O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Tema je zaključana

Re: KUHARSKI ISTRAŽIVAČI - brbljaonica :))

17 sij 2013, 09:56

Solea hvala ti :kiss znači ja to mogu raditi u onom kalupu gdje radim i cheese cake u promjeru od 26 cm. :up Prvo tijesto razvaljam na papiru za pečenje i onda sve skupa stavim u taj kalup. ;) aha skužila sam onda se te jabuke ribaju na onak dugačke ploškice ne na sitno i stavljaju onak u koso na hero da se dobije zatvoreni krug. ;) Ma baš ću se odlučiti to napraviti. Meni na slici izgledaju kao da idu onak u vrh u piramidu. I znači kad stavim jabuke onda gore premažem sa otopljenim maslacem :liza i u pečnicu ;)
A za glaziranje je dovoljno samo malo vode i šečera u prahu...i to se premaže kad je kolač gotov. Koji omjer šečera i vode? Jesam dobro shvatila ;)

21 sij 2013, 18:03

pros'o vikend, eno topic vrvi od novih recepata :lol

21 sij 2013, 18:17

:lol
da, da. a šta ti čekaš? :nata

21 sij 2013, 18:19

meni je tema sjajna i baš mi je žao što će već za par dana završiti. pitam se hoću li uspjeti skuhati sve što sam naumila :hahaha :hahaha

21 sij 2013, 18:24

jezus, za par dana :shock
:mrgreen

21 sij 2013, 18:53

TanjaMT je napisao/la:jezus, za par dana :shock
:mrgreen

Ajme :shock

Moram prokomentirati da su recepti super i drago mi je da ima i slanih i slatkih :le

22 sij 2013, 02:28

kako je ovo dobro, predivni recepti, mmmmm :liza

23 sij 2013, 12:14

Jos malo, jos malo :D

Grah?
Ovaj lonac s govedinom je sole :D
Dalje nd znam :lol, sve slike su super, ne mogu po njima vise nikog prepoznati :lo

23 sij 2013, 12:25

A meni, opet, Mille crepe "vuku" na Sole, isto kao i ekleri :liza
Ali to je valjda zbog bijele pozadine.

I još moram napisati kako sam oduševljena slikom juhe od luka!! :le

23 sij 2013, 12:38

Ja mislim da je i to Sole :lol
Ne samo slika, odlicno je posluzeno :up

23 sij 2013, 12:40

ma i ja mislim da je to Sole, al ako tako krenem, napisacu post kao AA proslog mjeseca :lol

23 sij 2013, 15:52

dodjoh se :klanja
svi recepti izvedba sve.. rasturile ste

23 sij 2013, 16:36

Dignuto tijesto premijesiti te razvaljati u pravokutnik. Hladni maslac narezati na listiće te dio rasporediti po tijestu, ostaviti prazno 2-3cm na krajevima. Zatim preklopiti lijevu trećinu tijesta do sredine i onda to isto napraviti sa desnom. Tijesto okrenuti za 90° te ponovo razvaljati. Opet rasporediti maslac te ponoviti postupak još 2 puta. Nakon zadnjeg preklapanja stranica preklopite još jednom tijesto prema sredini kao knjigu te ga staviti u vrećicu premazanu uljem. Vrećicu odložite u hladnjak oko 1h.

prijava br. 9
ovo stavljanje maslaca, pa preklapanje...izmedju toga tijesto ne mora stajati, to se sve radi jedno za drugim, ta preklapanja?

