O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Odgovori

Re: Sto za Dan kruha?

14 lis 2008, 12:50

ja sam se jucer sjetila ovog topica i kosara od tjesta...i izlanula se maloj susjedi kako cemo nas dvije to praviti za njen vrtic...pa eto sutra imamo akciju u komsiluku pravimo kosare...najbolji momenat je sto moja susjeda (mama od curice) misli da znam da sam to vec pravila...ali kao i da jesam sad kad sam procitala sve tips i tricks

14 lis 2008, 13:33

filip i ja smo ove godine napravili one dukatove kiflice, u nedjelju za probu, a sinoc zapravo. f sam samcat, dok sam ja citala jakovu pricu prije spavanja.

a pozalio mi se da njegovi prijatelji nista ne rade, mame same peku

16 lis 2008, 08:11

...ove godine sam maloj susjedi obećala da ćemo joj napraviti košaru od tijesta i ispeći i napuniti kiflicama...dijete je zapamtilo ...pa smo se bacile na posao...bilo je dvije mame, dvoje vrtičke djece i jedna školarka....bilo je veselo...a što smo radile pokazati ćemo vam u nastavku...

...kiflice smo pravile od recepta sa kiselog vrhnja brzo i fino kiflice...http://www.coolinarika.com/recept/brzo-fino-kiflice , perece smo pravile od viška tijesta od košare....i to je sve izgledalo ovako...

slika

slika

....košaru od tijesta smo radili po ovom receptu... http://www.coolinarika.com/recept/kosara-s-tikvicama .... baš tako da smo donji dio pekli preko metalne posude, a pletenicu posebno....kada se sve ohladilo izgledalo je ovako....

slika

...i onda smo je napunili sadržajem.... ma morala sam staviti dvije slickice...

slika
slika

16 lis 2008, 14:59

supermama :klanja

ja sam jučer navečer (nakon kaj smo švrljali po zraku) skužila u Anjinoj informativki da bi trebalo za dane kruha speć nekakva peciva slika(napisala je učiteljica nek napravi onaj tko može i hoće :roll: )

fala bogu da sam imala doma germe (i meko brašno), pa sam napravila jedan slani kruščić (izgledom podsjeća na malo veću putar štangicu) sa zelenim maslinama (crne sam pojela :oops: ) - Anja je ukrašavala sa mnom i dva slatka: jedan je sa kombinacijom lana i oraha i vanilin šećera oblika okruglog, nešto slično ko veća kajzerica, a drugi je sa cvebama, malo cimeta i ofarbano izvana sa mljevenim klinčekom oblik je okrugli, ali debeljuškast...
kad su bili pečeni, slani sam namazala maslinjakom i posipala krupnom soli, a na slatke sam narezala listiće putra i posipala utore (kad sam zarezala kruščiće) sa vanilin šećerom

sad mi je žal kaj nisam fotkala, al' izgledali su zbilja njami slika

16 lis 2008, 15:05

supermama, :bravo

ninanja, sta bi bilo da si pripremila za pecenje?! :lol :3srca

i ja jucer pekla kiflice sa dukatovog vrhnja i ispekla jednog kukuruznog medu. Zaboravila sam slikati :whew

16 lis 2008, 15:20

Ja NE ZELIM slikati svojih ruku djelo. Sramota jedna. Radili smo klipiće. Ostali su sirovi iznutra :roll:

17 lis 2008, 08:25

- supermama - evo ti još jedan :klanja
- hvala za recepte, potaknuta tvojim topicem napravila jučer, uz pomoć sina i nećakinje, dvije košarice i dukatove kiflice, stavim slikicu za koji dan :mase

17 lis 2008, 10:45

samo da vam mahnem :mah

17 lis 2008, 21:56

Supermenka, mastorice :klanja :klanja

23 lis 2008, 14:11

supermama, CARICE!!! :5

13 lis 2011, 14:02

sto je ove godine s danima kruha??? mi danas pecemo pa sam se malo podsjetila, a primam ponovo i pohvale :bidan

21 lis 2011, 15:39

supermama, pa imaš cijeli topic DANI KRUHA :mrgreen
Odgovori