O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
15 ruj 2015, 09:19
i ja na sobnoj. Otvorim širom prozor da kao bude hladnije
Danas juha od bundeve i specle sa spinatom i sirom
e ovo ću ti ukrasti. Jedino me muči kaj nemam pojma di da kupim dobre špecle (a obozavam ih) pa cu neko drugo tijesto
Kod nas danas prisiljeno zelje i snicli i pire. Jucer su bile strukle i juha
Sutra cu nesto da se jede zlicom ali ne znam jos sto.
15 ruj 2015, 09:21
meni su specle iz lidla cisto ok.
jucer za danas - teleci gulas sa rizom
15 ruj 2015, 09:46
meni nikako, nikako. Ni njoke njihove mi ne valjaju
Doduse sad je onaj bavarski tjedan pa mozda uvezu malo bolje specle
15 ruj 2015, 10:29
Imaju nekad i suhe spetzle (za kuhati kao tjestenina, tanji su i možeš ih više al dente napraviti) makar kod nas prolaze i njihove svježe
U bavarskom tjednu imaju svoje standardne

- nemaju druge u ponudi koliko sam vidjela
15 ruj 2015, 10:46
Ostaci rižota od jučer i bučnica.
15 ruj 2015, 12:37
meni su bas fine njihove svjeze

danasnji desert ce ipak opet biti kukiji sa kikiriki maslacem i čoksom

.
15 ruj 2015, 12:40
mi danas špagete s mrkvom i tofuom i rukola salata!
16 ruj 2015, 10:27
tjestenina sa umakom od patlidžana kao bolonjez
za sutra se krčka grah, dodat ću mu ričet i mrkve...i nešto slanine i kobase
16 ruj 2015, 11:09
mahune su danas. Cak nisu ni tvrde bile.
Viš Majo sad si me sjetila da bih trebala još dok ima patlidžana napraviti ponovno Normu i grčku musaku.
16 ruj 2015, 13:34
ja sam jučer sa sela dofurala domaćih paprika, paradajza i patlidžana....uzela sam njih 5 kg. savršeni su. nikad dosta.
nakon graha, u petak bih mogla tu musaku od patlidžana. meni je uvijek savršena....recept za bolonjez je odavde
http://alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/patlidzan-recepti
16 ruj 2015, 13:57
kod mene bolonjez, a oni kukiji su im totalni hit tako da i njih opet radim za desert (btw. njima su hit, meni nejestivi skroz

)
16 ruj 2015, 14:00
baš sam te htjela pitati kakvi su kukiji
ja sam radila ove
http://www.simplyrecipes.com/recipes/peanut_butter_cookies/juniorka kaže da su joj odvratni, u školi su razgrabljeni a meni nisu loši...
16 ruj 2015, 14:11
ah, dobro, vec sam mislila da sam jedina. Ne znam jesam li ikad nesto ispljunula, al ovo jendostavno nisam mogla pojesti

. A oni sva trojica totalno odusevljeni

da, vrlo su slicni ovom receptu. Isto jedno jaje, ide samo kikiriki maslac bez običnog i još su unutra komadići čokolade
16 ruj 2015, 14:38
ovi su dosta prhki i slatki. ja sam stavila glatki kikiriki maslac. palo mi je na pamet, zalijepiti ih međusobno nutelom

svetogrđe ?!
16 ruj 2015, 14:53
vjerujem da bi moji skroz okinuli da im ih zalijepim nutelom

da, i ja sam koristila glatki, i jesu prhki i slatki, al mi nikako ne ide pase taj okus.
17 ruj 2015, 10:07
prekjučer smo imali varivo od leće i slanutka kao vege jelo, a mesožderi su uz to još dobili mesnu salatu i pečene paprike
jučerašnji vege ručak su bili šampinjoni s tagliatelama, mesni ostatak onog variva od prekjučer uz dodatak kranjskih kobasica
danas ćemo svi jesti pečene balancane, ima zelene salate i pečenih paprika
sinoć sam im pravila i kukije sa zobenim pahuljicama - umjesto običnog brašna sam stavila kokosovo i malo rogača na sveopće oduševljenje. nosile su ih u školu za marendu
17 ruj 2015, 10:12
Pon i uto punjene paprike.
Srijeda grah sa suhim mesom. Pita sa sirom.
Danas tortilje tj meksicki (luk, paprika, rajcica, skoro kao sataras