23 sij 2013, 17:21

Bubidea je napisao/la:
Dignuto tijesto premijesiti te razvaljati u pravokutnik. Hladni maslac narezati na listiće te dio rasporediti po tijestu, ostaviti prazno 2-3cm na krajevima. Zatim preklopiti lijevu trećinu tijesta do sredine i onda to isto napraviti sa desnom. Tijesto okrenuti za 90° te ponovo razvaljati. Opet rasporediti maslac te ponoviti postupak još 2 puta. Nakon zadnjeg preklapanja stranica preklopite još jednom tijesto prema sredini kao knjigu te ga staviti u vrećicu premazanu uljem. Vrećicu odložite u hladnjak oko 1h.

prijava br. 9
ovo stavljanje maslaca, pa preklapanje...izmedju toga tijesto ne mora stajati, to se sve radi jedno za drugim, ta preklapanja?

odgovor:
Kaži Bubi - da. U frizider ide na kraju, preklopljeno

i ima da isprobaš odmah danas, kad smo već ovako brze s odgovorom :mrgreen

23 sij 2013, 17:22

ajme koliko graha :joy

blago meni i mojima doma, već i pričamo framcuski :hahaha :hahaha

23 sij 2013, 19:23

e ne mogu isprobati odmah danas :lol jer sam, evo, ovaj cas sjela, a za pola sata idem na aerobic i vracam se oko pola deset (dok obavim jos i kavu, jel ;) ) taman na utakmicu.
ali zato cu odmah sutra to napraviti i izvjestiti o rezultatima.

a stvarno ste brze, svaka cast :kiss
hvala.

26 sij 2013, 07:43

samo jedan Crème brûlée :shock

26 sij 2013, 07:47

ajme koje slike i koji recepti-to su vec prave profesionalke :shock
svaka cast, recepti su odlicni
:zivili

26 sij 2013, 18:05

dignute su sve poslane prijave za framcuski krug.
otvaram glasački, pa izvolte... :zivili

27 sij 2013, 10:25

Tuku se žestoko vlasak i luk :lol

A nek se zabilježi dan kad sam ja glasala za slatko :lol

27 sij 2013, 10:27

ja luk obozavam :dada
a bome sam i ja dvoumila oko slatkog, ali ja volim sljive i u slanom i u slatkom

27 sij 2013, 18:42

sve je jako lijepo, ali čestitke na izvedbi fotke moussea od bijele čokolade :buket

27 sij 2013, 21:54

Vindaloo je napisao/la:dodjoh se :klanja
svi recepti izvedba sve.. rasturile ste

xxxx
:klanja :klanja :klanja

28 sij 2013, 10:06

anlan je napisao/la:sve je jako lijepo, ali čestitke na izvedbi fotke moussea od bijele čokolade :buket

:dada
fantastično!

28 sij 2013, 10:06

fantastičan pravi francuski mjesec.
divni recepti, fotke :klanja

28 sij 2013, 19:57

Sad će, svima nam draga modica, Solea odabrati temu za idući mjesec zahvaljujući juhi od luka. ;) :zivili

28 sij 2013, 20:04

dakle, silki :klanja
ti si sama samcata radili macaronse?
stvarno si me iznenadila.

ovaj sufle od citrone..uopce me zapravo nije iznanadilo da ga je tanja radila :lol nekak mi se cini, tanjo, da ti bas ljubis citronu.

28 sij 2013, 20:05

e, da, i bez obzira na soleine glasove, opet je ona pobijedila :lol
nisu pomogli niti njeni glasovi da je pobijedimo :lol

28 sij 2013, 20:10

e, da, za bijelu cokoladu sam rekla sestri, solea, da je tvoja. slobodno je pitaj. ali nekak se nisam sjetila napisati.
odao te jedan detalj, ne kut slikanja, ne tacna, jedan novi moment...ali ti necu reci koji, cisto da te i drugi puta mogu skuziti :lol

28 sij 2013, 20:16

sole čestitam a i svima ostalima, fantastični recepti, prekrasne slike, meni je ovo osim bozicnog jedna od najljepših tema do sad
točno sam znala da je tanjin pijetao i riblja juha, da su mircine palačinke i ekleri i solejkin creme brule i bijela cokolada, neki su me bome i iznenadili :dada a recepti mi se čine svi redom super i puno ću toga isprobati, bravo cure sve redom :zivili
Tema je zaključana