O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Odgovori

Re: tijesto za pizzu

07 ruj 2008, 08:52

od Ugarkovićkinog tijesta možeš napraviti dvije pizze jer je to u biti i osnova za komišku pogaču koja ima tijesto gore i dolje

07 ruj 2008, 19:08

ovo od Ane razvucem na 3 pleha od pecnice :mah

07 ruj 2008, 21:41

a, znaci, ina voli deblje a mirci tanje tijesto :mrgreen:

07 ruj 2008, 21:45

Solea baš i ja tak nekak gruntala ;) :D
Ina, znači dobro je i drugi dan - čitam ovo sa zarolanim sendvičem - mi bumo imali pizzu onda dva dana za večeru :)

07 ruj 2008, 21:46

ina voli deblje na krajevima, a tanku sredinu pa sam si tako i razvlačila :cool
btw, ovo je jedino tijesto do sada koje sam mogla razvlačiti rukama u zraku onako kako to rade pizzaioli

dunja, pisale smo istovremeno :)
da, po receptu tijesto je i bolje kad odleži u frižideru preko noći ili dana, jedino što bih promijenila u rolanom sendviču je što ne bih pome stavljala - samo šunku i sir

07 ruj 2008, 21:51

btw, ovo je jedino tijesto do sada koje sam mogla razvlačiti rukama u zraku onako kako to rade pizzaioli

iju! :shock: :klanja
tijesto za pizzu kod nas pravi mm, ne petljam mu se u posao.
al mogla bih napraviti uskoro komisku pogacu ;)

07 ruj 2008, 21:57

sada ste i mene zainteresirale da probam,radila par puta ali nije bilo fino po mom ukusu :dunno
il je recept los ili kuharica :cool
ides Solea!
Bred ti radi burekcice,TM razvlaci pizzu a kaj radi Tito :mrgreen:

edit-greska kod rijeci pizza :cool

07 ruj 2008, 21:59

:lol
ja volim da mi je svuda jednako tanko :)

no, ja ne radim bas cesto po ovom receptu jer mi je malo komplicirano planirati cijeli dan unaprijed. Kad se sjetim onda idem po ovom receptu, a kad hocu brzo imat finu pizzu onda radim po onom koji sam vec napisala na pocetku ovog topica jer je vrlo slican ovom, jednako je dobro izbalansiran kao i ovaj, zamijesi se za tren, kratko se dize zbog nesto vece kolicine kvasca i moze se razvlaciti rukama :). A otkad po, ninanjinom savjetu, brasnim protvam, a ne uljim, pizza mi je fakat ko prava :). I fali mi samo jos samotna ili keramicka ploca u pecnici za zaokruzeni dozivljaj :lol

07 ruj 2008, 22:01

Sole - nisam baš onako spretna, ali inače bih ga razvlačila valjkom ili rukama direkt na papiru ili u škrovadi, a ovo uzmeš u ruke i tako je mekano i podatno da se samo razvlači

07 ruj 2008, 22:02

I fali mi samo jos samotna ili keramicka ploca u pecnici za zaokruzeni dozivljaj

to su Ani donijeli oni gosti kojima je pravila komišku

07 ruj 2008, 22:03

Mirci pa ja sad prvi put čujem da je neko uljio protvan za pizzu :shock:

Što nisi pitala :belji

edit: Ina opet istovremeno :drink

07 ruj 2008, 22:04

to je radio MM dok ga nisam prosvijetlila ;)

07 ruj 2008, 22:05

pa, i ovom od Ane pise da se ulji :)

ina, morat cu fakat skenirati tu stranicu jer je i tamo pisala o tim plocama :)

07 ruj 2008, 22:08

Mirci je napisao/la:pa, i ovom od Ane pise da se ulji :)

ina, morat cu fakat skenirati tu stranicu jer je i tamo pisala o tim plocama :)

ja ne uljim već tijesto stavim na papir za pečenje i kad je gotova pizza, samo ju izvadim na stol ili na dasku (moram si nabaviti veliku okruglu) i režem

a ovi gosti su valjda to i pročitali nekad kad su joj donijeli tu ploču :lol

07 ruj 2008, 22:27

babalu je napisao/la:ides Solea!
Bred ti radi burekcice,TM razvlaci pizzu a kaj radi Tito :mrgreen:

pa kuha svinjsku glavu, sta bi drugo :mrgreen:

08 ruj 2008, 09:36

Gle, gle al' su se zainteresirale sad :mrgreen: A kad sam ja govorila, niko me nije obadivao :mrgreen:

.... mene je upravo ovo oduševilo kod ovog tijesta, jer mrzim kad mi se skuplja i vraća na sredinu (ovo je pogotovo bilo kad sam uljila pleh :roll: )i kad ga moram puno pritiskati da ga razvučem po plehu.
Meni je ovo doza za dvije pizze, normalne veličine, za mene i mm-a.

