O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
16 vel 2011, 11:08
Teutonija, opet mi sline cure na tvoj meni, aaaaaa!
Danas pizza domaća, luda
16 vel 2011, 11:42
rižoto od šampinjona
16 vel 2011, 12:26
varivo od svega po malo (grah, ječam, leća, grašak...)
17 vel 2011, 10:21
Jučer: tjestenina sa šampinjonima, pasiranom rajčicom i sirom
Danas: kupus varivo, zapečeni krmenadli i zlevanka
Zadnja izmjena:
mrava; 17 vel 2011, 15:48; ukupno mijenjano 1 put/a.
17 vel 2011, 10:31
jucer/danas varivo od graska i mrkve, piletine i trgancica. i zelena salata. mljac. djeca ne zele ni primirisati
17 vel 2011, 11:15
Nataša kaj na poriluk il na buncek?

danas pojma nemam ,picek u svakom slučaju ,moram još razmisliti.
17 vel 2011, 11:28
Utorak - trebao biti rižoto s junetinom i na štapiće narezanim povrćem (mrkva, celer, crvena paprika), no ispao je gulaš, uz to pipe rigate i crveno zelje na salatu.
Srijeda - gusta krem juha od karfiola, mrkve i poriluka, domaća pizza.
Četvrtak - opet sam krenula raditi rižoto, ali mi je na kraju ispao saft od pilećih bataka, graška i štapićasto narezane mrkve, paprike, celera i tikvica. Uz to će biti kuhana riža, odn. mješavina riže, ječma i zobi. Salata - valjda zelena. SKuhala sam više pa će to biti i za petak, eventualno će prilog biti pire-krumpir.
17 vel 2011, 13:58
jučer skuhala, sad pojela: dinstanu heljdu s pastrnkom i graškom i keljom na lešo, slano
17 vel 2011, 14:42
kelj i suvo meso
17 vel 2011, 16:02
tijesto sa špinatom i špekom
17 vel 2011, 18:42
ove srdele u pećnici , lešo krumpir, brokula s maslinovim i limunom.
preporučam, nikad finije srdele nisam jela

stvarno
18 vel 2011, 09:46
Jučer juha od povrća ,pečeni picek ,rizibizi i zelje salata
Danas lazanje s tikvicama i tri vrste sira i zelena salata
20 vel 2011, 17:21
Goveđa juha, pire, pohane šnicle, cikla, brzo i fino kiflice
21 vel 2011, 09:16
Subota: file lista u foliji s malo limuna, peršina i maslinovog ulja. Uz to blitva i krumpir lešo.
Za večeru sam pekla pizzu jer su se dečki žalili da im treba nešto ''jače'' zbog laganog ručka.
Nedjelja:
goveđa juha s povrćem i rezancima, restani krumpir i faširanci. Salata zelena s rikulom. Desert - iz škrinje neki kolači.
Također sam skuhala ručak za ponedjeljak i utorak:
ponedjeljak - kelj i ostaci faširanaca (napravila sam ih malo više tako da imamo uz kelj)
utorak - saft od junetine iz juhe s mrkvom i graškom; to će biti uz rižu i neku salatu (vjerojatno zelje).
21 vel 2011, 09:44
U subotu oslić pod grilom uz mladi krumpir s peršinom i grah na salatu s lukom i bučnim uljem.
Jučer puretina i tikvice u saftu od vrhnja i vina, riža i zelena salata
Danas ćufte i pire krumpir
21 vel 2011, 10:48
Jučer ćufte i pirekrumpir....ostalo mi ćufti i za danas tako da ću samo prilog napravilti , ili opet pire ili rižu

salata ljubičasto zelje
čupava pita od oraha i jabuke (pekla jučer, a imam je bogme za cijeli tjedan

)
21 vel 2011, 10:51
ja cu danas one popecke od oslica?

