O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Tema je zaključana

Re: Danas kuhamo...

10 tra 2014, 12:50

kod nas danas juha iz vrećice, rizi-bizi, pileći ražnjići i rukola salata. mislim da prvi put pravimo juhu iz vrećice od kad imam djecu. veliki napao na juhu dok smo se dogovarali što ćemo kuhat na putu do trgovine, a kako ja nisam danas imala juhu u planu rekoh ajmo iz vrećice. a on :shock : jel se to može? :lol ako nam se porlije ja nisam kriv :lol
jadno dijete, uopće nije mogao skužit šta to znači - iz vrećice :lol

sandram - ja ti imam super recept za lososa ako hoćeš?

10 tra 2014, 14:09

latica je napisao/la:a kako ja nisam danas imala juhu u planu rekoh ajmo iz vrećice. a on :shock : jel se to može? :lol ako nam se porlije ja nisam kriv :lol
jadno dijete, uopće nije mogao skužit šta to znači - iz vrećice :lol

:lol
moj probao kod bake neku dalmatinsku iz vrećice, pa me sad stalno žica da je kupimo.

mi ćemo danas slanutak s porilukom i da pojačam proteinima, kajganu.

10 tra 2014, 14:23

joj, juha iz vrećice....ja se nekad zaželim :lol al kak stalno imam višak juhe, pa ju smrznem onda samo posegnem u zamrzivač.

tijesto sa sirom, salata...zaboravila odmrznuti meso :ajme bumo sutra meso :mrgreen

10 tra 2014, 14:47

Latice, hocu. I jos mi reci gdje u nasem gradu kupis lososa? JVidjela sam u Intersparu odreske. Meni treba tako nesto jer sam na vi sa ciscenjem ribe.

10 tra 2014, 15:19

moj probao kod bake neku dalmatinsku iz vrećice,

i moja mladja ju obozava s time da ja u vodu dok kuha dodam list celera i maslinovg ulja i na kraju kad juha zakuha jos dodatno dodam onih okruglica (tjestenine na točkice) i paradajz sosa pa u konačnici nije ni tako slana ni bvezvezna
I jos mi je neka dobra. Mislim Tirolska

Sandram meni gore cistiti losos filete ili nareske nego ribu ponekad. Oni uzmu lososa pa samo izrezu filete ali ostave na kozi krljust tako da ili kupi na ribarnici (pa zamoli da ti i krljust skinu) ili skini na tanko cijelu kozu prije pripremanja.
za pocetnike u lososu ja bih uvijek savjetovala da radiš lososa u alu foliji; svaki filet, odrezak nakapaš maslinovim ili još bolje putrom, pospeš sitno narezanim svježim koprom, malo pokapaš s limetom, zamotaš u foliju i pečeš cca 20 minuta u rerni na 200 stupnjeva. Uz to krumpirići i npr umak od avokada

10 tra 2014, 15:40

ja kupim u intersparu, jer mi je to najbliže pa tu često odem s klincima pješice petkom po ribu. i kupim najčešće onaj komad zadnji od repa pa bude kao veliki file ili kupim te odreske.
uglavnom recept je taj da taj komad lososa ili odreske namažeš pošteno pestom od bosiljka. i staviš u rernu zajedno s povrćem - krumpir na ploške (njega treba prije malo prokuhat jer će se inače duže peći nego riba), mini rajčice, brokula, luk, po volji. i to tako u rernu i gotovo. meni je to prefino. ja malo pokrijem folijom i onda je maknem da se još sve zapeče!
evo moja fotka:
slika

a drugi recept nisam več sto godina pravila, pa se ne sjećam točno, ali znam da je bilo jako fino. mislim da se špinat stavio opran u tepsiju - onako debelo i zalio se slatkim vrhnjem, malo posoliš i popapriš i na njega losos, isto ga malo začiniš i u rernu! i uz to kuuhani krumpir s maslinovim uljem! špinat sam povene u rerni i smanji se!

10 tra 2014, 15:47

losos savršeno ide s koprom ili sa špinatom tako da niti jedna od tih kombinacija ne može promašiti.
Ako imaš čiste filete možeš se igrati i s bešamelom. Losos, šinat i bešamel. Između može tjestenina (pa d abude kao umak uz tjesteninu) ili kao lasagne ili npr lisnato pa unutra špinat i losos i tanko bešamela pa sve umotaš u lisnato i zapečeš.

10 tra 2014, 17:24

Mm je danas pekao komad svinjske pečenke, uz to smo imali juhu, pire i mladi luk

10 tra 2014, 20:22

MM jučer kupio meso jer mu se ''jede nešto normalno'' (naime, jučer smo imali njoke u umaku od gorgonzole i salatu s čičokom i rotkvicom). Dio komada sam narezala na šnicle i napacala, a od drugog dijela sam napravila gulaš.
Danas smo trebali imati neku brzinsku juhu, pečene šnicle na naglo i pomfrit iz pećnice, ali sinko nije bio u dućanu i kupio krumpir pa smo imali gulaš u kojeg sam ukuhala noklice od jaja i zelenu salatu s čičokom i rotkvicom i mladim lukom. Sutra će biti gore navedeni šnicli i pomfrit.

