O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Tema je zaključana

Re: Kuhamo u rujnu :)

15 ruj 2015, 09:19

i ja na sobnoj. Otvorim širom prozor da kao bude hladnije :lol
Danas juha od bundeve i specle sa spinatom i sirom

e ovo ću ti ukrasti. Jedino me muči kaj nemam pojma di da kupim dobre špecle (a obozavam ih) pa cu neko drugo tijesto :nata

Kod nas danas prisiljeno zelje i snicli i pire. Jucer su bile strukle i juha
Sutra cu nesto da se jede zlicom ali ne znam jos sto.

15 ruj 2015, 09:21

meni su specle iz lidla cisto ok.

jucer za danas - teleci gulas sa rizom

15 ruj 2015, 09:46

meni nikako, nikako. Ni njoke njihove mi ne valjaju :dunno
Doduse sad je onaj bavarski tjedan pa mozda uvezu malo bolje specle

15 ruj 2015, 10:29

Imaju nekad i suhe spetzle (za kuhati kao tjestenina, tanji su i možeš ih više al dente napraviti) makar kod nas prolaze i njihove svježe :dunno

U bavarskom tjednu imaju svoje standardne ;) - nemaju druge u ponudi koliko sam vidjela

15 ruj 2015, 10:46

Ostaci rižota od jučer i bučnica. :bis

15 ruj 2015, 12:37

meni su bas fine njihove svjeze :)

danasnji desert ce ipak opet biti kukiji sa kikiriki maslacem i čoksom :).

15 ruj 2015, 12:40

mi danas špagete s mrkvom i tofuom i rukola salata!

16 ruj 2015, 10:27

tjestenina sa umakom od patlidžana kao bolonjez
za sutra se krčka grah, dodat ću mu ričet i mrkve...i nešto slanine i kobase :liza

16 ruj 2015, 11:09

mahune su danas. Cak nisu ni tvrde bile.
Viš Majo sad si me sjetila da bih trebala još dok ima patlidžana napraviti ponovno Normu i grčku musaku.

16 ruj 2015, 13:34

ja sam jučer sa sela dofurala domaćih paprika, paradajza i patlidžana....uzela sam njih 5 kg. savršeni su. nikad dosta.
nakon graha, u petak bih mogla tu musaku od patlidžana. meni je uvijek savršena....recept za bolonjez je odavde

http://alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/patlidzan-recepti

16 ruj 2015, 13:57

kod mene bolonjez, a oni kukiji su im totalni hit tako da i njih opet radim za desert (btw. njima su hit, meni nejestivi skroz :ajme)

16 ruj 2015, 14:00

baš sam te htjela pitati kakvi su kukiji :lol
ja sam radila ove
http://www.simplyrecipes.com/recipes/peanut_butter_cookies/
juniorka kaže da su joj odvratni, u školi su razgrabljeni a meni nisu loši... :mrgreen

16 ruj 2015, 14:11

ah, dobro, vec sam mislila da sam jedina. Ne znam jesam li ikad nesto ispljunula, al ovo jendostavno nisam mogla pojesti :lol. A oni sva trojica totalno odusevljeni :dunno
da, vrlo su slicni ovom receptu. Isto jedno jaje, ide samo kikiriki maslac bez običnog i još su unutra komadići čokolade :)

16 ruj 2015, 14:38

ovi su dosta prhki i slatki. ja sam stavila glatki kikiriki maslac. palo mi je na pamet, zalijepiti ih međusobno nutelom :mrgreen svetogrđe ?! :plavusa

16 ruj 2015, 14:53

vjerujem da bi moji skroz okinuli da im ih zalijepim nutelom :lol

da, i ja sam koristila glatki, i jesu prhki i slatki, al mi nikako ne ide pase taj okus.

