O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Tema je zaključana

Re: FOTKE - "slane" i "slatke" 4.

16 pro 2011, 11:44

Ne znam što se ti meni smiješ - meni je petak dan za metak: Politikin Zabavnik i tvoj blog :)

Eh, sad, ove slike mesa mi jaaaaako dobro izgledaju, ali mene ipak mrvicu više od mesa zanimaju one prokulice koje su se skrile tamo sa strane
- kako ih zapečeš? Dodaješ prezle? Ako da, kad ih dodaješ? Još nešto?
Hvala :buket

16 pro 2011, 12:11

olja je napisao/la:Ne znam što se ti meni smiješ - meni je petak dan za metak: Politikin Zabavnik i tvoj blog :)

Eh, sad, ove slike mesa mi jaaaaako dobro izgledaju, ali mene ipak mrvicu više od mesa zanimaju one prokulice koje su se skrile tamo sa strane
- kako ih zapečeš? Dodaješ prezle? Ako da, kad ih dodaješ? Još nešto?

olja, :5 za tvoje oči :)

16 pro 2011, 13:05

Crazy Daisy je napisao/la:tko me tjerao tu :ajme

XXX :nesvist :nesvist :nesvist

16 pro 2011, 14:00

ja ću sliku pojest' :nesvist

16 pro 2011, 14:03

a vidi samo kako i bein muž kuha :shock?!

16 pro 2011, 14:21

ajme sole pečenje mi je jedno od najomraženijih jela ali ovo na tvojoj slici izgleda tako zamamno, sočno...a tek krumpirići mmmm mirišu kroz fotke.
ili sam ja samo trudna?? :ajme :mrgreen

16 pro 2011, 14:28

Solea, zakon! :dada (nekak imam osjećaj za filing da ću ja to raditi u nedjelju, već dugo tražim neki recept za salamuru, odn. čekam da on nađe mene i izgleda da je došao taj trenutak :mrgreen )

16 pro 2011, 15:16

neće mi otvoriti tvoj blog, ni sliku ne vidim ovdje :roll

17 pro 2011, 11:14

Sole, ovo je toliko privlacno da radim to sutra za rucak.
Krumpire si pekla s mesom?

17 pro 2011, 11:23

prokulice - kratko prokuham u slanoj vodi (ponekad dodam i malo mrkvice, kao ovaj put), ocijedim, prebacim u posudu za pečenje, prelijem promiješanim kiselim vrhnjem ili vrh. za kuhanje, pospem prženim prezlama (inače stavim manje prezli, sad mi je izletilo :lol), i frknem u vruću pećnicu da se zapeče.
kod prokulica mi je jako bitno da nisu prekuhane.
isto radim i karfiol.

sandra, krumpire sam prvo prokuhala u slanoj vodi, ocijedila i ispekla u šerpi, na plinu ne u pećnici. pred kraj sam mu dodala umak od pečenja.

17 pro 2011, 11:41

Solea je napisao/la:(inače stavim manje prezli, sad mi je izletilo :lol)

Dakle u ovome je stos :lol
Jer, isto i ja radim :dada

17 pro 2011, 12:36

ma da, ovaj višak ne smeta, ali nije da je potrebno toliko.
e, i maslac može ići ali i ne mora. to je u kategoriji volim ali izbjegavam (kad mogu i odolim iskušenju) :mrgreen

19 pro 2011, 11:19

čokoladni cupcakes s buttercreamom od lješnjaka.
slika

20 pro 2011, 09:27

Sole, kare je mrak, slika me ubija u pojam... definitivno ću probati tu varijantu premazivanja sa senfom :dada

Lena, cupcakes baš mame...

curke, blogerice, pratim vas... imate super blogove odreda... a ja se nakanila napraviti jedan svoj sa tortama, da nisu šture slike, ali tu ima toliko posla kad nemaš pojma o bloganju :ajme pa sad čitam i proučavam... svaki savjet je dobrodošao :dada

20 pro 2011, 09:45

Ajme Lena predobro izgledaju, a vjerujem i okusom ne odskaču!!

Sinoć sam pravila čajne kolačiće po Tinicinom receptu i nisam mogla prestati jesti, a popodne sam pravila i Dubrovačke arancine koje sam onako tople tamanila dok nisam počela raditi kolačiće. :lol

20 pro 2011, 11:01

Sole, e sad vidim slike, kare je divan, evo miriši i preko slike... slin, slin

Lena, obožavam cupcake, u buttercream si dodala mljevene lješnjake ili?