Ina, može detaljnije za ove tvoje rolane sendviče??

08 ruj 2008, 09:45

pa napisala sam
dio tijesta koji mi je ostao iskoristila sutradan za rolani sendvič - na razvaljano tijesto namazala tanko šalšu, naribala sir i složila šunku

razvučeno tijesto (isto sam ga razvlačila u zraku) sam stavila na papir za pečenje i napravila ovako kako sam napisala gore s tim da mislim da bi bilo još bolje bez šalše i s nečim žešćim od šunke za pizzu, npr. s pršutom + sir. to sam zarolala kao štrudel i stavila u duguljasti kalup u kojem inače pečem kruh, a koji sam prije toga namazala uljem i posula brašnom. pekla na 200°C cca 25-30 min (iskreno, nisam gledala baš na sat, gledala sam da kora dobije laganu smeđkastu boju) i rezala kad se ohladilo - ne mora biti skroz hladno, dovoljno je da bude mlako

08 ruj 2008, 10:54

E pa i pitala sam detaljnije... 'vako meni triba, k'o ditetu u 2. razredu OŠ :mrgreen: Hvala!!! :kiss

08 ruj 2008, 11:06

dunja je napisao/la:Mirci pa ja sad prvi put čujem da je neko uljio protvan za pizzu :shock:

Ja uvijek nauljim! MM obozava da je pizza zaresana a s pobrasnjeniom dnom mi to nikad nije uspjelo.

08 ruj 2008, 17:10

Mirci je napisao/la:ovo od Ane razvucem na 3 pleha od pecnice :mah

Ja noćas u ponoć umjesila tijesto po receptu A. Ugarković, koji ste napisale (i da još jednom utvrdim gradivo, usput sam pogledala na stranici njezine emisije, emisiju u kojoj radi Komišku pogaču ) i danas napravila 2 pizze (2 protvana pećnička). Mmmmmm tjesto je stvarno odlično, iako su mi rubovi malo tvrđi ispali. A fućkaš rubove kad je ostatak super ispao.

I da, ja protvan nauljim :dunno

08 ruj 2008, 17:19

pa kuha svinjsku glavu, sta bi drugo
:rolf
dasta! :klanja

08 ruj 2008, 22:15

mislim da je moj pecnicki protvan nesto manji od prosjeka :). Evo, sad sam mjerila jer mi nije jasno kako to samo meni ide na 3 - dakle, moj je 38x28 :)

sole, :rolf :rolf

24 ruj 2008, 16:18

Samo da se pohvalim da sam kupila kamen za pečenje pizze. Našla u Konzumu, 50 kn. Pizza je od-li-čna! :1 Sad sam pravi pizza-ekspert. :naughty

24 ruj 2008, 22:49

opis molim - znam za šamotne ploče, ali kakav je taj tvoj?

24 ruj 2008, 23:19

Okrugli, oko 0,5 cm debljine, promjer 38 cm, piše samo pizza stone na kutiji (piše i natural stone, štogod im to značilo). Dobila sam i držač za njega i onaj okrugli nož.
Uglavnom, super se ispeče, za 5-6-7 minuta, ne znam točno... danas sam sebi pravila calzonu... mmm :liza Sto kila ću dobit :mrgreen:

25 ruj 2008, 12:38

to poslažeš, krkneš u pećnicu... ?

25 ruj 2008, 13:11

E da je tako jednostavno :mrgreen: Prvo staviš hladan kamen u hladnu pećnicu i upališ na najjače (kod mene 275 C, na najdonju rešetku) i onda čekas da se to dobro ugrije. Pošto ja nemam ono čudo, kao lopatu (lopar?) za ubacivanje pizze u peć, ja je rastegnem na pek papiru kojeg pobrašnim oštrim brašnom, sve naslažem što ide i onda to tako frknem u peć. Mm mi asistira, jer on izvuče rešetku s kamenom do pola, pa je onda lakše staviti pizzu gore. Izgleda koplicirano, ali nije, a rezultat je vrhunski.

25 ruj 2008, 13:29

i ja bih to :cry: :)

25 ruj 2008, 13:34

:bum

evo ga dole na zadnjoj strani, a katalog je vrijedio do jucer :bum

slika

http://www.konzum.hr/images/KATALOG/11-09-2008/01_katalog.html - na linku mozete povecati sliku

25 ruj 2008, 13:59

Je, to je to. Mm ga isto vidio u katalogu i trk po njega. Možda ga još ima :dunno
Odgovori