s kuharskog natječaja, uz to krumpir salatu i tartar umak
prije neku juhicu
21 vel 2011, 12:37
Rižoto s mesom
21 vel 2011, 12:44
Petak: varivo od svježeg kupusa
Subota: juneći gulaš, makaroni i kupus-salata
Nedjelja: išli na ručak i jeli neko fino meso
Danas: juha, kelj ćušpajz i povrće iz juhe, turšija, cikla
Sutra: vjerovatno neka riba - s natječaja, samo se ne mogu odlučiti još uvijek koja
21 vel 2011, 14:41
teutonija je napisao/la:Nataša kaj na poriluk il na buncek?
Na kombinaciju, na sve...
Subota: juhica od koljenice s rezancima, pečeno carsko meso s krumpirima, mlinci, zelena salata.
Nedjelja: juhica ista, pohani picek (domaći), restani krumpir, zelelena salata.
Danas: zapečeni grah
21 vel 2011, 14:43
krem juha od krompira i bundeve
shpinat sa integralnom rizom
salata od cvekla i mrkve
zdravo, zdravo
21 vel 2011, 15:46
I mi smo jucer imali juhicu od koljenice, udavila sam se kako mi je fina bila. I uz to viande ala flamande 8tako sam ja to nazvala ali boga pitaj odakle je jelo stvarno porijeklom, cak i goli kuhar nesto slicno radi kao newcastlski gulas) i knedle od zemlji, salata od matovilca, potocarki, rastike i radica i nakon toga torta. Pravi nedjeljni rucak
21 vel 2011, 15:52
viande ala flamande

kaj ti je ovo??
Kak radiš raštiku na salatu?
21 vel 2011, 15:54
JUČER-juha od piletine s povrćem,pečeno pile iz vrečice s maggi umakom od paprike(umak je fantastičan)uz to pečeni krumpir i salata.
DANAS-umak bolognese sa špagetama,salata.
Večeras ispečem palačinke s eurokremom.
21 vel 2011, 16:23
nije rastika nego rikula
la viande a la flande je gulas od telece koljenice ili od govedjeg misica. Jucer sam radila od govedjeg misica s crnim pivom a kada radim od telece koljenice onda stavim svijetlo pivo.
Narezes jako ostrim nozem misic na trakice cca 1 prst debele i svaku trakicu uvaljas u mjesavinu brasna, papra i soli. Naravno malo prapra i malo soli. Naglo isprzis po malo na ulju i cim zaprzis meso sa svih strana izvadis u drugu zdjelu. Moras samo paziti da ti ne zagori. Normalno je da se brasno lijepi ali ne smije zagarati (postati crno). Kad si svo meso tako preprzila na to zalijepljeno nalijes crnu ili bijelu pviu da zakuha, dodas 1 zlicu smedjeg (ili nerafiniranog secera) i vratis unutra meso. Dolijes vode ako treba jer sve mora biti prekriveno tekucinom. Unutra jos dodas sitno preprzenu jednu glavicu luka, timijana, korijandera (list), 1 lovorov list, 1 zlicu kumina i stavis u rernu da se jos pece na 160 cca 1.5-2 sata (naravno teletinu maksimalno sat i pol peces).
U originalnom receptu na kraju snite kruha premazes s jedne strane senfom s druge maslacom i poredas gore po tome i zapeces jos par minuta. Mi naravno ne radimo s kruhom za nedjeljni rucak nego radimo ili njoke ili knedle od zemlji odnosno okruglice od kruha, a ako radimo za veceru onda jedemo s tako zapecenim kruhom.
21 vel 2011, 16:25
krivi bakalar, juha od karfiola i peršina, rikola i zelena salata.
21 vel 2011, 16:35
jučer buzara od grancipori (rakovi) sa tjesteninom
danas pašta fažol
22 vel 2011, 10:00
Danas samo pileća juha s jetrenim knedlama
22 vel 2011, 10:13
Gravče na tavče i zelena salata.
Adorabla -sviđa mi se recept
samo pitanjce jel umak bude sladak zbog šećera ili?
22 vel 2011, 11:12
Navratim po ideje samo jer ovaj tjedan ja kuham,sveki je u SPA

,i ugledam ovaj
Adorablin viande alla ??? - koji je tvoj izvor inspiracije za ove neobicne kulinarske pothvate???

Vec sam iskuhala juhu,ali mi je ostalo i "vodice" i mesa pa kontam bi li mogla prebacit za sutra ovu kulinarsku egzibicju malo izmjenjenu-tj. meso vec skuhano malo proprzim po ovom receptu i picim dalje