11 tra 2014, 10:19

Dalmatinske šnicle i krumpir kuhan u ljusci. To će bit i za nedjelju i kolko sam nakuhala možda i za još jednom, mada sumnjam :nata :lol
Sutra :dunno tražim ideje.

Ja ne kuham juhe iz vrećice. Em zato što cure baš i ne ljube juhu pa kad napravim onda želim da bude zdrava juha, s puno povrća, a s druge strane MM se tu i tam zaželi juhe od gljiva iz vrećice, a to ne ne žele ni probati. Probale su i ove druge par puta i ne valja im. :liza Nije da mi nije drago. :lol

11 tra 2014, 10:26

Latice, Adorabla, hvala na receptima i idejama. Isprobat cu obavezno.

11 tra 2014, 10:33

Varivo od mladog kupusa s komadićima junetine.

11 tra 2014, 11:19

Teutonija naravno da nisu zdrave, ali ja sam ovisnik o juhi pa kad nemam juhe ja cu si napraviti onu običnu na zapršci samo da nešto vodeno u tanjuru žlicom pojedem. Onda si ja kupim ponekada (najcesce smo to koristili kad smo isli u kamp ili na skijanje) juhu u vrecici pa ju svi jedu.

Kod mene danas rizoto s mozzarellom i prsutom. Sparoge su mi preskupe.
Za sutra cu veceras zamotati burek i mozda i koju zeljanicu, a prekosutra ce me mm iznenaditi ruckom (tako je bar najavio :lol ).

11 tra 2014, 14:34

tortelini, mrkva salata, pečena piletina....pa šta tko voli.
htjela sam lososa, al je juniorka odbila jesti danas ribu :roll
sutra ću si na gruntu nabrati šparoga i zelenjave :proljece (i mladih kopriva :mrgreen ) pa ćemo našto smućkati za vikend...

12 tra 2014, 10:20

Moji su jučer naručili ćevape jer mene nije bilo cijeli dan kod kuće

Danas: pileća juha s jetrenim noklicama, saft od pilećih jetrica, želudaca i srceta, pire, zelena salata, salenjaci
Zadnja izmjena: mrava; 12 tra 2014, 16:28; ukupno mijenjano 1 put/a.

12 tra 2014, 11:35

maneštrica od mahuna
neki kolač bih, tražim ideju (nešto što bi cure jele, a ne da ja moram sve pojesti), možda budu kiflice

12 tra 2014, 13:23

žabac u rupi, pire od graška, zelena salata

corazon, spremi nešto čokoladno, pa prijavi za kuharske istraživače ;)

12 tra 2014, 20:31

pileća juha, riža i piletina sa tikvicama u bijelom, zelena salata i mladi luk

12 tra 2014, 21:25

Picek na resetki sa mlincima. Rikola i matovilac.

13 tra 2014, 14:59

Pileća juha, pečeno pile, pečeni krumpiri, češke knedlice s kiselim kupusom, zelena salata, salenjaci

13 tra 2014, 15:11

Pileća juha, pečeno pile, restani krumpir, zelena salata, mačje oči, puding s keksima.

13 tra 2014, 15:22

mačje oči :le

juha, pire krumpir, špinat, pohanci.....

13 tra 2014, 15:25

musaka, salata od svj. kupusa

13 tra 2014, 18:12

pileća juha, lazanje, zelena salata

13 tra 2014, 19:33

Danas sam bila skroz sama doma pa sam ručala sendvič.

Kasnije sam skuhala ručak za sutra - tikvice s piletinom, paprikom i vrhnjem, a uz to će biti vjerojatno tjestenina i salata od rikule i cherry rajčice.

14 tra 2014, 10:04

olja je napisao/la:žabac u rupi, pire od graška, zelena salata

:lol :lol :lol jel ovaj nastavak radi mene, da ne pitam gluposti :lol :lol
Jucer sam motala burek, danas opet pileci paprikas.
Ovaj tjedan strajkam u kuhinji :basnecu

14 tra 2014, 11:26

Danas nabrzake pire, špinat i pečena jaja jer ribam kuću

14 tra 2014, 14:19

i ja štrajkam ovaj tjedan :basnecu . danas ostanjci od jučer, prekjučer....ma ima jaja u frižideru pa tko je gladan :mrgreen i salate... ;)
i ja krenula prat prozore, kad ono sprema se nevrijeme :roll ...odustajem. uzela sam heklanje :lol

14 tra 2014, 14:21

I ja bi štrajkala ali ne mogu :mrgreen
ostaci lazanja od jučer i rižoto sa piletinom, neku juhu možda napravim za večeru

15 tra 2014, 11:13

Tjestenina, gulaš, salata od krastavaca i vrhnja
Tema je zaključana