tikvica, kukuruz, piletina).
Sutra oslic u foliji. Poslije strukle.
17 ruj 2015, 10:18
Jučerašnja večera - kremna juha od hokaido tikve s puno kiselog vrhnja ... strugali smo žlicama po dnu lonca na kraju

za moj okus je bila malo previše slatkasta ali ostali su po tri tanjura pojeli.
19 ruj 2015, 21:24
punjeni patlidžani, njami i pečena paprika s češnjakom i maslinovim uljem ...ručak za božice
sutra kuha baka

a deda peče roštilj
19 ruj 2015, 21:42
Danas blitva sa krumpirom na lešo i frigane srdelice, desert burkifle sa rogačem i makom
19 ruj 2015, 21:54
Mi kozice na buzaru s palentom.
Sutra juha od brokule, pohano, pire, mahune s cesnjakom i cikla ili pecena paprika.
U ponedeljak kelj.
20 ruj 2015, 07:45
Prošli tjedan smo čak tri dana jeli punjene paprike (tak je ispalo) - jedan dan s kruhom, drugog s pire-krumpirom i trećeg s palentom. Za desert kiflice s orasima ili s pekemezom.
Zatim tortelini punjeni špinatom i sirom u umaku od paprike i tikvica, rajčica s bosiljkom na salatu.
Jučer je bila juha od bundeva, špinat, pire i jaje na oko, a za desert knedle sa šljivama.
Danas će biti ista juha (ispalo je previše), pohani šnicli, dinstana hajdina kaša, salata s rikulom, a desert ćemo smisliti u hodu.
21 ruj 2015, 09:12
mi jucer paellu sa zadnjim chorizom sto mi ostao iz Lidla. Jel ga ima igdje kod nas kupiti ono redovno?
Jucer sam napravila i lasagne za danas i cetvrtak (ako ista ostane jer su vec jucer navalile na lasagne ko nespasene) i cobanac za jos jedan dan kad sam na putu.
21 ruj 2015, 09:37
Mi smo jucer juhu od brokule i strudlu sa spinatom i lososom. Za danas sam napravila bombay curry, a za sutra vativo od mahuna sa piletinom i bulgurom. Dosta od mene
21 ruj 2015, 09:46
pohane tikvice i rizi bizi, radič salata. vegetiramo rekla bi juniorka
21 ruj 2015, 09:57
mi smo u subotu pravilai gulaš od jelena, vani na vatrici i uz to knedle od kruha i zelena salata. bio je, ono, za prste polizat.
jučer smo jeli ostatke gulaša s njokima. i svaki dan juhica naravno.
danas juhica i njoki s parmezanom i zelenom salatom!
21 ruj 2015, 12:30
Jučer bila na materinoj spizi - juha, lešo meso iz juhe, arambašići i pire

Danas blitva i šniceli/jaja na oko
21 ruj 2015, 12:41
e jesi se u arambašićima udavila
Bas bih i ja
21 ruj 2015, 12:49
U subotu kod sveki, juha, piuetina i mlinci, pecene paprike na salatu.
Jucer kod mame gulas sa speclama, rajcica.
Danas pileci panirani stapici (pohani u pecnici), pire, kiseli krastvci (najfiniji, iz Lidla).
Sutra teletina na saft sa puno povrca, palenta, neka salata.
21 ruj 2015, 13:36
Adorabla je napisao/la:e jesi se u arambašićima udavila
Bas bih i ja
jesam i naškodilo mi