O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
16 lis 2013, 12:01
radi se mikserom ahahahaha
nije vlažan dok se jede
16 lis 2013, 12:06
Istina danni, provjereno!
16 lis 2013, 12:44
Vicky & Mama je napisao/la:Ps. navući ću se na prtljanje po kuhinji i PEČENJE KOLAČA, ima nešto u tome da prizivaju uspomene (onako Proustovski

) i stvaraju neku toplu atmosferu - ne mislin na toplinu iz pećnice

o, da!
16 lis 2013, 12:47
sandra i teutonija, ta je pita i kod nas već godinama hit jeseni i zime

ovaj s jogurtom i ja pravim.
16 lis 2013, 13:07
mama njonji je napisao/la:Ja često radim KOLAČ OD JABUKA I GRIZA.
Nije pita, ful je jednostavan, sastojci se mjere na čaše, i sve se peče skupa.
Ima po netu recepata za njega.
tnx!
16 lis 2013, 17:00
Ovaj sa jogurtom vec pravim i odlican mi je.MM obozava ovaj na case.griz/jabuka=kombinacija je odlicna.
Rima budem veceras pravila tvoj kolac,svidja mi se.
16 lis 2013, 17:03
curke,dajte neki recept za mafine sa jabukama pliz
16 lis 2013, 21:12
Odličan je
16 lis 2013, 21:49
znam da kasnim al prilažem brzinsku štrudlu od jabuka
- kupovne kore koje god (i one iz dućana i one s placa samo da su tanke, lidlovima niš ne fali)
2 kore raširim na stolu, poškropim rastopljenim putrom, na to direkt iz ribeža narendam 1.5 - 2 oguljene jabuke ovisno koliko su velike, pospem s 2-3 žlice smeđeg šećera (može i bijeli), odokativno pospem uzduž i popreko cimet, direkt iz boce poškropim rumom (grožđice moji ne vole pa ih preskačem). zarolam. koliko materijala toliko štruca. premažem rastopljenim putrom (margarin je isto ok, a ni ulje neće naškodit iako je s putrom najfinije). u zagrijanu pećnicu na cca 30 - 40 min na 180. budu fine hrskave. važno je da ne stoje dugo da jabuke ne puste sok prije pečenja i tako previše razmoče tijesto. kad se malo ohlade posuti šećerom u prahu.
16 lis 2013, 21:58
mrs. eastwood je napisao/la:meni se pokazao omjer oštro:glatko brašno 3:2 dobitan
meni pak pola/pola.
ova bečka je vrlo slična piti s marelicama.
pita s jabukama mi je najbolja ona mirisna, s cimetom I muškatnim. mmmm taj kolač svi obožavamo.
16 lis 2013, 22:20
Ma sta bi zakasnila, vindija, jabuke su glavne face u mjesecima koji slijede
Zamirisala mi je ta tvoja strudla i ovako nasuvo

Tijesto za pite radim isto najcesce lapo-lapo

Ali ima i izuzetaka kada stavim samo ostro ili samo glatko.
Jeste li probale u tijesto staviti dio masti? Domace, naravno

aaa takvo je tijesto posebno prefino!
16 lis 2013, 22:38
Trebale ste staviti jabuke umjesto kupusa
Vind, i ja tako radim strudle, samo bez ruma. Ponekad jos gore namazem sa vrhnjem u koji stavim secera. Isto sve odokativno. I fercera i sa sirom, jabukama i visnjama jednako.
16 lis 2013, 22:47
Sandra, pa bila je anketa s tri teme, jabuke su tkđ bile u ponudi a i ti si mogla glasati
16 lis 2013, 22:50
ja sam i glasala za jabuke
a mogu li tu negdje umjesto jabuka kruške?
imam jedno kamion nekih finih krušaka, ali to samo starije dijete jede ovako u svježem stanju. ne znam šta bih s njima.
16 lis 2013, 22:51
Pa i glasala sam

al za uzinu, a na jabuke tako brzo zaboravila jer mi ovo dodje skoro pa ko prvi glas
17 lis 2013, 08:24
Sinoć sam pekla na kraju ovu Riminu mokru pitu i ispala mi "mokra palačinka" s jabukama.
onda sam jutros prije škole smuljala neke muffine s jabukama, ako ništa, barem fino mirišu i tople ih je odnio...
17 lis 2013, 08:38
Slično se i meni desilo (sinoć/jutros)...za Dane kruha sam imala u planu najobičniju (i meni najbolju) vulgaris savijaču s jabukama (koje su nam počele izlaziti na uši ove godine

