O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Odgovori

Re: MasterChef HR

03 lip 2011, 13:20

općenito je u šou dopuštena prevelika sloboda žiriju, a koji je opet potpuno izgubio objektivnost.

šteta, a kuhanje je potpuno marginalizirano. bezveze :roll

03 lip 2011, 13:30

Crazy Daisy je napisao/la:šteta, a kuhanje je potpuno marginalizirano. bezveze :roll

X

gotovo uopće ne prikazuju pripremu jela.... recimo, zakaj ne prikazuju detaljnu pripremu barem najboljeg jela toga dana, ako već ne pripremu svih?
stvarno je šou više bigbraderski nego kuharski :roll

03 lip 2011, 13:36

jos kad ona tuka dodje pa pita robeert, a to je motar? mijenjam program

03 lip 2011, 13:46

ni ja nisam mogla gledati jučer lidiju kralj.
vrhnje, kamenice, kozice, biftek, vrganji, motar hellouuuu. ali najviše me živcira to vrhnje.
ja mislim da je ona morala doći zbog sponzora, pa se žiri onda iskazao komentarima :roll

i nanuticu ne mogu, ne mogu i ne mogu smisliti. :roll

03 lip 2011, 14:02

a, mene je baš jučer nanutica ugodno iznenadila... dosad mi je bila :roll ali jučer je robertu sve šaptala što god je ona (L. K.) namjerno izostavila u receptu, to mi je bilo baš :up

mislim, neovisno o tome što je žena, po meni je ispala totalna neprofesionalka, a mislim da ju i žiri tako doživljava... staviti čovjeku na recept 4 rečenice o pripremi jela :roll i to samo zato što ona sebi nije smjela dopustiti da se izjednači s amaterom, i to još dalmatincem, i to još muškim :roll a toliko je ponosna na sebe što zna otvoriti kamenice, ko da je to nešto wow... gurneš nož duboko među onu tanku koru, ciljaš sredinu i potegneš po principu poluge, big deal...

baš mi je bila antipatična i preprepotentna pa iako nisam nikad probala njeno jelo, čini mi se da ni nije neka profićka u kuhanju... ne bi si pravi profić dopustio onakvo self hvalisanje pred kamerama, kako su ostali kuhari mudro šutili i pomogli kandidatima da skuhaju što zornije, a ona njemu na početku nije htjela ništa reći što ju je ispitivao, nego mu je 3 minute prije došla smetati kod slaganja prezentacije :whew

samo mi je žao što je žena jer mi je osramotila rod... sad će ispast da je svaka žena kuhar prepotentna bitch...

03 lip 2011, 14:05

ivana7997 je napisao/la:jos kad ona tuka dodje pa pita robeert, a to je motar? mijenjam program

a ono
pitat ću tomA
ili tom ovo tom ono aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

p.s.
sole mi bi zaista pisali o kuhanju, ali nema se materijala sorry :ajme

03 lip 2011, 14:33

ne smeta mi lidija kralj i nije mi antipatična, al njezino jučerašnje jelo mi uopće nije bilo zanimljivo. baš sam s mužem komentirala da je previše svega na tanjuru i da joj je jako staromodna prezentacija.
onako kičasto složen tanjur pamtim iz starih maminih burdi :lol

03 lip 2011, 14:44

Solea je napisao/la:onako kičasto složen tanjur pamtim iz starih maminih burdi :lol

XXX
Lidija je definitivno došla zbog sponzora, no to ne opravdava ponašanje ove dvojice, koji su zabrijali da su nedodirljivi....lagano me počinju izluđivati, a i Radovan s onim svojim kvazi doskočicama
Nanutica je toliko suvišna i iritantna :ajme
veselim se večerašnjoj epizodi jer je dio kuharska akademija, a to vrijedi pogledati!
btw mm je jučer radio one slane kiflice (domaće) po receptu pekara koji je bio gost i ispale su presavršeno....ukusne i lijepe izgledom, super za večeru...a to mu je prvi put bilo da mijesi neko tijesto :dada

03 lip 2011, 14:53

sve šaptala što god je ona namjerno izostavila u receptu, to mi je bilo baš

ne vjerujem da gostujući šefovi odlučuju u kojem obliku će kandidati dobiti recept. pa zadnjih dana su dobivali uglavnom samo natuknice.

naravno, ima šefova koji se nisu baš umorili pomažuć i onih koji su skloniji pomoći, kao npr. Falko. on mi je i inače bio zbilja genijalan!

