O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
22 sij 2014, 14:20

da, meni špek baš da onu finu notu,

lješnjaka sam stavila malo, i jako ih sitno nasjeckala, MM uopće nije skužio da su unutra. meni jako fino, a pošto nisam ljubitelj prokulica onda još i više.
A samo sam skoknula na net vidjeti koliko se kuhaju, znam da se pisalo da se ne smiju prekuhati.
Može tvoj rp za piletinu u acetu? Baš bi za sutra mogla, još uvijek tražim ideju.
22 sij 2014, 16:52
tijesto s mljevenim mesom i povrćem
22 sij 2014, 17:35
Mi i danas ostatke od jučer
22 sij 2014, 17:43
aaaa, mrava, kako ti je dobar podnick
22 sij 2014, 17:44
Hhahahhaha! Nisam ni skužila!
23 sij 2014, 13:55
JiA je napisao/la:jucer sam *eb*la adorabli sve po spisku dok sam 20 min mijesala besamel

dakle, lazanje za rucak danas.
svi mi skidaju stalno
i baš sam prije tjedan dana opet radila ogromne količine bešamela i razmišljala što sam ja to krivo u svom opisu objasnila jer ja i dalje radim s hladnim mlijekom i dalje ulijevam i mutim ali ništa ono malo pomalo

Valjda mi nešto ključno promiče.
Maknem s kola? U početku lijevam malo sporije i mutim a onda ostatak samo suknem? Ne znam
23 sij 2014, 13:57
ma mene je dokrajcilo sto to nikako prokuhati...
a kad sam pozeljela pojacati indukciju, sjetila sam se tinicinog zagorenog besamela i brzo vratila na tri... i mutiiiiiiilaaaaaaaaa i cekalaaaaaaaaaaaa.
al bilo je mljac.
23 sij 2014, 15:42
Danas i sutra sarma, pečem i kolače jer mi je sutra rođendan
23 sij 2014, 19:00
Juha od bundeve, a kako mi quiche od karfiola jednostavno nije fini (makar sin veli da mu je taj sto puta bolji jer više voli karfiol nego poriluk), nekak se povlači po kući već dva dana i unatoč tomu pečem pizzu da pojedemo nešto fino

.
Za sutra bolonjez i domaći njoki.
23 sij 2014, 19:09
danas slatki kupus.
sutra ravioli u umaku od sira.
dosadno.
23 sij 2014, 22:37
sutra ću musaku od puretine i kelja, samo si tu stavljam link da znam naći.
http://www.ljiljananieder.com/vasi-rece ... retinom-48i neku juhu ću jer to kako s. jede kad je u školi, to je prestrašno

moram ga detoksirat voćem, povrćem i klicama svaki dan
23 sij 2014, 22:53
mi danas pileći ajngemahtec i ostatke od jučer plus kranjske sa senfom za večeru.
sutra rižoto sa račičima i šparogama, jedva čekam. mališi brancina, a popodne kuham gulaš od divljači za subotu i šečem kolače jer mi je prekosutra rođendan!
24 sij 2014, 09:52
Curke sretan vam rođendan.
Mi jučer pileća prsa na naglo marinirana s curryem, tikvice rezane tanko guljačem na rezance pa na naglo zapečene na tavi i friški krastavci na salatu.
Danas imamo ostatke sekelog od prekjučer i mesa od jučer, uz to ću skuhati malo krumpira za uz sekeli i bebi mrkvicu uz meso.
24 sij 2014, 09:58
moram ga detoksirat voćem, povrćem i klicama svaki dan
X
sretan rodjendan
mi danas sekeli s pireom

da vas pitam za sekeli, jel vi stavite malo vrhnja unutra

malo gledala recepte po netu i vidim da neki stavljaju, pa sam stavila i ja jucer zlicicu vrhnja, sigurno nece pokvariti okus tako malo
24 sij 2014, 10:31
ja sebi nekad stavim u tanjur. isto sam vidjela na netu taj recept. i bude mi fino
24 sij 2014, 10:45
sretan ti sutrašnji rođendan
jel vi meni vjerujete da ja nemam pojma što je to sekeli i da to nikada ne radim
Mi danas šalšu. Ja sam sebi napravila tjesteninu sa svježim rajčicama, bosiljkom i mozzarellom. Djecu ne volim

