O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Odgovori

Re: sto jedete/di/s cim se hranite?-kuh.neznalice :)

10 stu 2011, 16:07

u mom idealnom svijetu, imala bih cistacicu

10 stu 2011, 16:08

to imam :mrgreen

10 stu 2011, 16:09

DomiMama...razumijem te, razumijem, i mene pocne grciti u trbuhu kada se sjetim koliko cu vremena provesti u kuhinji, a mogu za to vrijeme biti, recimo, vani sa svojim djetetom :D

mene uhvati muka kada se sjetim kuhinje, to je najskuplja stavka u opremanju stana(sadasnju smo platili preko 50000kn), a jos je ko nova
toliko o mom kuhanju :ajme

10 stu 2011, 16:11

ZM, grehota, dati tolike novce za nešto što se ne koristi :mrgreen

10 stu 2011, 16:12

bubi, a ono povrće na placu sa zelene tržnice nije puno kemikalija?

osim, naravno, ako imaš starce na selu koji imaju grunt, pa ti svako malo dostave nešpricano povrće i domaću koku! ali onda to nije za usporedbu!

je, treba se hranit zdravo, ali treba i uživat u životu. :dada

eh, a što ja tek volim štrukle. pogotovo kad su brzo gotove :mrgreen

u mojem idealnom svijetu imala bih dovoljno love da ništa ne moram, ali bi mi onda sve išlo na živce i niišta ne bih cjenila.
pogotovo ne gotove štrukle ili smrznuti grašak ili pizzu. a ja znam uživati i u malim stvarima :p

danijela81 je napisao/la:ZM, grehota, dati tolike novce za nešto što se ne koristi :mrgreen

a ne. pa mora lijepo izgledati, kaj ne? :mrgreen

osim toga.. .nakon 10 godina jos uvijek je k'o nova :mrgreen

danijela81 je napisao/la:ZM, grehota, dati tolike novce za nešto što se ne koristi :mrgreen

i ja kazem
u novi stan cu staviti samo frizider, mikrovalnu i stol...mislim da mi drugo stvarno ne treba :lol

10 stu 2011, 16:13

ovo je trebalo na čavrlj..... :nokti

10 stu 2011, 16:15

A tek ledove štrukle pa gore preliveno sa vrhnjem za kuhanje u kojem su umučena 3 jajca i poslije posipano sa vanilin šečerom. :rolf
Evo dala sam vam recept :hahaha

zauvijekmama je napisao/la:

i ja kazem
u novi stan cu staviti samo frizider, mikrovalnu i stol...mislim da mi drugo stvarno ne treba :lol

:lol blago tebi, zavidim ti, da samo znaš kako

eh, ja imam tu sreću u nesreći da imam domaće nešpricano sezonsko povrće, i domaće koke i piliće. tak da ne mogu ni u životu uživati :lol

damdam je napisao/la:eh, a što ja tek volim štrukle. pogotovo kad su brzo gotove :mrgreen

u mojem idealnom svijetu imala bih dovoljno love da ništa ne moram, ali bi mi onda sve išlo na živce i niišta ne bih cjenila.
pogotovo ne gotove štrukle ili smrznuti grašak ili pizzu. a ja znam uživati i u malim stvarima :p

a neeee... pa nasla bi nove zanimacije da nista ne moras... recimo treba izorganizirati svu poslugu po kuci... pa organizirati proljetno putovanje, ljetovanje... jesensko putovanje, zimovanje... pa onda ici u kazalista, kina... sudjelovati u humanitarnim aktivnostima... nauciti koji strani jezik u zemlji u kojoj se govori...

cudo toga se moze raditi ako ne radis osnovnoegzistencionalne stvari... naravno, u idealnom svijetu, kada imas dovoljno da to ne moras
;)

10 stu 2011, 16:16

moderatorice na receptima su superrrrr :kiss pa nam daju oftopicariti

damdam, stvarno se trudim dovuci sa sela sto god mogu, nesto posadim u vrtu, JA :nana ako bas idem na plac, kupujem najruznije stvari.

ok, nekada je to iz konzuma, mercatora...ali to je bas za silu

10 stu 2011, 16:17

eh, men se čini da bi mene u tom vašem idealnom svijetu svejedno dopala uloga kuharice i čistilice :lol uvijek netko i to mora obavljati :whew

10 stu 2011, 16:21

Zamislite da dok se vi borite sa šniclima i sarmama ova teta čistilica posprema stan: http://danas.net.hr/novac/page/2011/11/ ... tml?pos=n0 :hahaha

10 stu 2011, 16:22

ti bokca...meni moja za te novce cisti cijeli mjesec
:lol
na ovu bi moj dragi mam pristao :lol

10 stu 2011, 16:23

Tinica je napisao/la:Zamislite da dok se vi borite sa šniclima i sarmama ova teta čistilica posprema stan: http://danas.net.hr/novac/page/2011/11/ ... tml?pos=n0 :hahaha

bome, ja bih radije francuskog sobara. što se mene tiče, ne trebaju mu ni halteri, ni korzet, samo peruška :mrgreen

10 stu 2011, 16:24

slika
ja bih radje recimo ovakvu cistilicu

10 stu 2011, 16:25

Bubi :5 sličnog smo ukusa :mrgreen

10 stu 2011, 16:26

ooooo da...takav moze odmah
:yangel
ima li u stvarnosti takvih?

