Sada je: 07 kol 2026, 16:31.
O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Moderatori/ce: Hope77, mrava
Postao/la malamaja » 29 stu 2013, 21:20

baš sam i ja htjela u jednom trenu napisati da salo i slanina za čvarke nisu isto. i svrha im je različita i različito izgledaju
od sala se nemreju dobiti dobri i fini čvarci...meni su fuj, bljak
Give a man a fish and he will eat for a day; teach a man to fish and he will eat for a lifetime; give a man religion and he will die praying for a fish.
-

malamaja
- foreverjungfrau
-
Postao/la Mirci » 29 stu 2013, 22:09
svekiji su prosli tjedan kupili tu slaninu za cvarke i mast u PIK Vrbovcu u Vrbovcu

u njihovom tvornickom ducanu

Kad se male ruke sloze, sve se moze, sve se moze...
-

Mirci
- lovac na trag
-
Postao/la malamaja » 30 stu 2013, 10:05
Moje susjede kupuju prek u Mercatoru u njihovoj mesnici. Dobre su si s mesarom

uvijek im za kikiriki ostavi te slanine....
Prošli tjedan je u metrou bilo rezanih komada s rebrima (za one koji suše meso) s dosta slanine...moglo se fino istopiti i napraviti čvarke i mast.
Give a man a fish and he will eat for a day; teach a man to fish and he will eat for a lifetime; give a man religion and he will die praying for a fish.
-

malamaja
- foreverjungfrau
-
Postao/la Solea » 02 pro 2013, 11:20
puno ovisi o regiji, podneblju, navikama.
teško će si kontinentalac koji se dalmaciji nije približio godinama (ma koliko mora bio željan) priuštiti svakodnevno korištenje maslinovog ulja, kao što netko kome je maslinovo dostupno, ima svoje domaće i sl. nema baš potrebu (a možda ni želju) koristiti svinjsku mast.
-

Solea
- Sveta krava
-
Natrag na Recepti
Na mreži
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.