonjez (nije neplanirani

), mm i ja paprike s jajima, zelenu salatu s rotkvicama i mladim lukom
08 tra 2014, 17:32
Ajoooj, što ja znam svašta napraviti s ostacima pirea
08 tra 2014, 17:53

kod mene ne ostane pirea pa ja ne padnem u napast
latice, imam ja knjigu...Kombiniranje namirnica. svojevremeno je kružila među mibovkama , a tamo je riješena enigma krumpira

a kaže ..."Ne smije se kuhan pohranjivati duže od 24 sata kako bi se izbjeglo razvijanje proteus bakterija"
al kao što kaže Olja, obično nas dođu glave neke posve druge stvari....
09 tra 2014, 10:19
Mahune varivo
09 tra 2014, 10:50
vjerovali ili ne napravila sam danas ujutro paellu
Doduše piletinu sam sinoć očistila, plodove mora pretvorila u hobotnicu malu koja mi je ostala od Bozica i dodala sam kobasu sto inace ne stavljam ali kad sam imala fine, reko aj da ju dodam.
Jedino nisam imala kurkume pa mi malo bolesno bljedunjava paella ispala
09 tra 2014, 11:07
Nisam nikad paellu radila

- one neke školjke me uvijek odbiju (offt klinci u školi dobivaju rižoto s plodovima mora, da mi je samo znati šta unutra bude

gdje sastojke pokupe - obzirom na moćan im budžet vrlo vjerojatno rastope neku žbrlj smrzotinu

- na takav dan pojačavam obroke doma, dam djetetu zeleno svjetlo da to preskoči

) ali vidiš ovo s hobotnicom (lignjom

) kao predstavnikom reprezentativnim bi prošlo. I šafran bi zažutio ok vjerojatno
09 tra 2014, 14:02
baš sam htjela reći, a volvo me preduhitrila...šafran....još sam ga negdje vidla relativno jeftinog, hm...dok se sjetim. .
volvo, to u školskim kuhinjama istresu smrznuto izvađeno iz nekog dalekog mora

i inače....prehrana u školi je

. moja više ne želi jesti...pogotovo ne užinu. nosi si svaki dan neko voće, kolač, pločicu od žitarica ili sl. za užinu....
jučer sam namočila slanutak...skuhat ću ga s povrćem(mrkva, celer, peršin,poriluk) i kukuruzom uz dodatak domaće kobasice.
09 tra 2014, 21:55
Thal, kako radis tog lososa?
Jucer pureci batak pecen u vrecici s povrcem, mlinci, zelana i krastavac salata.
Danas oslic u skartocu, riza, tikvice, paprika i luk peceni na pekacu. Za veceru prova sa domacim pekmezom od sljiva.
Sutra dinstani kiseli kupus, pire i pohani pil. bataci u pecnici.
Prekosutra vjerojatno neki saft sa tijestom
09 tra 2014, 22:26
Danas bili pečeni komadi puretine, pire krumpir, zelena salata s rotkvicama.
Sutra juha s knedlama od griza, piletina s kikirikijem i povrćem (mislim da će biti poriluk, paprika, mrkva, celer, tikvice, crveni kupus i bambus ako ga nađem), riža.
U petak možda varivo od graška.
10 tra 2014, 11:02
Ostaci zeca na saft sa špagetima, zelena salata i bučnica. Sve iz škrinje danas.

Jučer bio bolonjez sa špagetima, zelena i krastavci salata
10 tra 2014, 11:12
danas kod nas jopet piletina ali ovaj put (kako sam samo maštovita

) s klicama piskavice na saft. Onako kao kineski. I tjestenina uz to. Klasika salata