O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Odgovori

07 stu 2007, 18:10

Mlijeko i kavu grijem u običnoj šalici 30 sec :)

07 stu 2007, 18:52

Evo ja probala grijati mlijeko (al nisam u šalici nego u maloj zdjelici), 50 sekundi.
:mah

07 stu 2007, 20:39

Zavisi dali grijem mlijeko za piti (samo da ne bude "frižider hladno") ili grijem za čokolino toplo ili za instant kavu ili kakao - vruće stavljam na 20 sec do 40 sec za jednu šalicu/zdjelicu.

08 stu 2007, 07:47

dajana5 je napisao/la:Evo ja probala grijati mlijeko (al nisam u šalici nego u maloj zdjelici), 50 sekundi.
:mah

Eto, bit će nešto od tvog kuhanja u mikrovalnoj ;-) .

08 stu 2007, 09:06

Kruh se skamenio i djelomično pocrnio i zalijepio za tanjur,

to ti nije zbog tanjura nego zbog predugog grijanja
za jednu šnitu kruna ti je dosta 10-15 sekundi.

Ja isto isprobavala (i dan danas isprobavam) i tako naučila :juhu

08 stu 2007, 11:17

Cure, :3srca .
Podgrijavanje ide sve bolje i bolje :mrgreen: , jedino još nisam odlučila da li da u mikrovalnu stavim mlijeko u šalici (jer sam čitala da ne smijem staviti šalice koje po sebi imaju boje, a moje imaju ili da kupim nove šalice). Jučer sam kupila dvije posude koje mogu u mp, one s rupicom na poklopcu da mogu bez brige podgrijavati :papica .

08 stu 2007, 11:24

mogu, mogu i one u boji u mikrovalnu...samo, morat ces isprobavati, neke se jako ugriju ( pa ne mozes piti koliko je salica vruca) a neke ostanu hladne, a tekucina unutra topla/vruca

08 stu 2007, 11:38

Tupperware je savrsen za mikrovalku i imaju fantasticne recepte za to...
ja sam ih vecinu isprobala...
evo, mozda da malo prosvrljas....

http://www.tupperware.com.au/dir063%5Cw ... h?OpenForm

ima odlicnih recepata, kako glavna jela tako i desert... :3srca

08 stu 2007, 11:54

Tupperware za mikrovalku je užasno skup :protest

U mikrovalnu možeš i šalice s bojom, samo ne smiju imati po sebi onih kao zlatnih, u stvari metalnih ukrasa, tipa crte i sl.

08 stu 2007, 11:59

VIPmama je napisao/la:Tupperware za mikrovalku je užasno skup :protest

U mikrovalnu možeš i šalice s bojom, samo ne smiju imati po sebi onih kao zlatnih, u stvari metalnih ukrasa, tipa crte i sl.

ne zelim propagirati Tupperware zasto se isplati...samo sam dala link da vidite recepte...ima i alternativa za T.... :mrgreen: sve ima svoju cijenu...

08 stu 2007, 23:03

Hvala ana-marija :), dobro je recepte pročitati radi ideje.
Sutra ću probati zagrijati u šalici, baš me zanima hoće li biti brže...

09 stu 2007, 07:19

ma, lako je to...ja uvijek ugrijem mlijeko u mikrovalki :mrgreen:

09 stu 2007, 15:29

dajana, ja u mikrovalnu stavljam sve osim metalnih predmeta i tanjura i salica koji imaju srebrne ili zlatne crte (crteze) po sebi, jednom sam stavila salicu s tankim srebrnim rubom na vrhu, pa je malo iskrilo.

mikrovalnu koristim uglavnom za podgrijavanje, otapanje i pravljenje kokica.

stavljam grijati mlijeko u normalnim salicama (imam one sa sarenim crtezima sastrane), hranu grijem ili odledjujem u tanjurima od acropala, plasticnim posudama raznim, jedino ako stavljas grijati ili otapati u onim koje nemaju rupice na poklocima (a moja nijedna nema) onda nemoj zatvoriti skroz poklopac ili ga uopce nemoj staviti.
koristim takodjer i standardne vatrostalne posude, mlijeko sam grijala i u visokoj plasticnoj posudi za miksanje od braunovog stapnog miksera.

e, da u mikrovalnoj kuham hrenovke, bez vode, samo ih stavim na tanjur, malo izbockam nozem i za tren su gotove.

jedno vrijeme sam se bila navukla na sendvice, snita kruha, na nju salama, pa neki topivi sir (gauda i sl) i s tim u mikrovalnu dok se sir ne pocne topiti.

09 stu 2007, 21:02

IvanaFM :3srca . Kad grijem polovicu kruha onda on bude super, kao tek ispečen. Ali kad se ohladi onda mu kora bude dosta tvrda, je li tako vama? Danas sam stavila da se odmrzne meso u arkopalu. Poslije (kad je bilo odmrznuto), bilo je nekako čudno izgledom-malo tamnije (od onog što sam očekivala), tekućina na dnu tanjura sa nečim sluzavim. Jel to tako inače treba biti?
Kupila sam kokice u Kauflanda, bile su po 3 kune. Večeras ih ispekli i bile su dobre. Prije 2-3 dana sam kupila druge koje su bile 6 kuna. Baš me iznenadilo da su tako skupe, a nije ih baš bilo puno. Ove u Kauflanda su baš obilate.
Kako da znam kad treba podgrijavati sa zatvorenim poklopcem (i rupicama)? Jel samo tekućine treba podgrijavati bez poklopca, a meso i zapečene stvari?