Boysi tako sam i ja sjedila ispred kompa i proučavala kako pokrenuti blog, i lijepo ga svladam i sad mi sve promjene i nemam pojma di je šta :gaah jer imam jedan dio koji bi trebala zakačiti uz blog, pisati kao posebnu temu koja je produžena ruka kuhanju a ne želim mješati s receptima pa sad razmišljam kako.

Možda da si otvorimo neku posebnu temu za blogove :)

20 pro 2011, 12:14

giami je napisao/la:Možda da si otvorimo neku posebnu temu za blogove :)

to bi stvarno bilo dobro, ako će nam se ove iskusnije tete pridružiti... ja imam hrpu pitanja, a tek sam počela :ajme

20 pro 2011, 15:43

giami je napisao/la:Lena, obožavam cupcake, u buttercream si dodala mljevene lješnjake ili?

ne, pastu od lješnjaka. to sam dobila pa sam kopala kako bi je utrošila i naišla na taj recept. buttercream je ispao savršen. mislim da možeš komotno ovaj home made nougat staviti umjesto paste.

20 pro 2011, 21:37

giami, otvori posebnu stranicu na blogu :)

21 pro 2011, 16:45

Neki dan sam prvi put upogonila svoje ramekine i napravila lava cake. I ispali su mi tako savrseni da sam morala ovdje fotku okaciti.
slika

21 pro 2011, 18:05

Tanja super izgledaju :liza
Moze recept?

21 pro 2011, 18:32

Tanja, prekrasno izgleda :5

21 pro 2011, 20:46

tanja :5 sjajno izgleda!

a nu tanjura :lol

21 pro 2011, 22:34

:lol tanjure sam dobila na poklon od prijateljice (zna se koje :mrgreen )
Lavu sam radila po receptu s ovog bloga
http://damijenestoslatko.com/slatko/coko-vulkani

22 pro 2011, 00:01

tanja, odlično ti izgleda lava... i ja sam ih jučer prvi put radila po naputku od mazilice, ali u kalupima od muffina... kolačići su bili preukusni, ali sam ih manje pekla pa mi se nisu dobro odvajali od papirnih košarica za muffine, već bi pukli i iscurili van prije nego sam ih dopremila u komadu do tanjura... ja sam radila po receptu sa coolinarke, a ovaj tvoj mi se čini još bolji, ide više jaja i maslaca, a manje brašna... jesi li ti imala poteškoća oko vađenja vani?

sljedeći put ću probati po ovom tvom receptu sa gornjeg linka, a mislila sam košarice iznutra malo nauljiti i pobrašnati za svaki slučaj, možda se drugi put ne zalijepe... a baš mi trebaju izvađeni jer ih trebam u obliku muffina, a i nemam ramekine...

22 pro 2011, 00:32

Ramekine sam unutra premazala maslacem i pobrasnila. Nakon sto sam ih izvadila iz pecnice ostavila sam ih minutu, dvije vani, onda s nozem prosla uz rub i izasli su u komadu bez problema.

22 pro 2011, 10:16

tnx, tanja :kiss

cure blogerice, koju veličinu slika stavljate na blogove i da li ih prvo uploadate negdje drugdje ili ih kačite direkt sa računala?

22 pro 2011, 10:59

a što si izabrala, blogspot ili?

ja volim malo veće fotke pa najčešće stavljam ono oko 400inešto x 600inešto :lol
ili 500inešto x 400i nešto (550x440)
ma ovisi, kako kada.

inače, ovisi i kakve margine imaš, trebaš paziti da ti fotke ne iskaču iz okvira.

na blogspotu, kada digneš fotku imaš nekoliko opcija, pa biraš ili svoju, originalnu veličinu slike ili jednu od njihovih ponuđenih (mala, srednja, velika, jako velika)

22 pro 2011, 11:44

je, na bloguspotu sam... ma, znam da ima više veličina (taj dio sam ubrala :lol ), ali kvaliteta slike će ti ovisiti o veličini slike koju učitavaš, neovisno o veličini slike koju odabereš da se prikazuje na blogu, zar ne? ja sam ovako mislila: na blog stavljam izvorno slike sa računala (velike) da mi bude bolja rezolucija, a za forum i ostale linkove za web lokacije uploadam te iste manje slike na imageshack pa otud linkam... ha?

23 pro 2011, 12:39

čokoladni tartufi & macarons

http://blog.vecernji.hr/tanja-klaic/201 ... e-napasti/

slika

:)
Tema je zaključana