O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Tema je zaključana

Re: FOTKE - "slane" i "slatke" 5.

04 kol 2012, 16:36

Ah prekrasna torta boysmama :le

Evo moja dva nova uratka:

Sladoled sa javorovim sirupom i pistacijima

slika

i muffini sa kruškama

slika

06 kol 2012, 19:54

slano, brzo i fino ;)

slika

06 kol 2012, 20:45

Ciara, super izgleda :dada , ali meni netalentiranoj :mrgreen treba napisati šta je to - kao da negdje i ćevap proviruje :mrgreen ili sam fulala totalno (drugim riječima, ako je brzo i jednostavno, molim te, recept :plavusa )

06 kol 2012, 20:51

nema čevapa :p a obzirom da sam ja to znala napraviti zna svatko
i još su me nahvalili :hahaha

http://recipeci.com/domaci-recipeci-kebab/11475/

06 kol 2012, 21:33

:kiss za recept.
Super je i taman po našoj mjeri - piletina i puno povrća i zgodno izgleda!

09 kol 2012, 17:26

Ciara bas fino izgleda mljac mljac. :)

12 kol 2012, 15:38

Boysmama, mozes napisati recept za ovu tvoju torticu, izgleda savrseno :le

17 kol 2012, 17:55

slika
Munchmallow

20 kol 2012, 08:15

Juce smo slavili Bajram. Evo mojih uradaka. Hurmasice, Vigorova torta i ovcica (isto neka cokoladna torta).

slika

20 kol 2012, 14:52

kaya ovcica je bas :le
evo mog vikend kolacica,koji se udomacio na repertoaru
slika

21 kol 2012, 14:17

kaya, :5
gaga, izgleda fino, osvježavajuće.

evo mog ljetnog osvježenja

http://cookam.blogspot.com/2012/08/breskva-melba.html

slika

21 kol 2012, 14:20

uh, sad tek vidim da se malo duže nisam javljala :ajme
krasni su mi i ovi ranije dignuti "radovi", sve sam vidjela ali nisam komentirala jer sam uglavnom ulijetala s moba.

21 kol 2012, 14:36

sole, sve tvoje slike i svi tvoji recepti su naprosto divni.
imas moj duboki naklon :klanja za volju i trud.

a jel ti i svakodnevne ruckove/vecer radjene samo za vas troje tak ukrasis? :p :)

21 kol 2012, 14:58

pa ne, svakodnevne ručkove/večere najčešće ni ne stignem fotkat :lol čim je gotovo ide na stol.

al sa slasticama mi se da zezat :lol

27 kol 2012, 18:02

Solea blago tvojim ukucanima :nata
Ja bi rado da me posvojis,ja sve poijedem nista ne ostaje iza mene :lol

27 kol 2012, 18:02

Kaya071 je napisao/la:Juce smo slavili Bajram. Evo mojih uradaka. Hurmasice, Vigorova torta i ovcica (isto neka cokoladna torta).

slika

hurmasiceeeeeeeeeeeeee :liza :liza

27 kol 2012, 18:23

ajmeee, jogurt-pavlova :le
boysice, divna je, divna!
čekaj, to su kupine ili maline? boja je fantastična.
odlično osvježenje, i ja sam u zadnje vrijeme pravila uglavnom te neke voćno kremaste ili kremasto-ledene kombinacije.

27 kol 2012, 21:12

Ja se jos nadam da ce mi neko nakaciti receptic za tu torticu :nesvist :plavusa

27 kol 2012, 22:42

bubica11 je napisao/la:Solea blago tvojim ukucanima :nata

Aaaa, moja ti, meni bi bilo pametnije da malo smanjim dozivljaje i zaobilazim kuhinju :ajme

28 kol 2012, 08:37

Solea je napisao/la:
bubica11 je napisao/la:Solea blago tvojim ukucanima :nata

Aaaa, moja ti, meni bi bilo pametnije da malo smanjim dozivljaje i zaobilazim kuhinju :ajme

Ja se uvijek, kako s receptima, tako i s fotkama oduševim. Tako je sve uvijek lijepo aranžirano, hrana prekrasno izgleda i fotkano profesionalno. Kod mene, ak' je nešto i jako fino, pa i OK aranžirano, fotke nikad nisu tako lijepe.

08 ruj 2012, 07:25

Evo što ispadne kad se stavi kuhati previše krumpira za pire :)

slika

08 ruj 2012, 09:41

Kayo kako si napravila ovu 'ovcicu'???? :kiss

08 ruj 2012, 09:45

fancy je napisao/la:Ja se jos nadam da ce mi neko nakaciti receptic za tu torticu :nesvist :plavusa

ajme, fancy, oprostiii... nisam vidjela tvoj prvi post, tek sad vidim ovaj :oops: nije me dugo bilo... napišem čim klince potrpam u krevet danas :ajme

Solea je napisao/la:ajmeee, jogurt-pavlova :le
boysice, divna je, divna!
čekaj, to su kupine ili maline? boja je fantastična.
odlično osvježenje, i ja sam u zadnje vrijeme pravila uglavnom te neke voćno kremaste ili kremasto-ledene kombinacije.

fala, Sole... kupine su, baš one crne... tad je pržilo ko ludo i baš nisam mogla ni zamisliti neku drugu slasticu, osim ove nekakve ledene varijante... ili ovog sladoleda od pistacija od orchid :le ili tvoje melbe :gladan

MS, divno izgleda knedla :dada djeluje jako sočno i mljackavo, takve su mi najdraže

Kayo, ovčica je :5

08 ruj 2012, 11:05

Moram si zabilježiti ovu temu, mljac!

