O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
23 ruj 2012, 15:22
Ja motam po jedan list lisnatog, malo nauljim samo tepsiju. Odozgo sve jufke premažem smjesom kis. vrhnja i jogurta - bude kao domaće vučeno tijesto.
22 svi 2013, 21:38
pitanje o domaćoj tjestenini. izvještila sam se u pripremi, sad me zanima što trebam znati ako želim napraviti više pa sacuvati.
koliko dana može stati? kako se i koliko mora sušiti?
23 svi 2013, 13:01
ja sušim na kuhinjskom stolu cca 1 dan i prebacujem s rukama da se ne polijepi. Kad je koliko toliko suha trpam u platnene vreće i onda mi u tome stoji i po 2 tjedna
26 svi 2013, 07:25
eastwood,adorabla
moze recept za domacu tjesteninu?
26 svi 2013, 08:20
ovdje sam ja počela
http://www.youtube.com/watch?v=C0XVDpPBHhoa onda vrlo brzo skontala da mi ne treba u blenderu tijesto vrtit nego u jamicu na ruke. omjer je koliko osoba toliko jaja toliko puta 100g brašna.
tnx adorabla
27 svi 2013, 10:04
omjer je koliko osoba toliko jaja toliko puta 100g brašna.
ja sam frik koji radi samo s žutanjcima i omjer je 1:100 odnosno u mom slučaju uvijek radim s 6 žutanjaka i 600 grama brašna od toga obavezno miješam malo glatkog, veći dio oštrog i cca 300 grama semole koju nabavljam preko veze.
Ja sam frikuša
U principu mozes raditi i sve isto samo s ostrim brasnom i kako cure kazu omjer je 1 jaje na cca 120 grama brasna (baqrem je meni tako kad radim s cijelim jajetom)
Bitno je da ti je tijesto jako jako jako cvrsto zamijesano tako da mislis da ce ti ruke puknuti dok ga mijesis. Onda podijelis na male hrpice (ja na 6) i onda valjas i rezes.
Ja sve radim na masinicu
27 svi 2013, 10:11
Adorabla, semola je što?
27 svi 2013, 10:20
Semola di grano duro - krupno mljeveno pšenično brašno krcato glutenom koje daje žilavost i elasticitet tjestenini.
Najčešće imaš za kupiti u Mercatoru (mislim barem je bilo). Ja kupim par kila pa cuvam godinama

samo za tjesteninu
Nije vazno ako ti se s time ne da zezati. Ja sam ti tak, malo skrenuta u tim nekim stvarima pa kompliciram bez potrebe. Domaci pravi rezanci se rade bez toga i naravno da su super ukusni
27 svi 2013, 10:50
Hvala Adorabla.
Ja za juhu tjesteninu radim kao što ste neke od vas napisale, a za recimo saft i slično dodam i vode u količini bjelanjka. Naučila tako od bake. I uvijek se sjetim kako ju čopkam tek skuhanu bez ičega, tako me mami.
27 svi 2013, 12:24
Ajme, otvorila sam tek sad temu za svibanj, sline mi doslovno cure iz usta na kolače s jagodama
27 svi 2013, 21:48
gldam jamie's 15 minute meals. sad će napraviti brodet za 15 minuta i salatu
nego je li vam se čini da se malo "zategnuo"? da ne kažem botoksirao?
28 svi 2013, 11:24
ne gledam pa cu napamet
ma je to 15 minuta ali 15 minuta bez pripremanja, mariniranja, rezanja, pranja salate ili nedaj boze ciscenja

Ma inace ne volim te pompozne 15 minutne ruckove. Meni za kuhanje hrenovki treba bar pola sata
28 svi 2013, 11:26
A kaj radiš s njima?
28 svi 2013, 12:03
a cuj,dok zvadi lonac,natoci vode,upali plin/struju,otvori friz,izvadi hrenovke,otvori ih,stavi u vodu,ode ti dvajs minuta
28 svi 2013, 12:35
Babalu pa to su hrenovke

ali vjerujem da Adorabli super pašu uz Semola di grano duro .
28 svi 2013, 12:50
pustite mi obožavanu, ja jako volim njene recepte

(usudim se primjetiti da dosta stvari slicno kuhamo, samo ja nisam tako spretna u kuhinji)...
Luka stavi hrenovku u mikrovalnu na 30 sekundi
28 svi 2013, 12:51
istina, za taj brodet mu je sva riba bila i očišćena i izfiletirana
i naravno da ima izvor vrele vode u kuhinji. je li se to zove geizir?
10 srp 2013, 19:23
help!
imam u frižideru: mascarpone, kupine, maline, jagode i kore za štrudel. šta da radim.

nije nužno da ovaj mascarpone ukombiniram. gledala sam ove savijače koje idu s pudingom od vanilije - ne znam je li to čemu? nije nužno ni da kore koristim, ali bih rado utopila to voće!
ideje pliz
10 srp 2013, 21:53
je cheesecake je na kraju u pecnici, ali žao mi je što se nisam odažila za ovako nešto.
jer - bed mi je bio da se to mora složiti kad se poslužuje... a ja bih da mi stoji gotovo bar do navece pa da mogu mažnjavat po malo
http://ricette.donnamoderna.com/ciotoli ... ma-al-lime
03 ruj 2013, 07:20
Kako očuvati biskvit za tortu za sutradan, pa ga tek onda puniti kremom?
03 ruj 2013, 10:22
još toplog nakon odvajanja iz kalupa (ne vrućeg) ga pažljivo sa svih strana oblijepiti prozirnom plastičnom folijom bez doticaja zraka... ostat će fino vlažan do sutra
17 lis 2013, 17:31
red velvet cake, jeste jele, pravile? dojmovi?
ja već dugo mjerkam tu tortu a nikako napraviti
17 lis 2013, 23:11
išla sam tri puta čitati u čemu bi bio štos. došla sam do zaključka da u boji za biskvit. inače je to kakao biskvit i cream cheese krema. ili...?

ali je apetitlih, što jest - jest.
17 lis 2013, 23:32
Joj, meni nije nimalo apetitlih

Imam problem s tim bojama za kolače
18 lis 2013, 00:51
nisam očekivala da ću morat tortu na wikipediji proučavat

eto, vidjeh....hm...kaže da ide sok od cikle kao boja
mama mi ima ročkas drugi tjedan, pa bih mogla isprobati ......vuče mi na jednu škorpijonsko crvenu slasticu

zapravo, odlična ideja jer spremam hallowin party za juniorku ...uz čokoladne paukove mreže, mumije od marshmallowa treba mi nešto bloody
18 lis 2013, 08:41
Mirci je napisao/la:Joj, meni nije nimalo apetitlih

Imam problem s tim bojama za kolače

i ja isto kao Mirci
imam nekoliko torti koje nisam nikad radila a na nekoj listi su mi, ove godine ću morati isprobati ber jednu
18 lis 2013, 09:07
nisam tortu, al' jesam muffinse - isto ..., samo drugo pakovanje

i dobro kaze lena, fora je samo u boji, ali krema je prefina

mmajo, nece ti je sok od cikle dobro ofarbati
18 lis 2013, 10:18
znači, tubica
18 lis 2013, 10:35

i to gel tubica