), ali me nagovorili da napravim
carsku /iliti griz štrudlu (doduše, s višnjama). Nije da ju nisam pravila par puta, prvi puta mi je bila super, a svaki daljnji sve masnija i masnija (a uvijek isti recept

). Jutros ju režem za školu i sve mislim da kažem klinki da se tuđim časti, a ovu neka jede tko želi

...iako čak smanjim količinu ulja (u receptu je 1,5 šalica ulja...bljak, a ne stavim ni jednu punu šalicu

). Mislim da ću odustati od nje.
17 lis 2013, 09:12
napravila Mokru pitu i odlična je
Luki odmah pojeo 2 velika komada,
pola tepsije odnijeli jutros za dane kruha
sljedeći je onaj s jogurtom
17 lis 2013, 10:47
mokra pita otišla u jedan dan - prefina
17 lis 2013, 11:00
pa di sam ja onda pogriješila? Meni je ispala debela doslovno 1cm, puna ulja i bez tog gornjeg tijesta, tj. ono se upilo u jabuke.

baš me zanima kako vaša izgleda.
a nije da nisam iskusna kolačarica
17 lis 2013, 11:10
izgleda isto kao i lijena pita, samo što tijesto nije prhko nego mekano i onak...kao pjenasto.
i meni je gornji dio bio malo tanji, ali ništa to
sljedeći put pokušaj posebno napraviti snijeg od bjelanjaka, pa na kraju umutit.
to sam ja uradila. to ja uvijek radim.
17 lis 2013, 11:12
Masha, stvarno ne znam
Jesi provjerila sve sastojke? Prašak za pecivo? Velike žlice brašna...

Radila sam i s odvajanjem bjelanjaka i bez, svaki put je bila fina.
17 lis 2013, 11:19
ma ne znam, baš mi je žao što je tako ispalo. kao da je nepečen, a držala sam se uputa o pečenju. ulja mi se isto čini previše
inače, moja sveki pravi nešto slično, njen baš bude fini.
mi više volimo s prhkim tijestom, ali nisam imala vremena za puno petljancije.
17 lis 2013, 11:21
pa onda možda imaš slabiju peć i trebala si ga duže peć.
ja obično ne pratim upute o vremenu pečenja,
već gledam kad porumeni, i onda obavezno probam čačkalicom jeli gotov ili nije.
17 lis 2013, 11:27
Jako ovisi o pećnici, koristiš li ventilator ili ne, zato i piše u receptu peći 30-40 minuta na 180-200 stupnjeva.
Baš mi je žao
17 lis 2013, 11:42
da, vjerojatno je stvar u duljini pečenja i temperaturi
i meni je izgledalo ko da će sve poplavit, medjutim nisam ga vadila dok nije dobio koricu normalnog biskvita
to je bilo 40 min, na 200 stupnjeva ali svaka pećnica drugačije peče
na kraju je bio prefini, onako mekani biskvit, nimalo gnjecav ali i nimalo suh
17 lis 2013, 12:12
ma dobra je pećnica, nova, ventilacijska. nema veze, možda mu dam drugu šansu
17 lis 2013, 12:31
Ja san u startu dodala žlicu brašna više, činilo mi se prerijetko (računala san da je to do mog brašna koje je ipak specifično) i ispalo je odlično na kraju
(isto nova pećnica sa ventilatorom)
17 lis 2013, 16:31
Ja sam sinoc pravila,jutros prije posla stavila u fridj na hlanjenje i budem ga veceras probala kad dodjem kuci.Meni moj djeluje okej,da je ispao debel,jeste.
Izgleda mi preobican na vrhu,mozda stavim slag ili secer u prahu.Budem vidjela kad probam.