Re: mikrovalna

16 tra 2008, 09:08

Spremam se da uskoro pazarim mikrovalnu pa me zanima koliko vi koristite gril, jer ako nije baš velika prednost imati ga - onda bih uzela bez grila.

16 tra 2008, 10:25

mi smo novu mikr. kupili prije nove kuhinje i slucajno (dopala nam se izgledom i cijenom) kupili jednu koja moze biti mikr., ali moze biti i obicna pecnica, plus ima i grill.
koristila sam ih mozda triput (u medjuvremenu smo kupili novu kuhinju) jer mi je lakse/brze/jednostavnije raditi u obicnoj pecnici nego u njoj.

16 tra 2008, 19:44

Moja ima grill i nikad to nisam koristila. Čitala sam i po forumima da ljudi ne koriste baš tu opciju jer im hrana nema očekivani okus. Pronašla sam jednu kuharicu za mikrovalnu na internetu, al nažalost ne može se isprintati. Inače, ti recepti mi se čine super pa eto, tko voli...:) http://www.scribd.com/word/full/53121?access_key=hvr8vznn9s7ih

18 tra 2008, 17:10

Još jedno pitanje. Na mikrovalnim bez grila imaju 2 opcije - Mikro/Defrost, dok one sa grilom imaju opcije Mikro/Grill. Zanima me kako se programira odmrzavanje kod ovih sa grilom?

18 tra 2008, 20:40

Ja imam s grillom i ne koristim ga baš. Moja ima obje mogućnosti koje spominješ, pa ne znam kako ide kod onih koje nemaju. Za odmrzavanje ja i tako najčešće koristim samo mikrovalove a ne defrost opciju jer odmrzavam i podgrijavam istovremeno gotovu/skuhanu hranu (variva, gulaše i sl.).

18 tra 2008, 22:30

moj se za odmrz. gumb vrti u rikverc. :dunno

25 tra 2008, 10:24

moja ima grill opciju nikad korištenu :mrgreen:

19 svi 2008, 23:10

da bi znali koje suđe može u mikrovalnu stavite u plastičnu posudu ( za koju ste sigurni da može u mikrovalnu ) malo vode i onda tu drugu posudu u nju
nekih 30-tak sekundi ili više, kako hoćete
ako se ta posuda jako zagrije onda nije predviđena za mikrovalnu
inače, sve što može ići mora na sebi imati i taj znak po kojem je vidljivo da može u m.; to sada već piše na velikoj većini posuđa; kao i simboli da može u perilicu posuđa nalazi se sa donje strane posude

27 kol 2008, 00:09

Ako nekoga još zanimaju poklopci za mikrovalnu, ima ih u Nami na Trgu, 15 kuna komad, 2 veličine.

GOre gdje je sve suđe, pa u dijelu za plastiku, pa kod suđa za mikrovalnu (dobro sam ovo objasnila, uglavnom sigurno ih ima).

Moj krumpir u mikrovalnoj je malo drugačiji. Nareže se na kockice, stavi na dno par žlica vode (recimo 3-4), pusti kuhati 5 minuta, onda se zdjela uzme van protrese i ponovno pusti kuhati 5 minuta. Ispadnu odlično.

Od ostalog uglavnom kokice i podgrijavanje/odmrzavanje.

E da, radim i super rožatu. Jedino što dugo nisam radila pa nemam recept u glavi, moram negdje potražiti. Ako je netko zainteresiran. Gotovo u 10 minuta a finooooo...

06 vel 2010, 00:14

A jel podgrijavate hranu za dijete u mikrovalnoj. Prvenstveno mislim na mlijeko (obično) za žitarice s mlijekom... Ja da katkad kad sam u žurbi al sve me peče savjest nekako.

22 tra 2010, 23:15

mozes bez problema, ja pitala pedijatra kad sam imala prvu bebu.

22 tra 2010, 23:33

eh bas danas gledala mikrovalne i koju kupiti
ajde ne treba mi ta opcija gril ali koju marku uzeti
nesto me gorenje privlaci

koje vi imate?

22 tra 2010, 23:44

gorenje

23 tra 2010, 09:26

ja imam neku koja je bila u Mepasu :mrgreen

23 tra 2010, 09:33

ja isto mlijeko podgrijem ili nesto ovako sitno al stvarno me spasi kad mi se neda paliti spaker...mada ja iman manju onu,sta nemoze stat ni veliki pijat od gorenja

23 tra 2010, 11:45

danni je napisao/la:ja imam neku koja je bila u Mepasu :mrgreen

citam mepasu i kontam oklen je ova :mrgreen
Odgovori