08 ruj 2012, 16:38

samo za fancy ;)

JOGURT – PAVLOVA TORTA

MERINGUE:

5 bjelanjaka
prstohvat soli
3 vanilin šećera
125 g šećera
½ žlice oštrog brašna
½ žlice alkoholnog octa

Bjelanjke sobne temperature sa prstohvatom soli smiksati u čvrst snijeg te postupno uz miksanje dodavati šećer, zatim ocat i na kraju brašno. Na okrenut lim od pećnice (veliku tepsiju) sa kapljicom ulja fiksirati prethodno izrezani papir za pečenje kružnog oblika promjera 20 cm. Smjesu od bjelanjaka ravnomjerno špahtlom rasporediti po papiru i staviti sušiti u prethodno zagrijanu pećnicu na 120 °C, temp. pećnice spustiti na 100 °C te peći sat i pol bez otvaranja. Tijekom pečenja će se smjesa malo proširiti tako da će taman poprimiti promjer kalupa za torte fi 26 cm u kojem će se torta filovati.

FROZEN YOGURT KREMA:

4 vrećice šlaga u prahu
450 mL mlijeka
3 čvrsta jogurta (3,2% m.m.)
1 mileram 30% m.m. ili kiselo vrhnje 20% m.m.
250 g šećera
1 žlica arome od vanilije
1 žličica želatine bijele u prahu (cca pola vrećice)

Posebno izmiksati šlag sa hladnim mlijekom i ostaviti u frižideru. Želatinu otopiti u 2 žlice hladne vode, ostaviti da nabubri 10 minuta i zagrijati u mikrovalnoj pećnici 2 sekunde pa ju uliti u prethodno izmikasnu smjesu jogurta, milerama i šećera, dobro promiksati te tu smjesu sjediniti sa ohlađenim šlagom.

VOĆNI PRELJEV

cca 350 g kupina (može bilo koje šumsko voće ili kombinacija)
cca 100 mL vode
3 žlice šećera
3 žlice meda
1 žlica limunovog soka (za niži pH tj. za svijetliju boju preljeva)
1 žličica želatine u prahu (druga polovica vrećice)
10-ak listića matičnjaka
1 veća grančica metvice
1 žličica cimeta
2 vanilin šećera

Kupine i začinsko bilje usitniti štapnim mikserom ili u blenderu da se dobije kaša (treba biti cca 400 mL voćne guste kaše). Procijediti kašu kroz sitno cjedilo (ili gazu) dodavajući po malo vode da nema koštica (koristiti što manje vode, tek toliko da se koštice uspiju u situ odijeliti od pulpe). Procjeđenoj voćnoj kaši dodati šećer i zagrijati do vrenja. Kad se smjesa ohladi do mlakosti (ispod 60 °C), dodati med i limunov sok (vidjet će se nagla promjena boje u svjetlije crvenu). Želatinu pripremiti na prethodno opisan način te ju nabubrenu samo dodati mlakom voćnom preljevu. Želatine je malo i neće znatno zgusnuti preljev, samo će ga iz vodenastog pretvoriti u sirupasti, ostatak će učiniti frižider. Preljev prohladiti do sobne temperature.

SLAGANJE:

Frozen jogurt kremu i voćni preljev podijeliti na 4 dijela u 4 iste zdjelice. Meringue koru umetnuti u kalup za biskvite u koji stane (fi 26 cm), preko nje u kalupu premazati 1. sloj kreme i uliti 1. sloj voćnog preljeva. Tanki nožić zarinuti u tortu do otprilike dubine jogurt kreme i rezati valovitim gore-dolje radijalnim (kružnim) pokretima (radeći koncentrične kružnice oko centra torte) da se na tim mjestima voće prožme kroz kremu, a potom isto to ponoviti i prolaskom noža kroz centar torte (kao da režete šnite). Sad slijedi igra strpljenja pa je najbolje tortu raditi paralelno sa ručkom ili nekim drugim kuhinjskim poslom jer zahtjeva vremena. Tortu sa prvim slojem kreme i voća staviti cca pola sata do 45 min u ledenicu na pothlađivanje da se preljev stisne te postupak ponoviti još 3 puta sa uzastopnim filovanjem jogurt kreme i voća, sloj po sloj, jer se jedino tako neće pomiješati slojevi. Ako se u međuvremenu ostatak preljeva stisne u zdjelicama (iako ne bi trebao), samo ga kratko zagrijati do potpuno tekućeg stanja da se može uliti po kremi.

16 ruj 2012, 10:23

http://blog.vecernji.hr/tanja-klaic/2012/09/16/carsko-meso-iz-pecnice/

slika

15 lis 2012, 08:14

ajngemahtec s leber knedlama

slika
http://blog.vecernji.hr/tanja-klaic/201 ... ngemahtec/

15 lis 2012, 10:35

solea, da mi ti kuhas, ja bih imala sto kila.
predivno, i jelo i slike. :)

16 lis 2012, 06:32

Solea, ovo carsko meso izgleda jako fotogenično, ali mi je tek ajngemahtec zatitrao okusne pupoljke :) !

23 lis 2012, 12:09

hvala, al meni je carsko fakat carsko, posebno je, i hrskavo i mekano, ljepljivo, sočno...nisam to fotkom uspjela dočarati, ali otkad sam ga tako počela peći više ga drukčije i ne pripremam ;)

zadnje, recept je ovdje već godinama, znat će starije forumašice koja je ovo pita, evo sad i slike :)
slika

http://blog.vecernji.hr/tanja-klaic/201 ... od-jabuka/
Tema je zaključana