03 lip 2011, 16:32

Meni je sve ono previse na jednom tanjiru. Ja bi' to posebno, jedno po jedno ruckala i uzivala :D I bas me zanima ko veceras ispada :mrgreen

03 lip 2011, 16:44

definitivno previše, a ne čini mi se da je uklopljeno, sve se ipak posebno jede...
i ja mislim da oni ne biraju šta će napisati u recept, već je sad vrijeme da oni sami kuže kako trebaju šta...ionako, osim što krumpir nije bio dovoljno kuhan, žiri nije imao previše zamjerki na Robertovu pripremu...mislim da im se jednostavno jelo ko jelo nije dopalo,a njemu su dali ocjenu niže jer je sve to bilo kilavo

03 lip 2011, 18:35

Solea je napisao/la:ne smeta mi lidija kralj i nije mi antipatična

također.
smatram da je vrsna kuharica i jela sam krasnih njenih jela. :dada

Solea je napisao/la:
sve šaptala što god je ona namjerno izostavila u receptu, to mi je bilo baš

ne vjerujem da gostujući šefovi odlučuju u kojem obliku će kandidati dobiti recept. pa zadnjih dana su dobivali uglavnom samo natuknice.

isto mislim da je recept bio određen igrom, a ne njenom voljom, a nanuticu bi ja izbacila iz moje kuhinje van zbog onog "e, a ona je ovo i ona je ono...". to mi je na neki način vrijeđanje robertovog znanja i mogućnosti, bez obzira na njegove trenutne postupke.

i slažem se da je sve manje kuhanja i sve više prepucavanja.

03 lip 2011, 20:35

sve manje kuhanja i sve više prepucavanja.
a svi mi vjerno gledamo ...zbog kuhanja jelte. :cool :mrgreen

04 lip 2011, 19:06

slažem se za lidiju, onaj bućkuriš na tanjuru :roll a tek prezentacija, ostala negdje u 80-tima :ajme
zakaj jučer nije matija ispao :conf :conf :conf :conf , jooooj kako me živcira, uopće nemogu pratiti kaj kuhaju zbog njegove pojave i odvratnog smiješka
3 puta je bio u stres testu i opet se izvukao, nevjerojatno, jučer su mu bile krvave kamenice i ovi izbace ljubu,katastrofa
a kaj je najbolje, matija the manager još uvijek misli tj.govori da je najbolji

04 lip 2011, 19:57

matija je servirao svoju krv u onim kamenicama - u najmanju ruku utuživo, ako ne za ispadanje :ne

04 lip 2011, 20:31

Ma makli su te krvave. Bez njih je imao vise od ljube :(

05 lip 2011, 01:12

da, ali ostaje cinjenica da je servirao i krvave!!! da je meni to servirao ja bih u najmanju ruku vratila mu to u glavu pa onda zvala sanitarnu :lol
oprostite na upadu, ne komentiram s vama od pocetka al sam jedna od onih kojima je matija oooodddduuuuran!
ni meni lidija nije nekako legla, a ni njeno jelo :dunno

05 lip 2011, 08:09

barboza2 je napisao/la:da, ali ostaje cinjenica da je servirao i krvave!!! da je meni to servirao ja bih u najmanju ruku vratila mu to u glavu pa onda zvala sanitarnu :lol
oprostite na upadu, ne komentiram s vama od pocetka al sam jedna od onih kojima je matija oooodddduuuuran!
ni meni lidija nije nekako legla, a ni njeno jelo :dunno

Poanta je bila tko će ih najviše i najurednije otvoriti, sa morem i bla bla bla...
Žiri nije spominjao krv, a što se toga tiče, šta je trebao odustati nakon što se porezao? :conf
Pa imao je samo 10 minuta, kao i ostali, dobro mogao je maknuti te krvave, ali koliko sam ja pratila pravila, on nakon isteka vremena nesmije dirati tanjur, a čisto sumnjam da je tokom tih 10 minuta baš krv i primijetio, osim možda na svojim rukama.