pa njima dajem s domaćom šalšom. Zapravo da ne lažem ne kuham ja nego mladja cer. Bog nam pomogo svima
ma mene je dokrajcilo sto to nikako prokuhati...
a kad sam pozeljela pojacati indukciju, sjetila sam se tinicinog zagorenog besamela i brzo vratila na tri... i mutiiiiiiilaaaaaaaaa i cekalaaaaaaaaaaaa.
aaaaa tooooooo
Prvo nema šanse zagoriti jer odmah skužiš da se lijepi malo više nego što treba. Ili napravi gušći s manje mlijeka pa čim prokuha dodaj lagano malo po malo ostatke hladnog mlijeka tako da ne kuha nužno nego razrjeđuje smjesu (pa ti odredjuješ koliko ćeš ga razrijediti)
24 sij 2014, 11:52
Nekad stavim vrhnje nekad ne, malo je finije s vrhnjem, punije.
24 sij 2014, 12:15
jel vi meni vjerujete da ja nemam pojma što je to sekeli i da to nikada ne radim
steta, pogotovo ako volis kiselo zelje

jako je fino.
http://www.crochef.com/index.php?page=recepti&id=359
24 sij 2014, 12:38
kod nas pasta bolonjez sa gljivama, mrkvom i crvenom lećom
24 sij 2014, 13:38
paprikas.
24 sij 2014, 13:59
Crochef moj omiljeni šef

Koji radi burek s mrkvicom i graškom
To kaj on radi to radim i ja, ipak

samo to zovemo kiseli kupus s mesom/špekom ovisno kaj stavimo
Ne stavljam nikakve klekove bobice, ne stavljam lovor nego samokiseli kupus, suho meso, kiseli kupus, zatvorim u, gle čuda

u ekspres lonac i drugi dan skuham pire ili puru (polentu) i onda ližem prste.
Nikakvo vrhnje ne stavljam.
Sad sam nešto naučila
24 sij 2014, 14:06
Si vidla? Možda bi i grašak i mrkvica u to pasali.
24 sij 2014, 14:47
Ne stavljam nikakve klekove bobice
ma ne stavljam ni ja, ja niti ne znam kako izgledaju. stavila sam ti samo radi recepta. ali, stavila sam lovorov list i malo vrhnja.

ja se nisam usudila staviti u ekspr.lonac da ne zagori, jer ide malo tekucine
24 sij 2014, 14:50
za sekeli koristim svinjetinu od lopatice (to mi je dovoljno masno), koristim lovor i papar u zrnu, nikakav klek.
Ne stavljam mileram, ne paše mi to uz kiseli kupus nikako.
24 sij 2014, 14:51
i ja ko rima, i to mi je prefino zimsko jelo
24 sij 2014, 15:10
ja sam stavila sv. od buta
24 sij 2014, 15:33
Ni ja ne stavljam bobice, al uz lovor i papar stavim i malo kima.
24 sij 2014, 16:00
folne je napisao/la:Si vidla? Možda bi i grašak i mrkvica u to pasali.

Brzo si spremi recept
24 sij 2014, 16:02
samo da prijavim da sam za vikend radila solein henrijev krumpir (uz biftek ide fantastično

) ali sam stavila i malo timijana te gran padano. Fantastično je bilo.
Jučer krpice i zelje uz krmenadle i ciklu.
Danas lignje i krumpir salatu.
24 sij 2014, 18:10
Rimaithor je napisao/la:za sekeli koristim svinjetinu od lopatice (to mi je dovoljno masno), koristim lovor i papar u zrnu, nikakav klek.
x
rima, da, da taj
moj i henrijev krumpir iz one f. kuhinje

meni je to isto prefin

i ne pravim ga uvijek jednako al uvijek je njami

danas grah sa slaninicom i kobasom. salata - kiseli kupus.