10 stu 2011, 16:27

nije meni mrsko kuhati svaki dan, ali uzasno mi je sta uraditi sa ostacima hrane od jucer (kuham puno pa uvijek nesto i ostane)?
toga uvijek bude toliko malo da ne mogu iskristiti za novi rucak, a dovoljno da me grize savjest.
mrzim bacati hranu, a nisam neki fan iste pa niti jedem niti bacam, vec danima drzim u frizuderu da bih nakon tri/cetiri dana bacila.
to mi je najveci problem kuhanja.
ne mogu bacati hranu, kad znam koliko smo je samo bili zeljni nekada.

10 stu 2011, 16:28

zm, nema, ne zanosi se :cekic

10 stu 2011, 16:29

išla samo za ugao, a ono....roman.....

nego, da, domi, uživala bih ja. ali ne mogu bit neiskrena pa reći da me nešto ne ugrije oko srca kad sa malim radim kolače ili kad obliže tanjur nakon mojeg jela. to me čini sretnom.

s druge strane, da, svaštabisenešto stiglo.....pogotovo kad vani proviri visibaba, negdje proleti lastavica i tako...to me podsjeća na vikende kad znaš da moraš napisati zadaću, da su svi vani ili na izletu, a ti sjediš doma, učiš, čitaš prosjaka luku ili prijana lovru i grmiš u sebi...

kažem, treba uživati u životu i ne treba pretjerivati.
treba neki put u sebe strpati i shit od hrane i baciti preko ramena stres. i lijepo se zaleći pred telku sa gotovom papicom.....uostalom, istinu na sunce, što sve vi radite kad ste na ''maturalcu'' ?

što se tiče tete čistilece sa linka, kod mene može doći i sa perlama i peruškom od versacea, i u manolicama. samo nek očisti. :cool

10 stu 2011, 16:35

ima li u stvarnosti takvih?

Bubidea je napisao/la:zm, nema, ne zanosi se :cekic

:dada
:mrgreen
:liza

10 stu 2011, 16:37

md - danasnji rucak posluzis kao sutrasnju veceru :mrgreen

ma velim ja, percepcija se pocne drasticno mijenjati kad klinci pocnu rasti a kolicine koje jedu se povecavaju. prije je i meni bilo gubljenje vremena sjeckati dvije mrkve i pola krumpira za nekakvo varivo od kojeg bi se onda pojelo 30% :/ ali sad moji sugeriraju sto skuhati, sto dodati/oduzeti, a ako je dobro smazu sve.

inace, u idealnom zivotu ne bih niti ja kuhala jer bi fino kuhala teta kuharica, licencirana. ja sam naime jedna od onih koji nikad ne jedu dostavu jer stalno imam u glavi neke grozne scenarije sto tko radi s mojom klopom prije nego je spakira i dostavi je :bidan

10 stu 2011, 16:41

Tinica je napisao/la:A tek ledove štrukle pa gore preliveno sa vrhnjem za kuhanje u kojem su umučena 3 jajca i poslije posipano sa vanilin šečerom. :rolf
Evo dala sam vam recept :hahaha

i mi ih koji put kad ne skuham, skuhamo :mrgreen al šta kad mm pojede sam 2 paketa, onda nit me izađe povoljan ručak, nit zdrav. :mrgreen
gotova jela mi nisu tak bljak za koji put kad nemam vremena kuhat, al opet kažem barem 2 paketa :mrgreen

10 stu 2011, 16:43

trini, to sve što ti se vrti po glavi, možeš primjeniti i na dobar stari restoran! :shock
:mrgreen

ovdje govorimo i o brzo spremajućoj hrani - ledove smrzotine, naprimjer
ja recimo volim onaj smrznuti kineski mix povrća, to sve prepržiti, začiniti dobro, zaliti sa sezamovim uljem na kraju, i uz to riža ili sl.
to jedem kad sam solo. mmmmmmm. nema sjeckanja, guljenja, vrludanja. i onda se zalegnem pred dobar film. :faca

10 stu 2011, 16:43

Ma daj :hahaha ... pa ima ih unutra 8 :lol Kaj pojede 16 štrukli :rolf

10 stu 2011, 16:45

Tinica je napisao/la:Boysmama - nazovi Vesnu ili Ivanu na 4558-383 mi kao firma imamo pretplatu na njihov časopis. Ili samo pošalji mail na pretplata@iceipice.hr :up

hvala, Tinice, poslala im upit i dobila odgovor :5

i ja ponekad spečem illi skuham te ledove štrukle, ali nisu mi klinci baš oduševljeni...

MD, meni isto zna biti problem sa tim ostacima hrane, ali onda jedan dan u tjednu svatko jede svoje, po izboru, ostatke ;)

a ove čistilice - muške i ženske neću ni komentirati :lol

10 stu 2011, 16:47

Ja došla malo čuknut s čim se hrane nekuhalice da dobijem ideju kad mi se ne da, a kad ono ovdje se pegla. :kima

10 stu 2011, 16:56

sad će doći lena ili sole i lijepo nam svima opalit domaću zadaću. da vidiš onda kuhinje.

nadam se da ću bar onda moći glasati :kavica
Odgovori