05 lip 2011, 08:45

Cathy je napisao/la:Pa imao je samo 10 minuta, kao i ostali, dobro mogao je maknuti te krvave, ali koliko sam ja pratila pravila, on nakon isteka vremena nesmije dirati tanjur, a čisto sumnjam da je tokom tih 10 minuta baš krv i primijetio, osim možda na svojim rukama.

upravo tako, mogao je maknuti te krvave. :dada meni je to apsolutno za diskvalifikaciju. ne znam kako bi ti reagirala da ti je netko servirao krvavu kamenicu uz ispriku: uuups, nismo vidjeli da se kuhar porezao. :dunno uopće neću ulaziti je li ih ostavio namjerno ili slučajno.

05 lip 2011, 08:54

dašta je već primetio, ljigavi je to lukavac.
servirao im je krv ne bi li se smilovali.
ja bi ga izbacila.
i realno je puno lošiji kuhar od ljube koji je pobjeđivao x puta.
a da ne spominjem paunovsku napuhanost i podlost tipa.

05 lip 2011, 08:56

Slažem se, bila sam potpuno sigurna da će žiri u tom trenu izbaciti Matiju, s obzirom na to da nisu striktno vezani nekim pravilima izbacivanja.
To je bila velika greška bez obzira na broj kamenica...al eto, izbaciše Ljubu :ajme :roll

05 lip 2011, 10:01

da se razumijemo matija je ljigavac samo takav :puke
a i ko što pinky kaže
pinky je napisao/la:i realno je puno lošiji kuhar od ljube koji je pobjeđivao x puta.

baš mi žao bilo ljube jako mi je on simpa. jedan od mojih favorita :dada

05 lip 2011, 12:00

i meni je žao ljube, radi vrhunske slastice, mogli su to bar uzeti u obzir :(
vis a vi lidije...danas je izašao članak u jutranjem na 2 strane, kako je ubiti dobila manje ocjene nego kaj je to prikazano u emisiji, dobila je 2 i 3, a robi je zapravo bio bolji od nje, ali očito sponzor nije dao da tako bude, presmiješno :roll
mislim da će ovaj tjedan ispasti dvoje natjecatelja (da bar matija i davor), jer u finalni idu njih 5

05 lip 2011, 12:50

Mihica je napisao/la:mislim da će ovaj tjedan ispasti dvoje natjecatelja (da bar matija i davor), jer u finalni idu njih 5

Nevjerojatno kako je Davor još uvijek u igri, taman kad pomisliš da je vani, on ostane. Nije mi mrzak, ali nije se baš iskazao. O Matiji mi se niti ne da pisati

Ljubo mi je (bio) super.

05 lip 2011, 13:10

procitala sam jucer da je ljubi ponudjeno mjesto sefa kuhimje u vrtovi
a sunca u dbk. jako mi je drago zbog njega.

05 lip 2011, 15:51

bravo za ljubu :yess

05 lip 2011, 16:21

Novamama je napisao/la:procitala sam jucer da je ljubi ponudjeno mjesto sefa kuhimje u vrtovi

ma daj? super, zaslužio je to :zivili

05 lip 2011, 17:04

ciklama24 je napisao/la:
Novamama je napisao/la:procitala sam jucer da je ljubi ponudjeno mjesto sefa kuhimje u vrtovi

ma daj? super, zaslužio je to :zivili

A kaj ne moraš za takav posao imati nekakvu školu, ono bar ugostiteljsku? :conf

05 lip 2011, 20:47

da davor se provlači kao matija i bojan koji je ispao zasluženo, mislim nije pokvaren ko matija ali nije se iskazao :conf
bravo za ljubu, pa vjerojatno nemora imati školu :dunno
kako ovi pjevači kaj pobjede na htz-u npr.isto nemaju glazbenu školu pa znaju pjevati i svirati :lol

05 lip 2011, 23:00

drago mi je za ljubu, ako je to istina, ali cisto sumnjam u to jer je to jedan od luksuznijih hotela u du, neki poznati lanac, ne mogu se sad sjetiti kako se zove. cisto sumnjam da bi si oni dozvolili amatera. svaka cast ljubi, da se razumijemo, i meni je jako simpa.
Odgovori