17 ruj 2015, 10:07

prekjučer smo imali varivo od leće i slanutka kao vege jelo, a mesožderi su uz to još dobili mesnu salatu i pečene paprike
jučerašnji vege ručak su bili šampinjoni s tagliatelama, mesni ostatak onog variva od prekjučer uz dodatak kranjskih kobasica

danas ćemo svi jesti pečene balancane, ima zelene salate i pečenih paprika
sinoć sam im pravila i kukije sa zobenim pahuljicama - umjesto običnog brašna sam stavila kokosovo i malo rogača na sveopće oduševljenje. nosile su ih u školu za marendu

17 ruj 2015, 10:12

Pon i uto punjene paprike.
Srijeda grah sa suhim mesom. Pita sa sirom.
Danas tortilje tj meksicki (luk, paprika, rajcica, skoro kao sataras :lol tikvica, kukuruz, piletina).
Sutra oslic u foliji. Poslije strukle.

17 ruj 2015, 10:18

Jučerašnja večera - kremna juha od hokaido tikve s puno kiselog vrhnja ... strugali smo žlicama po dnu lonca na kraju :dada za moj okus je bila malo previše slatkasta ali ostali su po tri tanjura pojeli.

19 ruj 2015, 21:24

punjeni patlidžani, njami i pečena paprika s češnjakom i maslinovim uljem ...ručak za božice :liza
sutra kuha baka :luv a deda peče roštilj :yess

19 ruj 2015, 21:42

Danas blitva sa krumpirom na lešo i frigane srdelice, desert burkifle sa rogačem i makom :)

19 ruj 2015, 21:54

Mi kozice na buzaru s palentom.
Sutra juha od brokule, pohano, pire, mahune s cesnjakom i cikla ili pecena paprika.
U ponedeljak kelj.

20 ruj 2015, 07:45

Prošli tjedan smo čak tri dana jeli punjene paprike (tak je ispalo) - jedan dan s kruhom, drugog s pire-krumpirom i trećeg s palentom. Za desert kiflice s orasima ili s pekemezom.

Zatim tortelini punjeni špinatom i sirom u umaku od paprike i tikvica, rajčica s bosiljkom na salatu.

Jučer je bila juha od bundeva, špinat, pire i jaje na oko, a za desert knedle sa šljivama.

Danas će biti ista juha (ispalo je previše), pohani šnicli, dinstana hajdina kaša, salata s rikulom, a desert ćemo smisliti u hodu.

21 ruj 2015, 09:12

mi jucer paellu sa zadnjim chorizom sto mi ostao iz Lidla. Jel ga ima igdje kod nas kupiti ono redovno?
Jucer sam napravila i lasagne za danas i cetvrtak (ako ista ostane jer su vec jucer navalile na lasagne ko nespasene) i cobanac za jos jedan dan kad sam na putu.

21 ruj 2015, 09:37

Mi smo jucer juhu od brokule i strudlu sa spinatom i lososom. Za danas sam napravila bombay curry, a za sutra vativo od mahuna sa piletinom i bulgurom. Dosta od mene

21 ruj 2015, 09:46

pohane tikvice i rizi bizi, radič salata. vegetiramo rekla bi juniorka :mrgreen

21 ruj 2015, 09:57

mi smo u subotu pravilai gulaš od jelena, vani na vatrici i uz to knedle od kruha i zelena salata. bio je, ono, za prste polizat.
jučer smo jeli ostatke gulaša s njokima. i svaki dan juhica naravno.

danas juhica i njoki s parmezanom i zelenom salatom!

21 ruj 2015, 12:30

Jučer bila na materinoj spizi - juha, lešo meso iz juhe, arambašići i pire :joy
Danas blitva i šniceli/jaja na oko

21 ruj 2015, 12:41

e jesi se u arambašićima udavila :zivili
Bas bih i ja

21 ruj 2015, 12:49

U subotu kod sveki, juha, piuetina i mlinci, pecene paprike na salatu.
Jucer kod mame gulas sa speclama, rajcica.
Danas pileci panirani stapici (pohani u pecnici), pire, kiseli krastvci (najfiniji, iz Lidla).
Sutra teletina na saft sa puno povrca, palenta, neka salata.

21 ruj 2015, 13:36

Adorabla je napisao/la:e jesi se u arambašićima udavila :zivili
Bas bih i ja

jesam i naškodilo mi :zub
Tema je zaključana